Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


ΣΦΑΓΗ αμάχων στην Ουκρανία – 11 νεκροί σε λεωφορείο! Δεν προλαβαίνουμε να συνέλθουμε απ’ το ένα και μας βρίσκει το άλλο. Ποιος Χριστός και ποιος Μωάμεθ! Ο Αρης είναι που έχει παραμερίσει τον Δία και κάνει τα δικά του, όπως και όπου νομίζει, στον πλανήτη Γη.
Δείτε περισσότερα... ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
ΗΡΘΕ, έκαμε κι αυτή αισθητή την παρουσία της και απήλθε. Για την πρόσφατη κακοκαιρία ο λόγος, που πάντως στον τόπο μας τουλάχιστον, δεν ήταν τόσο άγρια όσο ήταν η προηγούμενη. Για να δούμε πώς θα είναι η επόμενη, γιατί θα ’χει και επόμενη και μεθεπόμενη και μεθ-μεθεπόμενη. Ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ και ετοιμάζεται για νέες επιθέσεις…
«ΒΡΕΧΕΙ στους κάμπους ο βοριάς και στα βουνά χιονίζει/ κι η θάλασσα σαν το θεριό βρυχάται και αφρίζει». Από τον φίλο ιερωμένο η περιγραφή της προχθεσινής… “καιρικής” πραγματικότητας. Σαν τα βουνά ήταν πράγματι τα κύματα που σήκωσε η θάλασσα.
ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΕΣ, βέβαια, και το… προεκλογικό τοπίο στην πατρίδα μας. Οχι, πάντως, τόσο όσο το περιμέναμε. Σαν να φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη η φράση που χρησιμοποίησε σε γενομένη κουβέντα μας ο φίλος μου γερω- δάσκαλος. Δίχως να μου διευκρινίσει, ωστόσο, ποιος είναι ο Γιάννης και ποιο το θεριό…
«ΣΤΟΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ πόλεμο με έλεγαν Μπουμπούκο». Αυτός θα είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Αδωνη (Αδώνιδος) Γεωργιάδη που θα κυκλοφορήσει, λέει, μετά τις εκλογές, όπως… “προβλέπει” η αδελφή μου η Χρύσα. Εκ των ων ουκ άνευ ότι ο αν μη τι άλλο λαλίστατος πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας υπολογίζει από τώρα σε δραχμές τα σίγουρα έσοδα που θα έχει.
ΟΛΕΣ, μα όλες, οι δημοσκοπήσεις “βγάζουν” πρώτο κόμμα, χωρίς όμως αυτοδυναμία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΟΤΑΜΙ. Ωστόσο, το “κουμάρι” καλά κρατεί ακόμα. Παραείναι πολλές οι 10 ημέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Η μάχη της ελπίδας απέναντι στον φόβο σε πλήρη εξέλιξη.
ΣΦΑΓΗ αμάχων στην Ουκρανία – 11 νεκροί σε λεωφορείο! Δεν προλαβαίνουμε να συνέλθουμε απ’ το ένα και μας βρίσκει το άλλο. Ποιος Χριστός και ποιος Μωάμεθ! Ο Αρης είναι που έχει παραμερίσει τον Δία και κάνει τα δικά του, όπως και όπου νομίζει, στον πλανήτη Γη.
ΛΕΩΝΙΔΑ Καστρινάκη, ιδρυτή του εκπ/κού φορέα “Health and Success Academy’s”, δημιουργό του μοντέλου της ψυχοσωματικής Νοημοσύνης – συγγραφέα, Αθήνα: Συναρπαστικό το βιβλίο σας “Ψυχοσωματική Νοημοσύνη”, που έφτασε στα χέρια μου χάρις και στον καλό μου φίλο θείο σας, πρώην δήμαρχο Νεάπολης Νίκο Καστρινάκη, με την έννοια ότι το διάβασα απνευστί. Ιδιαίτερα χρήσιμο για τον καθένα, ωστόσο, πάνω απ’ όλα και πρώτα απ’ όλα. Εχω να πω πολλά γι’ αυτό. Προς το παρόν μένω στη φράση σας: «Τα καλά νέα είναι ότι είμαστε όλοι μας προικισμένοι με τους αποτελεσματικότερους μηχανισμούς της φύσης για να αλλάζουμε, να εξελισσόμαστε και να προσαρμοζόμαστε δημιουργώντας ένα υπέροχο παρόν και ένα λαμπρό μέλλον για τον εαυτό μας και τους γύρω μας».
Η ΜΑΡΙΑ Αντουανέτα (1755 – 1793) με τον σύζυγό της τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΣΤ’ περνούσε με την άμαξά της από μια μικρή πόλη. Οι κάτοικοι της πόλης είχαν βγει στον δρόμο και την επευφημούσαν. «Αχ, τι θαυμάσιοι είναι οι άνθρωποι, όταν τους επισκεπτόμαστε εμείς», είπε η βασίλισσα «και τι φριχτοί, όταν μας επισκέπτονται αυτοί»! (Πηγή: http://protinews.gr).
«Είπαμε και γράψαμε πολλά/ μια βιβλιοθήκη προγνωστικά του ανέμου/ άγνωστες σελίδες μπήκαν στο δρόμο της ζωής/ η αγάπη δε θα ’χει πια το χρέος του ένθεου/ θα αποδομηθεί από το ένστικτο η μαγεία/ θα είμαστε πιόνια ενός σύγχρονου θεού/ που απεργάζεται ομοψυχία με το Σατανά/ για έναν κόσμο μιας άλλη ερμηνείας./ Ενα ποίημα θα είναι ένα μπουκάλι στη θάλασσα/ με πνιγμένα μηνύματα/ σε κάθε σταυροδρόμι αποφάσεων/ θα υπάρχουν οι πινακίδες της ήττας/ κι ο ουρανός της ποίησης θα είναι σκοτεινός/ γι’ αυτούς που δεν μπορούν να χαϊδέψουν/ το φόρεμά της,/ όταν δεν έχει άστρα,/ καθώς ο άνεμος σπρώχνει τις σελίδες/ μηδενίζεται και το φορτίο της ελπίδας».
Το ποίημα “Προγνωστικά”
του Γιώργου Παναγουλόπουλου.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(petaxta.blogspot.com)
Χανιώτικα νέα (15.01.2015)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/sta-petachta-231/#ixzz3OtNDefHf
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου