Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

. ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ


Στην κεντρική θέση του σημερινού Παιδότοπου μια όμορφη ακροστιχίδα για τα Χριστούγεννα, προϊόν ομαδικής δουλειάς των παιδιών της Γ1 τάξης του 5ου Δημ. Σχ. Χανίων. Στις γωνιές του τέσσερις υπέροχες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και μερικά εξαιρετικά κείμενα των ίδιων με θέμα “Χριστούγεννα θα πει…” ή “Χριστούγεννα σημαίνει…”.
Δείτε περισσότερα... ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
03
Γ1 τάξη 5ου Δημ. Σχ, Χανίων
Χριστύγεννα πάει να πει...
Επιμέλεια: Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Καλοί μου φίλοι, γεια σας και χαρά σας!
Στην κεντρική θέση του σημερινού Παιδότοπου μια όμορφη ακροστιχίδα για τα Χριστούγεννα, προϊόν ομαδικής δουλειάς των παιδιών της Γ1 τάξης του 5ου Δημ. Σχ. Χανίων. Στις γωνιές του τέσσερις υπέροχες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και μερικά εξαιρετικά κείμενα των ίδιων με θέμα “Χριστούγεννα θα πει…” ή “Χριστούγεννα σημαίνει…”.
Τέσσερις μόλις μέρες πριν από τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, της πιο αγαπημένης γιορτής των παιδιών, και ο Παιδότοπος δεν μπορούσε να είναι τίποτα άλλο, βλέπετε, παρά Χριστουγεννιάτικος.
Πολλά τα ευχαριστώ μου τόσο στην και καλή φίλη και παλιά συνεργάτιδά μου, δασκάλα της τάξης Ρούλα Μουστάκα που ανταποκρίθηκε στη σχετική πρότασή μου όπως αυτή ξέρει να ανταποκρίνεται, όσο, βέβαια, και στα ίδια τα παιδιά!
Σας χαιρετώ με αγάπη!
Καλά Χριστούγεννα
Β.Θ.Κ.
Χριστούγεννα θα πει… η γέννηση του Χριστού, μέρες αγάπης, πίστης και γιορτής. Οικογενειακές στιγμές, ανταλλαγή ευχών και δώρων. Είναι μια ξεχωριστή γιορτή που μας κάνει να νοιώθουμε πιο κοντά στον Θεό και στους συνανθρώπους μας. Χωρίς μίσος και κακίες. Για μας τα παιδιά σημαίνει δώρα και διασκέδαση!
Νικολέτα Διγαλάκη
***
Χριστούγεννα σημαίνει… αγάπη, ειρήνη, χαρά, ζεστασιά. Σημαίνει επίσης σωτηρία για τον κόσμο, γιατί ήρθε ο σωτήρας μας ο Χριστός στη γη για να μας σώσει από τις αμαρτίες μας. Σημαίνει και απελευθέρωση γιατί όσοι άνθρωποι πέθαιναν πήγαιναν στον Αδη ακόμη κι αν ήταν άγιοι. Ο Χριστός, αφού γεννήθηκε ως άνθρωπος, ελευθέρωσε όλους τους ανθρώπους που ήταν φυλακισμένοι στον Αδη.
Μιχάλης Παπαθανασίου
01Για τα Χριστούγεννα…
Χριστέ μου που γεννήθηκες κι έφερες τη χαρά
Ρίζωσες στην καρδιά μας την αγάπη σου
Ιησού, μεγάλε βασιλιά, δίδαξες
Στον κόσμο αρμονία κι ανθρωπιά
Των παιδιών τα τριγωνάκια τα κάλαντα θα ψάλλουν
σε κάθε γειτονιά
Ολοι, μικροί μεγάλοι ονειρεύονται…
Υγεία, Ειρήνη, Ευτυχία
Για ένα καλύτερο αύριο με
Ελπίδα κι Εμπιστοσύνη
Νοσταλγώντας την Αγια Νύχτα
Να ευχηθούμε το αστέρι της Βηθλεέμ
Αγάπη να φέρει και να φωτίσει των ανθρώπων
τις καρδιές.
04Χριστούγεννα σημαίνει… ότι όλοι οι άνθρωποι χαίρονται γιατί είναι μια μεγάλη γιορτή. Φτιάχνουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα, κάνουμε τραπέζι, ψήνουμε γαλοπούλα και πολλά άλλα φαγητά. Είμαστε αυτές τις μέρες χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι.
Ελευθερία Σγουρομάλλη
***
03Χριστούγεννα θα πει… να είμαι στο χωριό μου και να παίζω με τους φίλους μου χιονοπόλεμο. Θα πει να στολίζω το δέντρο, να βάζω φωτάκια και να κρεμάω στολίδια. Χριστούγεννα είναι για μένα να είμαι στο σπίτι και να τρίβω τα καρύδια να φτιάξει η μαμά μελομακάρονα. Μου αρέσει η στολισμένη πόλη των Χανίων με τις γιρλάντες, τα φωτάκια στα μαγαζιά, τα φώτα σε σχήμα αστεριών στις κολώνες της ΔΕΗ. Αλλά το πιο αγαπημένο μου πράγμα είναι να λέω τα κάλαντα!
Ανδρόνικος Παναγιωτίδης
***
Χριστούγεννα θα πει…
…H γέννηση του Χριστού. Για μένα Χριστούγεννα θα πει το έλκηθρο που τσουλάμε στα χιόνια. Τα παιδιά που λένε με τα τρίγωνά τους τα κάλαντα. Το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, η αγάπη και η χαρά που είναι μέσα στους ανθρώπους. O χιονοπόλεμος που παίζουν τα παιδιά. Πάντα θα ήθελα να έχουμε Χριστούγεννα χάρη σ’ όλα αυτά!
Γιάννης Ηλιάκης
***
Χριστούγεννα θα πει… Αγάπη, Υγεία, Ειρήνη, Χαρά σε όλους. Να έχουν οι φτωχοί φαγητό κι όλα τα παιδιά παιχνίδια. Ολοι να έχουν ένα γιορτινό τραπέζι κι ένα ζεστό σπίτι.
Ελπίδα Νικολακάκη
02Χριστούγεννα θα πει… ελπίδα για όλους τους ανθρώπους. Είναι η ευλογημένη εποχή που όλος ο κόσμος ενώνεται. Παρόλο που ο Χριστός γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και είναι Ιουδαίος, ανήκει σε όλες τις φυλές. Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική κουβέρτα η οποία τυλίγεται γύρω μας σαν άρωμα.
Ραφαέλα Κατσουλάκη
***
Χριστούγεννα θα πει… η γέννηση του Χριστού που τη γιορτάζουμε με διάφορους τρόπους. Σημαίνει επίσης ξεκούραση από το σχολείο, το στόλισμα του δέντρου, τα παιδιά στους δρόμους να τραγουδούν τα κάλαντα, τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά…
Μιχάλης Σταθάκης
***
Χριστούγεννα σημαίνει… Xαρά, Δώρα, Αγάπη, Ευτυχία, Βοήθεια, Ειρήνη, Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, Οικογένεια, Εκκλησία, Φάτνη, Κάλαντα…
Γιώργος Μπαουράκης
Χανιώτ5ικα νέα (21.12.2013)Read more: http://www.haniotika-nea.gr/christougenna-tha-pi/#ixzz2oCBzbkJt
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου