Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΣΤΑ ΠΕΡΑΧΤΑ
Δ1 ΤΑΞΗ 5ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧολειου ΧΑΝΙΩΝ
'Μια συγγραφέας στην τάξη μας'

Tην Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, το Δ1 του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, φιλοξένησε την κα Λιάνα Δενεζάκη, συγγραφέα και εικονογράφο παιδικών βιβλίων. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΚΕΒΙ σχετικά με τη φιλαναγνωσία. Μιλήσαμε για τα βιβλία της και τη ρωτήσαμε πολλά! Παρουσιάσαμε τη δουλειά μας -κείμενα, ζωγραφιές, θεατρικό δρώμενο- που αφορούν το παραμύθι 'Μια κόκκινη κλωστή κι ένα παρδαλό νησί'. Επίσης, συγγράψαμε και 'εικονογραφήσαμε' την δική μας ιστορία. Ηταν μια ξεχωριστή εμπειρία που μας ενθουσίασε και θα μας μείνει αξέχαστη.

Τα παιδιά του Δ1 και η δασκάλα τους Ρούλα Μουστάκα

Σ.Σ.: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται μεθαύριο 2 Απριλίου ο σημερινός Παιδότοπος.
Η αναφορά μόνο και μόνο για να συνοδεύσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα παιδιά και την καλά γνωστή στους αναγνώστες της σελίδας άξια δασκάλα τους.
Β.Θ.Κ.

Η κυρία Λιάνα μπήκε μ? ένα ωραίο χαμόγελο στην τάξη μας. Μας ρώτησε αν είχαμε κάτι να τη ρωτήσουμε κι αν έχουμε διαβάσει βιβλία της.
Μα με πιο πολύ θαυμασμό, ρώτησε αν θέλαμε να φτιάξουμε, δηλ. να γράψουμε και να εικονογραφήσουμε, μια δική μας ιστορία...
Μακάρι κάθε μέρα να είχαμε Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012. Και δεν πειράζει που δεν θα μεγάλωνα ποτέ, επειδή τα γεννέθλιά μου είναι τον Ιούλιο!

Μαριλένα Ηλιάκη

Η κυρία Λιάνα Δενεζάκη είναι
από την Αθήνα και ζει εκεί. Εχει γράψει 17 βιβλία, συν ένα που γράφει τώρα. Α, πάρα λίγο να το ξεχάσω. Γράψαμε και μαζί ένα. Το ονομάσαμε 'Ο χαμένος θησαυρός του Τσιτιλιμπίχτι'. Στο τέλος της γράψαμε ευχές σε μια αφίσα με τα πρόσωπά μας από μια ζωγραφιά του βιβλίου της...

Θοδωρής Βασιλείου

...Στην ιστορία που γράψαμε μαζί με την κα Λιάνα, εμείς βάζαμε τις ιδέες αλλά μας βοηθούσε κι αυτή λίγο. Ηταν πολύ καλή μαζί μας και ήταν χαρούμενη. Επίσης, δεν έλεγε ότι δεν της αρέσουν οι ζωγραφιές μας ή ότι οι ιδέες μας δεν ήταν καλές. Κι εγώ ήμουν χαρούμενος.
Ελπίζω να ξανάρθει.

Θοδωρής Σαπουνάκης

...Οταν μπήκε στην τάξη μας η κα Λιάνα, αρχίσαμε να συστηνόμαστε. Αφού της δείξαμε ένα θεατρικό που είχαμε ετοιμάσει, της πήραμε συνέντευξη. Μας φερόταν ευγενικά και μάλλον είχε συγκινηθεί λίγο... Μ? αυτή τη συνάντηση νιώσαμε σαν μικροί συγγραφείς.

Στέλιος Μακράκης


...Το διασκεδάσαμε όλοι και περάσαμε πολύ ωραία. Ενιωσα χαρά κι ευτυχία.
Ενιωσα να κάνω κάτι σημαντικό και θα ήθελα να το ξανακάνω.

Μανώλης Λενταράκης


...H κα Δενεζάκη είναι ένας πολύ καλός και συνεργάσιμος άνθρωπος. Αυτό το κατάλαβα από τον τρόπο που μας φέρθηκε και συνεργάστηκε μαζί μας. Δε μας έλεγε για κάτι που προτείναμε για το παραμύθι που φτιάξαμε 'δεν είναι καλό, βρες άλλο'. Τέλος πάντων, περάσαμε υπέροχα κι εύχομαι να ξανάρθει κι άλλος συγγραφέας στην τάξη μας.

Στέφανος Αλιφιεράκης


...Οταν είδα τη συγγραφέα ένιωσα μεγάλη χαρά γιατί ήταν η πρώτη φορά που συναντούσα μια συγγραφέα από κοντά. Η κα Δενεζάκη ήταν καλή κι ευγενική μαζί μας.
Ολοι μείναμε ικανοποιημένοι από τη συνάντησή μας και θέλουμε να την ξαναδούμε.
Εγώ θέλω να διαβάσω όλα της τα βιβλία!

Ερωφίλη Κοτσιφάκη


...Αισθάνθηκα πολύ ωραία! Ηταν μία αξέχαστη εμπειρία που ποτέ μα ποτέ δε θα ξεχάσω. Ευχαριστώ το σχολείο και τη δασκάλα μου που έφεραν αυτήν την εικονοσυγγραφέα στην τάξη μας.

Βασιλική Φραγκεδάκη


...Το πιο σημαντικό είναι πως γράψαμε κι εμείς μια ιστορία. Περάσαμε τέλεια. Εγώ θα ήθελα να ξανάρθει αλλά δε νομίζω να γίνεται.
Νιώσαμε τόση χαρά και τόση περηφάνια που ήρθε μια συγγραφέας στην τάξη μας.

Ελένη Δημητρίου

Χανιώτικα νέα (31.03.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου