Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ


Με πολλή χαρά φιλοξενούμε στον σημερινό Παιδότοπο ένα μέρος από το πλούσιο υλικό που μας έστειλε ηλεκτρονικά η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου, Αγγελική Δεμερτζή, για τη γιορτή του πατέρα. Παράδειγμα προς μίμηση ο Σύλλογος της Ομόνοιας, που πρωτοπορεί σε πανελλήνιο επίπεδο με τις δραστηριότητές του. Το μέγεθος του ρόλου δεν εξαρτάται απ' το μέγεθος της σκηνής. Ενα μικρό χωριό είναι ο Παγώνδας, κι όμως... 
Δείτε περισσότερα...  ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ


Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Με πολλή χαρά φιλοξενούμε στον σημερινό Παιδότοπο ένα μέρος από το πλούσιο υλικό που μας έστειλε ηλεκτρονικά η πρόεδρος του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου, Αγγελική Δεμερτζή, για τη γιορτή του πατέρα. Ενα ιδιαίτερα επιμελημένο φυλλάδιο που έφτασε ταχυδρομικά, μαζί με μια καλαίσθητη πρόσκληση, (...κατόπιν εορτής), ήταν η αφορμή της επικοινωνίας. Είχαμε κι άλλες φορές στο παρελθόν συνεργαστεί με την κυρία Αγγελική (μέσω της κατά το ήμισυ Σαμιώτισσας γνωστής συμπολιτίσσας μας συγγραφέα Αθηνάς Κανιτσάκη - Κατσαρού) φιλοξενώντας εργασίες παιδιών απ? το θαυμάσιο περιοδικό τους "Η φωλιά του Παιδιού". Και για την Ημέρα του Πατέρα που τη γιορτάζουν ξεχωριστά στον Παγώνδα κάθε χρόνο με ξεχωριστό τρόπο, έχουμε αναφερθεί. Παράδειγμα προς μίμηση ο Σύλλογος της Ομόνοιας, που πρωτοπορεί σε πανελλήνιο επίπεδο με τις δραστηριότητές του. Το μέγεθος του ρόλου δεν εξαρτάται απ? το μέγεθος της σκηνής. Ενα μικρό χωριό είναι ο Παγώνδας, κι όμως... Συγχαρητήρια, κυρία Αγγελική για όλα!
Μα πιο πολύ για την Γιορτή του Πατέρα... Πάντα άξιοι!

Σας χαιρετώ με αγάπη
Β.Θ.Κ.

(...) Παρ' όλα αυτά όμως το παιδί σε όλες τις ηλικίες χρειάζεται τον πατέρα του. Ακόμη σκέφτομαι, πως χωρίς τους γονείς μου δεν θα ήμουν τίποτα. Δεν θα είχα κανένα στήριγμα στη ζωή μου. Οι γονείς μου όμως μου παρέχουν τα πάντα, κι έτσι δεν έχω καμιά σκέψη να με φοβίζει ή να με βασανίζει.
Όταν κάποτε μεγαλώσω θέλω να φανώ αντάξιος μ? αυτούς άνθρωπος. Να δείξω ότι αναγνωρίζω όλες τις θυσίες τους και να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά μου όσο μπορώ.
Γιατί από την αγάπη τίποτα δεν είναι υψηλότερο.
Χρόνια πολλά μπαμπά και του χρόνου.

Καίτη Στάθαινα, Α'Λυκείου

(...) Ο μπαμπάς μου, κάθε μέρα φροντίζει για μας και είναι δίπλα μας σε κάθε δύσκολη στιγμή
Προσωπικά έχω πολύ αδυναμία στον μπαμπά μου. Γι? αυτό θέλω να του πω ότι τον αγαπώ πολύ, ακόμα κι αν τσακωνόμαστε. Θέλω να είναι καλά και να του εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Θα ήθελα να του πω ακόμη, ότι δεν θέλω να μεγαλώνει τόσο γρήγορα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους πατεράδες. Να είναι καλά και να είναι αφοσιωμένοι στα παιδιά τους! Σας αγαπάμε πολύ!
 
Βάσω Μιχέλη, Α? Γυμνασίου


Πατέρας...
Τη γιορτή του πατέρα τη γιορτάζουμε κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου. Πάντα μαζεύεται πολύς κόσμος κι εμείς τα παιδιά της "Παιδική Φωλιάς" σας παρουσιάζουμε θεατρικά, ποιήματα και δικές μας σκέψεις. Επειτα στην πλατεία υπάρχει ορχήστρα και το χορευτικό μας θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς ειδικά γι? αυτή τη μέρα. Όταν τελειώσει το χορευτικό, μπορείτε να χορέψετε κι εσείς.
Με λίγα λόγια η γιορτή του πατέρα είναι πολύ σημαντική για μας αφού ετοιμάζουμε τόσα πολλά για εκείνον.
Ο πατέρας στην οικογένεια είναι τόσο απαραίτητος όσο και η μητέρα. Αν λείπει εκείνος είναι πιο δύσκολο η μητέρα να μεγαλώσει μόνη της ένα παιδί ή και περισσότερα. Ενώ μαζί πατέρας και μητέρα μπορούν να μεγαλώσουν παιδιά χωρίς εντάσεις και πιο εύκολα. Στο οικονομικό επίσης θέμα, για μια οικογένεια πιστεύω πως είναι ακόμα πιο δύσκολο με ένα μισθό, γι? αυτό πρέπει να δουλεύουν και οι δύο γονείς για να έχουν κάποιες ανέσεις τα παιδιά .
Χαίρομαι που οι γονείς μου είναι μαζί! Δεν θα ήθελα να φύγει ποτέ ο πατέρας μου ή να μην ασχολείται μαζί μου γιατί τον αγαπώ πολύ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ μπαμπά!!!

Πελαγία Αξιώτη, Γ? Γυμνασίου

Η Θεατρική Oμάδα

Αξιώτη Πελαγία, Αξιώτη Πόπη, Δεμερτζής Άγγελος, Δεμερτζής Νίκος, Δημητράκης Μανώλης, Καρύδα Μαρία, Κυριακού Αρχοντούλα, Κυριακού Σοφία, Κυπραίου Άννα, Κωνσταντάκη Σοφία, Μιχέλη Βάσω, Τακτικού Αναστασία, Τακτικού Γεωργία,
Σιγουλάκη Αθανασία, Σιγουλάκης Μιχάλης, Στάθαινα Καίτη, Χατζηαθανασίου Δέσποινα, Χατζηαθανασίου Νικολίνα, Χριστοδουλάκης Δημήτρης.
 


Αχ, τι ωραία, ήρθε η γιορτή του πατέρα!!! 
Κάθε μέρα, μας προστατεύει μας φροντίζει 
Τώρα εσείς τι λέτε; Μια γιορτούλα δεν του αξίζει;

Ετοιμασίες, χοροί και γλυκισμοί 
όλα αυτά για του Πατέρα τη Γιορτή! 
Σίγουρα του αξίζει του μπαμπάκα μου 
με τα μικρά παιδάκια του. 
Χρόνια Πολλά μπαμπά !

Χρόνια Πολλά προς όλους τους πατεράδες !
Καλλιόπη Αξιώτη, Α' Γυμνασίου

Πατέρες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ήρθαμε για να γιορτάσουμε μαζί τη "Γιορτή του Πατέρα".
Μια γιορτή που μας ενώνει, όχι μόνο με τους πατεράδες μας, αλλά και όλους μεταξύ μας. Το κύριο πρόσωπο, όμως, είναι ο πατέρας, ο άνθρωπος που μπορούμε να βασιστούμε πάνω του. Κάθε χρόνο αναφέρουμε τα προτερήματά του, τις θυσίες που κάνει για μας από τότε που ήμασταν μικροί, το πόσο μας βοηθά...
Φέτος θα ήθελα να αναφέρω κάτι διαφορετικό. Ας μιλήσουμε για πατεράδες που μεγαλώνουν μόνοι τους τα παιδιά τους. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων, διότι -ακόμη κι αν πλέον υπάρχει ισότητα μεταξύ του ανδρικού και του γυναικείου φύλου- η παιδική ανατροφή παραμένει κύριο μέλημα της μητέρας. Οι πατεράδες, λοιπόν, που καλούνται να φροντίσουν τα παιδιά τους ολομόναχοι, χρειάζεται να δουλεύουν καθημερινά σε εξαντλητικούς ρυθμούς και συγχρόνως να βρίσκουν χρόνο για τα παιδιά τους. Κάτι πολύ σημαντικό, που δεν μπορούν να παραλείψουν (...)
Όσο για σας αγαπητοί πατεράδες, όπου κι αν βρίσκεστε, όση δουλειά κι αν έχετε, και ό,τι κι αν σας απασχολεί μην ξεχνάτε να δίνετε σημασία στα παιδιά σας και να τους δείχνετε πόσο τα αγαπάτε καθημερινά. Σας θεωρούν ήρωες!!!

Χρόνια πολλά!! 
Δέσποινα Χατζηαθανασίου, Γ' Λυκείου
Σήμερα φοιτήτρια.

Πρόγραμμα
Στις 28 Ιουλίου ημέρα Κυριακή και ώρα 7μ.μ. στον Παγώνδα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου
? Παρουσίαση κειμένων και ποιημάτων των παιδιών, τα οποία αναφέρονται στον Πάτερα.
Παρουσίαση από τη θεατρική Ομάδα:
? Του Θεατρικού "Ο Εξωγήινος του Κλόουν"
? Δύο μονόπρακτων, δημιουργίες των παιδιών.
"Ο Σταφιδόμαγκας" και "Η Εκδίκηση της Γριάς"
? Καραγκιόζη, το έργο "Ο Καραγκιόζης Πυρηνικός Επιστήμονας".

Μετά, στην όμορφη, δροσερή και πάντα φιλόξενη πλατεία του Παγώνδα, θα χορέψει για σας παραδοσιακούς χορούς το Χορευτικό Του Συλλόγου "ΟΜΟΝΟΙΑ".

Τέλος μπορείτε να διασκεδάσετε και να χορέψετε όσο θέλετε με δωρεάν ζωντανή μουσική από την ορχήστρα Μανώλη Βουλαρίνου - Λιάπη Δήμου και Βαλασάκη Μανώλη.

Σύλλογος "ΟΜΟΝΟΙΑ" Παγώνδα Γιορτή Πατέρα 2013
 
Στο δύσκολο και ακάνθινο 
δρόμο της Ζωής Πατέρα μας, 
Οδηγός μας οι συμβουλές σου 
και το Φως της Αγάπης σου!

Χανιώτικα νέα (21.09.2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου