Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΘΑΛΑΤΤΑ, ΘΑΛΑΤΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης


Kάποια εποχή ήταν ολογάλαζη, μπλε!
Τώρα πια εμφανίζει σε σημεία της ολάσπρες φουσκάλες από τα λογής-λογής σκάφη, μικρά και μεγάλα που φέρνοντας τουρίστες πλησιάζουν στους μικρούς κολπίσκους της!
Μόνο που τα σκάφη αυτά, μένοντας επί ώρα στους πάλαι ποτέ μικρούς κρυφούς παραδείσους, αφήνουν πίσω τους τα διάφορα απόβλητά τους, εκεί ακριβώς που κάποτε ευχαριστιόσουν την καθαρότητα του νερού!
Ένα μικρό φύσημα τ’ αγεριού φτάνει για να βρεθείς εν μέσω φουσκαλίδων, πλαστικών και διάφορων άλλων που... φαντάζεται κανείς!
Τραγελαφικό επίσης, να βλέπεις τους επιβάτες των μικρών σκαφών να βουτούν από ψηλά μέσα στις φουσκάλες αντί για τα καθαρά νερά που τους υποσχέθηκαν!
Τι κρίμα;
Μια ακόμη ήττα του πάλαι ποτέ ελληνικού καλοκαιριού απέναντι στον ελληνικό οπορτουνισμό του εύκολου κέρδους και του αρπακολατζίδικου... επιχειρείν!
Κάτι δεν κάνουμε σωστά;
Ρητορικό βεβαίως το παραπάνω ερώτημα!
Και... πάλι λοιπόν, “γραφικότητες” από τον γράφοντα που ωστόσο δεν κάνει τίποτα παραπάνω από να καταγράφει την πραγματικότητα που αντικρίζει, βιώνει, του μεταφέρουν!
Τούτο το ελληνικό καλοκαίρι θα μας μείνει αξέχαστο για πολλά!
Κυρίως για τα καμπανάκια που κτυπούν συνεχώς και οι απασχολούμενοι με τον τουρισμό το γνωρίζουν καλά!
Υπάρχουν και οι φωνές που φωνάζουν δυνατά SOS αλλά δεν εισακούγονται!
Ωστόσο αυτή εδώ -υπόσχομαι- θα είναι η τελευταία φορά που καταπιάνομαι με το θέμα!
Ήταν δέσμευση σε αρκετούς που επικοινώνησαν μαζί μου μετά το -επίσης σχετικό με τον τουρισμό- κείμενο της περασμένης εβδομάδας, οι οποίοι μετέφεραν τις δικές τους ανησυχίες αλλά και μαρτυρίες σχετικά με όσα συναντούν στις παραλίες μας!
Το θέμα πρέπει επιτέλους να απασχολήσει σοβαρά όλους εκείνους που κατέχοντας επιτελικές θέσεις στα αρμόδια υπουργεία, οφείλουν να προστατέψουν τις παραλίες της χώρας μας!
 
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 12.7.2023)  

https://www.haniotika-nea.gr/plateia-kosta-d-ntantinaki/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου