Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

ΤΟΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ δεν θα τον χαίρεσαι και δεν θα τον κρίνεις τόσο όταν μπαίνει στη θάλασσα, ούτε όταν βρίσκεται στη θάλασσα, αλλά, προπάντων, όταν βγαίνει από τη θάλασσα. Μεταξύ άλλων που μου είπε ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος, στην πρώτη μετεκλογική μας κουβέντα κι αυτό…
Δείτε περισσότερα... ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
Φίλες και φίλοι, καλημέρα!
«H NEA μας κυβέρνηση καλώς να μας ορίσει/ κι ό,τι καλό εις το λαό γρήγορα να χαρίσει». Από τον πρώτο κατά τα πρεσβεία μαντιναδολόγο μας, τον Ηλία τον Σταματάκη, οι ευχές. Τις προσυπογράφουμε άπαντες (πλην ολίγων) ανεξάρτητα αν ψηφίσαμε ή δεν ψηφίσαμε τους σημερινούς κυβερνώντες μας. Ο,τι καλό εις τον λαό… Ποιος δεν το θέλει!
ΑΝΟΙΓΩ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ. Δύο λάθη στις χθεσινές μαντινάδες του Ηλία του Σταματάκη. «Ταράξατε», έκανε το «τάξατε» ο γνωστός από παλιά ως δαίμων του τυπογραφείου στην πρώτη και «χάλασε» έκανε το «χάσατε», το μολυβάκι μου εκ παραδρομής, κατά την αντιγραφή, στη δεύτερη. Αναγκαίες και οι δύο διορθώσεις. Κλείνω την παρένθεση.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ γενικά, μα και ειδικότερα στον Χανιώτη υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη. Και βέβαια στους Χανιώτες βουλευτές: Στον και αρχηγό του “Ποταμιού” Σταύρο Θεοδωράκη, όπως και στον Παύλο Πολάκη και Βάλια Βαγιωνάκη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα Χανιά περιμένουν πολλά…
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ η αισιοδοξία… Να αρχίσουμε να χαμογελάμε… Να ελπίζουμε ότι μας περιμένουν καλύτερες μέρες… Να έχουμε δικαίωμα στο όνειρο… Εδώ είμαστε. Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν… Δεν είναι μόνο θέμα διάθεσης.
ΤΟΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ δεν θα τον χαίρεσαι και δεν θα τον κρίνεις τόσο όταν μπαίνει στη θάλασσα, ούτε όταν βρίσκεται στη θάλασσα, αλλά, προπάντων, όταν βγαίνει από τη θάλασσα. Μεταξύ άλλων που μου είπε ο φίλος μου ο γερω-δάσκαλος, στην πρώτη μετεκλογική μας κουβέντα κι αυτό…
ΜΕ ΤΟ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά του “δώρου” στους χαμηλοσυνταξιούχους. Λεφτά υπάρχουν. Να ελπίσουμε ότι θα υπάρχουν πάντα. Πολλοί, πολλά περιμένουν…
Μ’ ΕΝΑΝ ΣΜΠΑΡΟ τρία για να μην πω τέσσερα τρυγόνια μπορεί να πετύχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αν προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Για σκεφτείτε το λιγάκι και θα συμφωνήσετε μαζί μου. Μιλάμε, για κίνηση ματ!
ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΙΣ Ενοπλες Δυνάμεις για τους δύο πιλότους μας που βρήκαν τον θάνατο στο προχθεσινό δυστύχημα σε αεροπορική βάση της Ισπανίας. Πώς να μην πάει το μυαλό μας στον Κωστή Ηλιάκη που έχασε τη ζωή του πριν από 9 χρόνια στη διάρκεια αερομαχίας με τουρκικά μαχητικά στην Κάρπαθο!
ΜΑΥΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΔΕΥΤΕΡΟ το περασμένο για τις χανιώτικες ομάδες. Ηττα εντός έδρας το Σάββατο του Α.Ο. Χανιά από την Ερμιονίδα στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής, ήττα τη Δευτέρα του Α.Ο. Πλατανιάς από τον Εργοτέλη, εντός έδρας επίσης, για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Πάλι καλά που δεν έγιναν παιχνίδια για την Γ’ Εθνική εκείνες τις μέρες και να τριάδωνε το κακό με τον Κισσαμικό. Επιμύθιο: Ποτέ να μην είσαι σίγουρος στο ποδόσφαιρο για τη νίκη, αν δεν τη βάλεις στο τσεπάκι σου.
Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΙΔ’, ο περιβόητος βασιλιάς Ηλιος της Γαλλίας (1638 – 1715), συζητούσε με τον Γάλλο συγγραφέα Μπέρναρ ντε Φοντενέλ. Ο βασιλιάς παραπονιόταν πως δεν υπήρχαν πια έντιμοι άντρες. Ο Φοντενέλ τόλμησε να του απαντήσει κατάμουτρα: «Κι όμως υπάρχουν. Ωστόσο, αποφεύγουν τη συναναστροφή με βασιλιάδες». (Πηγή: gnosesthe.blogspot.gr).
«Εκείνη η γαλήνια ακινησία των αγαλμάτων./ Εκείνη η ψυχρή τους αδιαφορία για το μνημόνιο./ Η προσπάθεια να γυρίσουν την πλάτη/ σε μας και στον μέλλοντα χρόνο./ Η μεγάλη ανοχή τους στο άσπρο περιστέρι/ που πέρασε και κουτσούλισε το καπέλο τους./ Η φιλοδοξία να κρατήσουν μια θέση στη γη μας./ Εκείνη η ακαμψία που σπάζει κόκκαλα./ Οταν νυχτώνει, στα χωριά και στις πόλεις,/ ψάχνουν τα σπίτια τους./ Δεν τα βρίσκουν./ Το πρωί γυρίζουν στο βάθρο τους,/ Ασάλευτα, απρόσιτα, κουρασμένα/ περιμένοντας τον ήλιο να τα ζεστάνει».
Το ποίημα “Τ’ αγάλματα” του Κώστα Χελμού.
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(petaxta.blogspot.com)
Χανιώτικα νέα (29.01.2015)



Read more: http://www.haniotika-nea.gr/sta-petachta-239/#ixzz3QDHDjpa8
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου