Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Τα Χανιά  μαγεύουν τους ξένους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή και γι’ αυτό εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να τελέσουν τον γάμο τους εδώ.Τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντούν ωστόσο, όπως καταγγέλλουν εταιρείες που ασχολούνται με τον λεγόμενο “ρομαντικό τουρισμό” είναι μεγάλα.
Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Δείτε περισσότερα... ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ




ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
ΘΕΛΕΙ Η ΝΥΦΗ ΚΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΧΙ


Γραφειοκρατικά εμπόδια συναντούν οι ξένοι επισκέπτες που αποφασίζουν να κάνουν πολιτικό γάμο στα Χανιά, όπως καταγγέλουν στα “Χ.Ν.” εταιρείες που ασχολούνται με τον λεγόμενο “ρομαντικό τουρισμό”.
Η εταιρία “Crete for Love” με έδρα τα Χανιά, κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα προς τον Δήμο Χανίων να διευκολύνει το έργο της και συγκεκριμένα να μπορεί ένας αρμόδιος αντιδήμαρχος να τελεί πολιτικούς γάμους όχι μόνο εντός του δημαρχείου αλλά και εκτός αυτού.
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” η κα Ναταλία Πραματιώτη και κα Αννα Λαουντάνσκα, υπεύθυνες εταιρίας που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο κλάδο από το 2010 στην πόλη μας αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, εξέθεσαν τόσο τις δυσκολίες όσο και τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί: «Το προβλημά μας είναι συγκεκριμένο και αφορά την τέλεση πολιτικών γάμων. Οι περισσότεροι ξένοι ενδιαφέρονται για πολιτικό γάμο, αλλά όχι μέσα στο Δημαρχείο. Θα θέλανε την ομορφιά της Κρήτης, παραλίες, Παλιά Πόλη, βουνό, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Σε πολλούς δήμους της Κρήτης, π.χ. Ρέθυμνο εδώ και πολλά χρόνια, αυτό γίνεται. Στον Δήμο Χανίων όμως μετά και από πολλές ερωτήσεις και συζητήσεις, μάς λένε “θα δούμε” ή μάς λένε “όχι”. Και τελικά δεν προχωράει τίποτα. Τα τελευταία δύο χρόνια  προσπαθούμε να κάνουμε γάμους μόνο στα Χανιά, να μην πάμε στο Ρέθυμνο, στον Αγιο Νικολαο κ.λπ.», δηλώνουν οι ίδιες ενώ αναφορικά με τα αιτήματά τους τονίζουν ότι «δεν ζητούμε τίποτα περισσότερο από μια συνεργασία με τον Δήμο μας. π.χ. να ετοιμάσουν π.χ. μια μικρή και όμορφη αίθουσα στα Χανιά για γάμους αρχικά και ακόμα καλύτερα ένα σημείο με πανόραμα το λιμάνι μας. Ακόμη να ορίσουν άτομα που θα κάνουν γάμους εκτός Δημαρχείου. Επίσης να βγάλουν ένα τιμολόγιο για αυτήν την υπηρεσία όπως π.χ. ισχύει στο γειτονικό Ρέθυμνο».





ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οσο για τα οφέλη για την οικονομία του τόπου, αυτά είναι πολλαπλά. «Τα ζευγάρια που θα τελέσουν τον γάμο τους δεν έρχονται μόνο για την τελετή αλλά και για διακοπές. Στους γάμους πολλές φορές υπάρχουν και οι καλεσμένοι: οικογένειες, φίλοι, που και αυτοί φυσικά κάνουν τις διακοπές τους. Δηλαδή αγοράζουν τα εισιτήρια για Χανιά, κλείνουν τα ξενοδοχεία στα Χανια, πάνε στις ταβέρνες εδώ, αγοράζουν νυφικά, κοσμήματα, ενοικιάζουν αμάξια, ποδήλατα, βάρκες, γιοτ. Εχει συμβεί ακόμη να προχωρήσουν και σε αγορά σπιτιών. Ολα αυτά είναι μεγάλο όφελος. Κι εμείς βέβαια γιατί  να τους στείλουμε όλους σε άλλους Δήμους ή σε άλλα νησιά; Εξάλλου όπως προαναφέραμε, ακόμη και ο Δήμος θα έχει άμεσο όφελος από αυτό» μας ανέφεραν.
ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΑ ΧΑΝΙΑ
Τα Χανιά εξάλλου μαγεύουν τους ξένους επισκέπτες από την πρώτη στιγμή και γι’ αυτό εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να τελέσουν τον γάμο τους εδώ. Οπως σημειώνουν οι υπεύθυνες της “Crete for Love”, «τα ζευγάρια που έρχονται εδώ αλλά και όλοι λατρεύουν τα Χανιά όπως κι εμείς. Πολλές φορές χάνουν τα λόγια τους. Πολλοί έρχονται μετά, ξανά και ξανά, μας στέλνουν τους φίλους τους κ.λπ. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις επισκεπτών που ερχόμενοι εδώ, αποφασίζουν να τελέσουν τον γάμο τους στο νησί μας θεωρώντας το ως το καταλληλότερο μέρος για αυτήν την ιερή προσωπική τους στιγμή.
Κάποιοι μάλιστα τον προσχεδιάζουν έως και ένα και δύο χρόνια πριν! Κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έρθουν δύο και τρεις φορές πριν, για να δούμε μαζί όλες τις λεπτομέρειες» καταλήγουν οι υπεύθυνες της εταιρίας.
Χανιώτικα νέα (26.05.2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου