Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΤRASH RIALITY ΣΤΙΣ... ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 
 
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που από εδώ και πάλι έγραφα για τον λάθος δρόμο που έχουμε πάρει αναφορικά με τον τουρισμό στη χώρα μας.  
Το brand name της Ελλάδας αντέχει στο εξωτερικό, αλλά πολύ φοβούμαι όχι για πολύ!
Η εικόνα του σερβιτόρου της Ρόδου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και αποτελεί μέρος της ολοσδιόλου λάθος προσέγγισής μας για τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και του τρόπου που θέλουμε να μας θυμούνται οι επισκέπτες μας!
Υπάρχουν λέξεις και φράσεις που μπορούν να ειπωθούν και γι’ αυτή την εικόνα αλλά και για τις δικαιολογίες περί του νομίμου του παράλογου, που μόνο σε trash reality παραπέμπει. Ας μην μας παραξενεύει, είναι ένα είδος reality που μας είναι πολύ οικείο και δυστυχώς το... επιβραβεύουμε!
Η απόλυτη… Μυκονοποίηση του τουρισμού μας, μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια και είναι τουλάχιστον έγκλημα το ότι δεν κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε την κατρακύλα!
Γνωστό το ότι δεν ωφελεί να μιλάς σε πόρτες κουφών! Αδύνατον ωστόσο και να σιωπήσεις μπροστά στην παρωδία του ελληνικού καλοκαιριού!
Απ’ αυτήν εδώ τη θέση, έχει ξαναειπωθεί ότι κάποια στιγμή δεν θα πληρώνουμε μόνο για να βρούμε μέρος να καθίσουμε στις παραλίες μας αλλά θα πληρώνουμε και για να κολυμπήσουμε.
Ποιος δεν μπορεί να το δει να συμβαίνει; Πόσο υπερήφανοι νιώθουμε για όσα ισχύουν στις παραλίες μας;
Τονίζω το “μας”!
Οι παραλίες της χώρας, αποτελούν εξ αδιανεμήτου πλούτο όχι μόνο όλης της χώρας αλλά και όλου του πλανήτη!
Ποιος μπορεί να βάλει τέλος στο μπάζωμα των ακτών, στο καρακιτσαριό των παραλιών, στην ασυδοσία εκείνων που... «βρίσκουν και κάνουν» με τη σύμφωνη γνώμη των Αρχών; Κάντε τη βόλτα σας και δείτε εδώ στα κοντινά μας!
Κάποια στιγμή θα μας εκδικηθεί ο ίδιος ο Ποσειδώνας αλλά τότε φοβούμαι ότι θα είναι πολύ αργά για τα κροκοδείλια δάκρυα όσων θα έπρεπε να έχουν σταματήσει το κακό εν τη γενέσει του!

Υ.Γ. Σήμερα η αναφορά για τα όσα συμβαίνουν στις παραλίες μας! Υπάρχουν δυστυχώς και άλλες... αστοχίες αναφορικά με τη βαριά βιομηχανία μας!
 
Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023) 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου