Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Κι όσο για το νόμιμο; Ουδείς ασχολείται και ουδείς ενδιαφέρεται γι’ αυτό! Η δουλειά να γίνει και για τα υπόλοιπα “να ’χουμε να λέμε”, και γενικώς να κωλυσιεργούμε, γενικώς περί άλλα να τυρβάζουμε! Α! να μην το ξεχάσω: Το θέμα του δημόσιου χώρου στα Χανιά θα πρέπει επιτέλους σοβαρά να μας απασχολήσει. Και βέβαια μιλάμε για όλη την πόλη ΜΑΣ και όχι μόνο για την περιοχή του λιμανιού ΜΑΣ!

Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

"Νόμιμα παραθυράκια"και "επαρχιώτικη μαθιά"
Στην ουσία της υπόθεσης δεν θα μπω σήμερο αγαπητοί συμπολίτες… Διότι ποιον τάχα μου να ενδιαφέρει η ουσία μιας οποιασδήποτε υπόθεσης από τη στιγμή που αυτή δεν… “τρώγεται” αλλά και δεν αποφέρει… γενικώς;
Ή μήπως… συμφέρει αλλά είναι συμφέρον των μερικών; Των μερικών δηλαδή που καπελώνουν τους πολλούς αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα…
Από την άλλη σκέφτομαι ότι και οι πολλοί κάποια στιγμή θα πρέπει να ακουστούν αλλά πώς να ακουστούν που δεν είναι βροντόφωνοι αλλά δεν έχουν και τα μέσα για να το κάνουν; Ασε που όποτε έχουν κάποια μικρή, τόση δα φωνούλα, όποτε βρίσκουν το απαιτούμενο το θάρρος να υψώσουν το μικρό τους ανάστημα, πέφτουν πάνω τους οι άλλοι οι βροντόφωνοι και με τσαμπουκά τους διακόπτουν…
Οχι, στην ουσία της υπόθεσης δεν θα μπω σήμερο αγαπητοί μου συμπολίτες. Κατά καιρούς η στήλη έχει ασχοληθεί επί της ουσίας αλλά και με προτάσεις στοιχειοθετημένες, προτάσεις όχι ουρανοκατέβατες αλλά διατυπωμένες από ειδικούς οι οποίοι ως μελετητές τις έχουν καταθέσει αλλά ποτέ αυτές δεν έγιναν πράξη. Κι εδώ ακριβώς είναι το θέμα μας: “Οι προτάσεις που δεν γίνονται πράξεις σε μία χώρα όπου τα παραθυράκια του νόμου αλλά και της… συναλλαγής είναι περισσότερα και από αυτά τα πραγματικά παράθυρα που ’χομε όλοι στα σπίτια μας”!
…Κι αυτή η παραπάνω είναι μία από τις ουσίες που πολύ ενδιαφέρουν ΚΑΙ την στήλη· αυτή η “παραθυροκατάσταση” που έχοντας παράλληλα και την ανοχή κυρίως της όποιας εξουσίας (για κάθε διαφορετική περίπτωση) λειτουργεί ΚΥΡΙΩΣ εις βάρος των πολλών.
Είναι κι αυτό ένα -ακόμη- χαρακτηριστικό γνώρισμα της ελληνικής και δη επαρχιώτικης πραγματικότητας
-καλή ώρα- όπου κανένας δεν θέλει να θίξει κανένα και κανένας δεν θέλει να σπάσει τα… αυγά κανενός.
Κι όσο για το νόμιμο; Ουδείς ασχολείται και ουδείς ενδιαφέρεται γι’ αυτό! Η δουλειά να γίνει και για τα υπόλοιπα “να ’χουμε να λέμε”, και γενικώς να κωλυσιεργούμε, γενικώς περί άλλα να τυρβάζουμε!
Α! να μην το ξεχάσω: Το θέμα του δημόσιου χώρου στα Χανιά θα πρέπει επιτέλους σοβαρά να μας απασχολήσει. Και βέβαια μιλάμε για όλη την πόλη ΜΑΣ και όχι μόνο για την περιοχή του λιμανιού ΜΑΣ!

Χανιώτικα νέα (06.04.2016)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/nomima-parathirakia-ke-eparchiotiki-mathia/#ixzz4534t21tJ 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial 
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου