Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

. ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Ο καρκίνος είναι εδώ! Τούτες οι λέξεις με καταδιώκουν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το θέμα που πρώτα τα “Χ.Ν.” ανέδειξαν σχετικά με τα χημικά όπλα της Συρίας και την καταστροφή τους δυτικά του νομού μας!
«Αυτοί που έμαθαν να ζουν με τις βάσεις, αυτοί ίσως είναι και οι πιο κατάλληλοι να αποδεχθούν τα απόβλητά μας». Λογικό καθόλα είναι ενδεχομένως το σκεπτικό όλων εκείνων που αποφασίζουν και ενεργούν ως ενήργησαν και με την παραπάνω απόφασή τους!
Δείτε περισσότερα... ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...
Γράφει ο Νεκτάριος Θ. Κακατσάκης



Ο καρκίνος είναι εδώ, ο "καρκίνος" είναι εδώ

[...Ωμή η αλήθεια! Πικρή για άλλους! Και για κάποιους ουλή θανάτου, που κουβαλούν απάνω τους ίσαμε να ξεψυχήσουν. Αυτοί οι τελευταίοι που ’χασαν παιδί, εγγόνι, μάνα, πατέρα, θείο, ανίψι ή κάποιο φίλο από καρκίνο έχουν όλα τα δικαιώματα του κόσμου να φωνάζουν, να ουρλιάζουν ή να σιωπούν μες στον πόνο τους...].
Ο καρκίνος είναι εδώ!
Δεν γνωρίζω αν ισχύει, αν φοβάμαι να το αποδεκτώ(;) αυτό που κυκλοφορεί ως μύθος(;), ως κοινό μυστικό(;) εντός και εκτός των ορίων του νομού μας, πως οι βάσεις της Σούδας συντελούν – “ευνοούν” στα μεγάλα ποσοστά ανθρώπων που έχουν υπάρξει καρκινοπαθείς στον τόπο μας!
Μια ιστορία δίχως τέλος ή τελειωμένη μήπως(;) είναι αυτό που κάποια εποχή μάς απασχολούσε και ήταν “οι βάσεις του θανάτου” τις οποίες αγωνιζόμασταν να τις διώξουμε!
…Με τον καιρό, μετά την εποχή της ευμάρειας και πλέον της κρίσης άλλα είναι αυτά που μας νοιάζουν! Ποιος μπορεί να κατηγορήσει, να σταθεί κριτής απέναντι στην αδυναμία των ανθρώπων, του λαού να αντιπαλέψει με τα θηρία;
…Ο καρκίνος είναι εδώ!
Τούτες οι λέξεις με καταδιώκουν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το θέμα που πρώτα τα “Χ.Ν.” ανέδειξαν σχετικά με τα χημικά όπλα της Συρίας και την καταστροφή τους δυτικά του νομού μας!
«Αυτοί που έμαθαν να ζουν με τις βάσεις, αυτοί ίσως είναι και οι πιο κατάλληλοι να αποδεχθούν τα απόβλητά μας». Λογικό καθόλα είναι ενδεχομένως το σκεπτικό όλων εκείνων που αποφασίζουν και ενεργούν ως ενήργησαν και με την παραπάνω απόφασή τους!
Και δεν συντρέχει κανένας λόγος να μας δώσουν οποιαδήποτε αναφορά σχετικά με τις προθέσεις τους, ούτε ζητούν βέβαια την άδειά μας, τη συναίνεσή μας για να πετάξουν τα σκουπίδια τους έξω από την πόρτα μας ή μήπως θεωρούν τούτον τον τόπο τσιφλίκι τους, χωράφι τους όπου μπορούν δικαιωματικά να αποθέσουν τα άχρηστά τους;
Ο “καρκίνος” είναι εδώ, συγκάτοικος ενοχλητικός.
Κι όσο είμαστε υποχρεωμένοι να τον έχουμε στα πόδια μας, είναι μοιραίο να υπομένουμε τα κουσούρια του, να οσμιζόμαστε τη δυσοσμία του, με…  αντίτιμο;

Χανιώτικα νέα (15.01.2014)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/o-karkinos-ine-edo-o-karkinos-ine-edo/#ixzz2qTAq53AG
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου