Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

. ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ.

Αυτό που … απασχολεί τους πολίτες δεν είναι ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα – νικητής των εκλογών αλλά πώς αυτό συν τα άλλα που θα βρεθούν εντός βουλής θα… μπορέσουν(;) να συννενοηθούν για το κοινό όφελος όλων ημών που θα τα ψηφίσουμε. Διότι καλές οι φιέστες και οι τυμπανοκρουσίες της νίκης αλλά κάποια στιγμή φτάνει και η μέρα που ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να προσπαθήσει για τον τόπο.
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Οι εκλογές των κομμάτων και οι ανάγκες του λαού

Με όλα τα δεδομένα (που ξέρουμε) αλλά και με όσα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε -μα δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν κιόλας- προχωρούμε προς τις κάλπες την 25η Ιανουαρίου για να βγάλουμε νέα(;) κυβέρνηση…
Πολλά τα σενάρια που μπορεί να ισχύσουν και πλέον έτσι όπως έχει ανακατευθεί η τράπουλα – έτσι όπως έχουν “διαμορφωθεί” τα κόμματα που θα κατέλθουν στην εκλογική αυτή αναμέτρηση, είναι μεγάλη η πιθανότητα να ξεκινήσουμε μια μακρά(;) περίοδο διαβουλεύσεων (μεταξύ των κομμάτων που θα μπουν στη νέα βουλή που θα προκύψει) για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση -μικρής ή μεγάλης διάρκειας- ώστε να εξακολουθήσουμε να… υπάρχουμε, εκτός των άλλων και ως εταίρος στην “ευρωπαϊκή οικογένεια”. Μ’ αυτό εξάλλου συμφωνούν τα περισσότερα κόμματα της παρούσας βουλής αλλά και εκείνα που οι δημοσκοπήσεις τα παρουσιάζουν να έχουν τις πιθανότητές τους -άλλα λιγότερες και άλλα περισσότερες- να εισέλθουν σε αυτήν.
Πολλές οι… αναγνώσεις που μπορούν να γίνουν με βάση τα παραπάνω· άλλες έχουν θετικό και άλλες αρνητικό πρόσημο!
Αλλωστε, πάντοτε δεν είναι όλα “μαύρο ή άσπρο”, παρόλο που στη δεδομένη χρονική περίοδο για τη χώρα μας μοιάζει να έχει επικρατήσει το πρώτο χρώμα που σαφώς επηρεάζει τις ζωές όλων ή τουλάχιστον την πλειονότητα των πολιτών της.
Πάντως, όπως τουλάχιστον ένας μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται την όλη φρασεολογία και τις θέσεις των κομμάτων αλλά και των εκπροσώπων τους, αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα είναι ότι και πάλι βρισκόμαστε ενώπιον σχεδόν των ίδιων καταστάσεων που βιώσαμε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις: βαδίζουμε σε ένα τοπίο θολό με ρευστές ισορροπίες που συνεχίζουν να πιέζουν τις ζωές μας.
Αυτή η παραπάνω διαπίστωση μοιραία οδηγεί κάποιους από τους πολίτες σε μια δικαιολογημένη… περίσκεψη. Αυτό που τους… απασχολεί δεν είναι ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα – νικητής των εκλογών αλλά πώς αυτό συν τα άλλα που θα βρεθούν εντός βουλής θα… μπορέσουν(;) να συννενοηθούν για το κοινό όφελος όλων ημών που θα τα ψηφίσουμε. Διότι καλές οι φιέστες και οι τυμπανοκρουσίες της νίκης αλλά κάποια στιγμή φτάνει και η μέρα που ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να προσπαθήσει για τον τόπο.
Εκεί θα φανεί… -ευχόμαστε- κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι έστω και τώρα να υπερβούμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να πορευθούμε διαφορετικά απ’ ό,τι κάναμε έως τώρα.
Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να συμβεί;
Ιδωμεν!

Χανιώτικα νέα (14.01.2015)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/ekloges-ton-kommaton-ke-anagkes-tou-laou/#ixzz3OnVazgUu
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου