Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ


 Τι γίνεται ς αν ο Aγιος Βασίλης πλύνει τη στολή του παραμονή πρωτοχρονιάς με λάθος απορρυπαντικό;
Τι γινεται αν κάποιος κλέψει τα δώρα του; Ποια έκπληξη ετοίμασαν τα μικρά ξωτικά στον καλό μας Άγιο;
Διαβάστε τις εργασίες που έστειλαν οι μαθητές του Δ2 τμήματος του 10ου Δημοτικού σχολείου Χανίων και η δασκάλα τους Ευτυχία Κουτσάκη στον σημερινό Παιδότοπο, διανθισμένες με τις ζωγραφιές τους…
Δείτε περισσότερα... ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Επιμλεια: Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
Δ2 Τάξη 10ου Δημ. Σχ. Χανίων
Περιμένοντας τον Aγιο Βασίλη
Οι μέρες της πρωτοχρονιάς είναι για τα παιδιά μέρες χαράς και προσμονής! Περιμένουν τον Aγιο Βασίλη να φέρει τα δώρα του… Τι γίνεται όμως αν ο Aγιος Βασίλης πλύνει τη στολή του παραμονή πρωτοχρονιάς με λάθος απορρυπαντικό;
Και αν κάποιος κλέψει τα δώρα του; Ποια έκπληξη ετοίμασαν τα μικρά ξωτικά στον καλό μας Άγιο;
Σας βάλαμε σε μεγάλη περιέργεια;
Διαβάστε τις εργασίες που έστειλαν οι μαθητές του Δ2 τμήματος του 10ου Δημοτικού σχολείου Χανίων και η δασκάλα τους Ευτυχία Κουτσάκη στον σημερινό παιδότοπο, διανθισμένες με τις ζωγραφιές τους…
Τους ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ!
Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Καλή Χρονιά
Β.Θ.Κ.
Eνα πάρτι έκπληξη
για τον Aγιο Βασίλη
Επειδή ο Aγιος Βασίλης είχε πάει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου, τα ξωτικά αποφάσισαν να του κάνουν ένα πάρτι έκπληξη για να τον ευχαριστήσουν.
Ενώ ο Aγιος κοιμόταν, τα ξωτικά άρχισαν τις ετοιμασίες!!! Καθάρισαν τη μικρή αποθήκη και κρέμασαν πολλές κορδέλες ενώ η γυναίκα του Aγιου Βασίλη έφτιαξε τα φαγητά.
Όταν ο Aγιος ξύπνησε του είπαν ότι η μικρή αποθήκη γέμισε νερά. Ο Aγιος έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Μόλις άνοιξε την πόρτα επειδή ήταν σκοτεινά άναψε τα φώτα. Τότε όλα τα ξωτικά φώναξαν «Εκπληξηηηη»!!!
«Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό το πάρτι», είπε συγκινημένος ο Αγιος Βασίλης.
Το πάρτι κράτησε ως αργά το βράδυ με χαρά, συγκίνηση και φαγητά.
Μαρία Κουρκουνάκη Δ2
Βοήθεια! Η στολή του Αγιου Βασίλη έγινε μπλε!!
Μια φορά και έναν καιρό, συγκεκριμένα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Αγιος Βασίλης έβαλε πλυντήριο τη στολή του. Τραγουδούσε με χαρά, όμως καθώς τραγουδούσε αντί  να βάλει ειδικό απορρυπαντικό για το πλυντήριο, έβαλε το μπλε χρώμα που ήταν η συγκίνηση. Γύρω, γύρω, γύρω γυρνούσε το πλυντήριο. Όταν ο Άγιος Βασίλης έβγαλε τα ρούχα από το πλυντήριο ήταν όλα μπλε. Ακόμα και η στολή του. «Αχ, αχ, αχ… Τι θα κάνω τώρα;».
Ο Άγιος Βασίλης παρόλο που ήταν σαν στρουμφάκι πήγε τα δώρα στα παιδιά… Καθώς πήγαινε κύλησε κάτι από το μάγουλο του. Ήταν η συγκίνηση από τη μπλε στολή αλλά και από την χαρά.
Γι’ αυτό αν δείτε ποτέ τον Άγιο Βασίλη με μπλε στολή να ξέρετε πως κάτι θα κυλήσει από το μάγουλο σας και μέχρι την καρδιά
Σοφία Κριμπιζάκη Δ2
Το δεντράκι που έκλαιγε
Μια φορά ήταν ένα δεντράκι που δεν το στόλιζε κανείς, δεν είχε στολίδια ούτε λαμπιόνια ούτε αστέρι στην κορυφή.
Γι’ αυτό έκλαιγε ασταμάτητα. Μια μέρα το συνάντησε ένας άνθρωπος και το ρώτησε: «Τι έχεις δεντράκι; Είναι μέρες χαράς, εσύ γιατί κλαις;»
«Με άφησαν μόνο μου, δε με αγόρασε κανένας για να με στολίσει όπως τα άλλα δέντρα».
«Αν θέλεις μπορώ εγώ να σε πάρω στο σπίτι μου, να σε στολίσω και να σου βάλω φάτνη και αστέρι».
«Ναι, θα το ήθελα πολύ».
Ο άνθρωπος το πήρε στο σπίτι του και όλη η οικογένεια το στόλισε τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Το δεντράκι ήταν πολύ χαρούμενο που βρήκε και αυτό ένα σπίτι, μια οικογένεια για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Αυτές τις μέρες όλοι πρέπει να είναι χαρούμενοι. Η ευτυχία είναι δικαίωμα όλων μας.
Βασίλης Τρωιάνος Δ2
Το φτωχό παιδί
Μια φορά και έναν καιρό, κοντά στην Αφρική υπήρχε ένα φτωχό παιδί που τον έλεγαν Αλκη. Κάθε μέρα πήγαινε σε ένα δημοτικό σχολείο της Αφρικής. Το σπίτι του ήταν πάρα πολύ μακριά από το σχολείο του, περπατούσε περίπου δύο ώρες για να πάει εκεί, γιατί τα άλλα σχολεία που ήταν κοντά στο σπίτι του ήταν όλα ιδιωτικά και δεν μπορούσε να τα πληρώσει. Κάθε μέρα που έφτανε στο σχολείο με τόση κούραση όλα τα παιδιά της τάξης του τον κοροϊδεύανε..
Ένα παιδί που τον έλεγαν Αλέξανδρο έδερνε συνέχεια τον Άλκη.
Είχαν φτάσει οι μέρες των Χριστουγέννων, ο Άλκης το μόνο που ήθελε από τον Αγιο Βασίλη ήταν μόνο ένα μολύβι για να γράφει.
Ο Αλέξανδρος έδερνε τον Αλκη για να παίρνει όλα τα πράγματά του. Ο Αλέξανδρος ήταν ένα πλούσιο παιδί και ζήτησε πάρα πολλά δώρα από τον Αγιο Βασίλη, όμως εκείνος δεν του έφερε κανένα δώρο γιατί έβλεπε τις αταξίες του από τον ουρανό. Ο Αγιος Βασίλης όλα αυτά τα δώρα που ζήτησε ο Αλέξανδρος τα έδωσε σε φτωχά παιδιά.
Ο Αλέξανδρος στεναχωρήθηκε και από την άλλη μέρα δεν έδερνε τον Άλκη, το μόνο που του είπε ήταν μια τεράστια συγγνώμη.
Ο Αλέξανδρος ήταν χαρούμενος που είπε συγγνώμη στον Άλκη. Από την άλλη μέρα του επέστρεψε όλα τα πράγματα που του είχε πάρει. Από κει και πέρα ο Άλκης έκανε κολλητό του φίλο τον Αλέξανδρο.
Την επόμενη χρονιά ο Αγιος Βασίλης έφερε δώρα στον Αλέξανδρο και ζήσανε αυτοί καλά και μεις καλύτερα.
Χρήστος Κασαπάκης Δ2
Ο κλέφτης των Δώρων
Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας άνθρωπος πολύ φτωχός που δεν είχε χρήματα να αγοράσει χριστουγεννιάτικα πράγματα.
Ετρωγε σπάνια γλυκά και δεν έπαιρνε καθόλου δώρα.
Πήγαινε κάθε μέρα πρωί πρωί στους δρόμους και ζητούσε να τον βοηθήσουν αλλά δεν το έκανε κανείς.
Μια μέρα αποφάσισε πως θα κλέψει τα χριστουγεννιάτικα δώρα και τα γλυκά των παιδιών. Τα παιδιά έψαχναν τα δώρα τους αλλά δεν τα έβρισκαν. Το είπαν στους γονείς τους και αυτοί έγραψαν γράμμα με παράπονα στον Αγιο Βασίλη. Ο Αγιος έστειλε τα ξωτικά – αστυνόμους να βρουν τον κλέφτη.
Οταν τον βρήκαν είχε ήδη μετανιώσει για την κακή του πράξη και ζήτησε συγνώμη απ όλους. Αυτοί τον συγχώρεσαν και σε λίγα χρόνια ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να βρει δουλειά, να βγάζει χρήματα και να δίνει σε όλα τα παιδιά δώρα και γλυκά
Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!!
Κάτια Γιουμερτάκη Δ2


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/pedotopos/#ixzz2oqtm4WdT
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου