Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το βιβλίο «ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΙΩΝΙΟ. Θύματα Μάχης Κρήτης και Κατοχής από και στο Νομό Χανίων» του συγγραφέα Νίκου Βαβουλέ, παρουσιάζεται και στο Μάλεμε μεθαύριο Δευτέρα,19 Μαΐου, 8μ.μ. Ομιλητές ο ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Νικολακάκης και ο δάσκαλος- λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης 
Δείτε περισσότερα... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ






Το πολυσέλιδο λεύκωμα «ΕΙΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΙΩΝΙΟ. Θύματα Μάχης Κρήτης και Κατοχής από και στο Νομό Χανίων» του συγγραφέα Νίκου Βαβουλέ, παρουσιάζεται στο Μάλεμε μεθαύριο Δευτέρα, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη. Η εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Πλατανιά, την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών και τις εκδόσεις ΕΡΕΙΣΜΑ, θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου της κωμόπολης (δίπλα απ΄ τον Άγιο Αντώνιο), με ώρα έναρξης τις 8 μ.μ.
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο ιστορικός ερευνητής Δημήτρης Νικολακάκης και ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης (τίτλος της ομιλίας του "Το βιβλίο ενός ευπατρίδη")
Πρόκειται για μια πολύτιμη έκδοση, η οποία περιλαμβάνει όλους τους πεσόντες, εκτελεσθέντες, αγνοούμενους κλπ. (μαχητές ή απλούς πολίτες) που χάθηκαν την περίοδο 1941 – 45 στο νομό μας. Αποτελεί δε προϊόν πολυετούς κοπιώδους έρευνας του συγγραφέα, ο οποίος επεξεργάστηκε αντιφατικά, πολλές φορές, στοιχεία και κατέγραψε το υλικό του σε διάφορους καταλόγους, όπως: Κατά Δήμο ή Κοινότητα, αλφαβητικά τα θύματα σε επίπεδο Νομού, κατά γεγονός, Αγιά, ομηρία, κατά επάγγελμα – ιδιότητα κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου