Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ


         ΕΦΤΑΖΥΜΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ Β. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗ      


     
<

Γλυκό κ ‘εφτάζυμο μοσκομύριστο ,όπως της παλιάς Αποκορωνιώτισας  νοικοκυράς κι αρχόντισας,  που έπλαθε κρυφά από τη γειτόνισα μη το ματιάξει και δεν ανέβει η βγεί  σκληρό-πλασμένο  αποσπέρας κι απολούτρουγα του σπερνού,και τσ’ ολονυκτιάς ,και την αυγή με τη πούλια ,αξεδιάφωτα ,ώρα που ο γείτονας ετοίμαζε τα ζυγάλετρα για το λιόφυτο –ξαναπλασμένο 7 φορές και 17 ,εμπλουτισμένο με τ’άρωμα τση γραβιέρας και τ’αμπελοστάφυλου-έτσα λογιώ ευωδιάσματα βγάνει και το νέο πόνημα του εκλεκτού φίλου και συνεπαρχιώτη Βαγγέλη Κακατσάκη.

  Γιάννης Τερεζάκης  




ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΙΩΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΕΡΕΖΑΚΗ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ" (ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, 13.10.2018)



Κ.Πρόεδρε της Παγκρητίου –κ.Πρόεδρε της Κρητικής Εστίας –κύριοι συνδιοργανωτές –Αξιότιμοι προσκεκλημένοι κυρίες και κύριοι .

Η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου με ξεχωριστή χαρά παρουσιάζει μια ακόμη ποιητική συλλογή ‘’ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ‘’,γλυκό κ ‘εφτάζυμο μοσκομύριστο ,όπως της παλιάς Αποκορωνιώτισας  νοικοκυράς κι αρχόντισας,  που έπλαθε κρυφά από τη γειτόνισα μη το ματιάξει και δεν ανέβει η βγεί  σκληρό-πλασμένο  αποσπέρας κι απολούτρουγα του σπερνού,και τσ’ ολονυκτιάς ,και την αυγή με τη πούλια ,αξεδιάφωτα ,ώρα που ο γείτονας ετοίμαζε τα ζυγάλετρα για το λιόφυτο –ξαναπλασμένο 7 φορές και 17 ,εμπλουτισμένο με τ’άρωμα τση γραβιέρας και τ’αμπελοστάφυλου-έτσα λογιώ ευωδιάσματα βγάνει και το νέο πόνημα του εκλεκτού φίλου και συνεπαρχιώτη Βαγγέλη Κακατσάκη .Θερισμένο και χιλιαλωνισμένο από  το μπαξέ της απεραντοσύνης της νόησης ,μα προπαντός της σοβαρότητος του Βαγγέλη  - χιλιοκοσκινισμένο- που να  φαίνετε η πατρίδα ,η θρησκεία ,η χαρά και η λύπη, η αναφορά στη μάνα –στη σύζυγο –στη φίλη τη Πόπη τη συμμαθήτρια –στον Αρχιεπίσκοπο –ότι είχαμε και ότι χάσαμε-και ξαναρχίζει με την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει .                                                                    
 Αυτός είναι ο Βαγγέλης της ανησυχίας ,της μελέτης, της ποίησης  και του στοχασμού   ,ο Δάσκαλος της παλιάς σχολής [...]                                                                                                      

Καλοτάξιδο –φρέσκο και ζεστό το ‘’ΟΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ‘’ένα ψωμί  γνήσιο χωρίς συντηριτικά και προψυμένο στα μικροκύματα –μα ταξιδεμένο στα  χίλια μύρια κύματα ,που θα μας δίνει μέρες μέχρι στη Κρητική Εστία να παρουσιάσομε κάτι καινούργιο σου .                                                                                                                     

Βαγγέλη η παρουσία σου και η πένα σου τιμή για τον Αποκόρωνα .Βαγγέλη  σ’ευχαριστούμε .


Ιδιαίτερα αγαπητικός ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ομοσπονδίας των Σωματείων Αποκορώνου Γιάννη Τερεζάκη στη παρουσίαση της ποιητικής μου συλλογής. Και βέβαια ανεκτίμητη η όλη βοήθειά του στην όλη διοργάνωση. Υπόχρεος ! Από καρδιάς οι ευχαριστίες μου, Γιάννη! Πάντα ωραίος ωςΑποκορωνιώτης! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου