Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...


ΗΑΜΠΕΜΟΥΣ... ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Υποψηφίους λοιπόν έχουμε, τι θα ψηφίσουμε είναι το… θέμα!
Ούτε λίγο ούτε πολύ εννέα θα είναι ως φαίνεται οι συνδυασμοί που θα κατέλθουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Χανίων και θα προσπαθήσουν να πείσουν τον… Χανιώτη δημότη να τους… σταυρώσει!
Πολλοί οι συνδυασμοί λοιπόν, ακόμη περισσότεροι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, νέοι και παλιοί, “μπαρουτοκαπνισμένοι” και μη κατέρχονται όλοι ή οι περισσότεροι εξ αυτών με τα οράματά τους και την όρεξή τους για να πάει μπροστά αυτός εδώ ο τόπος!
Ωστόσο… κοινή πεποίθηση των απλών πολιτών και όχι μόνο είναι ότι τα Χανιά παραμένουν σε στάση αναμονής εδώ και χρόνια, μην έχοντας καταφέρει ακόμη να μπουν στη νέα εποχή, μην έχοντας ωφεληθεί όπως άλλοι Δήμοι ανά την Κρήτη και την Ελλάδα…
Κι εδώ ακριβώς τίθεται το μέγα ερώτημα: τις πταίει;
Είναι μια “αιωρούμενη στον αέρα των Χανίων” άποψη ότι κάτι φταίει, κάποιος ευθύνεται και υπάρχει μια στασιμότητα στην πόλη!
Και δεν μιλάμε μόνο για τα μεγάλα έργα αλλά και για εκείνα τα μικρά, τις πινελιές που θα διαφοροποιήσουν τη δική μας εποχή από εκείνη των δεκαετιών του ’80 και ’90!
Ο γράφων επανειλημμένως έχει καταθέσει την ευθύβολη και μη άποψη του για την κατάστασή μας!
Παρακολουθώντας δε τις αντικρουόμενες… τάσεις που ενυπάρχουν ανάμεσα σε ομάδες και φορείς, κάποιος μπορεί να συμπαράνει ότι λίγο – πολύ όλοι μας έχουμε μερίδιο στη με πολλά προβλήματα καθημερινότητα της πόλης μας!
Ωστόσο την άλλοτε πρωτεύουσα του νησιού πλέον την έχουμε οδηγήσει σε ένα τέλμα και πια μοιάζει με μια παρηκμασμένη αρχόντισσα που περιμένει ένα θαύμα για να ξανανιώσει, να αναπτερωθεί!
Ποια τα σχέδια των υποψηφίων, αναμένουμε να τα πληροφορηθούμε εν ευθέτω χρόνω και με την ελπίδα αυτά να μην παραμείνουν επί χάρτου αλλά επιτέλους να υλοποιηθούν δίχως ημίμετρα και υπεκφυγές!
Μπορούν λοιπόν οι πολλές υποψηφιότητες να επιφέρουν εκείνο το θαύμα· να δημιουργήσουν ένα ιδιότυπο “ελιξίριο νεότητος” που θα αναζωογονήσει την παλιά αρχόντισσα;
Ας ελπίσουμε πως θα ακούσουμε σωστά θεμελιωμένες προτάσεις αντάξιες της πόλης που θα μπορέσει ο… μέσος Χανιώτης να πεισθεί και να εμπιστευθεί…
Ας ελπίσουμε!
Χανιώτικα νέα (14.11.2018








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου