Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 

Αμφιβάλλει -λέει- ο Τράμπ και το διατυμπανίζει μάλιστα -με κάθε αφορμή όταν του δοθεί ευκαιρία- ότι… υφίσταται κλιματική αλλαγή. Τα γεγονότα, τις εικόνες π.χ. με το λιώσιμο των πάγων, τη μεγάλη ξηρασία σε περιοχές που άλλοτε ήταν εύφορες, αύξηση θερμοκρασίας κ.λπ που αποδεικνύουν αυτήν την αλλαγή, τον αφήνουν παντελώς αδιάφορο ή τα προσπερνάει αμφιβάλλοντας!
Είναι πολλά τα λεφτά και πολλοί οι λόγοι που ακολουθεί την πολιτική που ακολουθεί και για αυτό το τεράστιο θέμα της κλιματικής αλλαγής.
Ετσι συνεχίζει να αμφισβητεί και παραβλέπει τις αναφορές επιστημόνων οι οποίοι παρουσιάζουν στοιχεία αδιάψευστα.
Ο συγκεκριμένος τύπος ζει με τις εμμονές του και τις αντιλήψεις του όπως εξάλλου και πάρα πολλά εκατομμύρια ψηφοφόρων αλλά και οπαδών του ανά τον πλανήτη οι οποίοι τείνουν να πιστεύουν και τα λογής fake news που αναπαράγονται αλλά και τις τακτικές – πολιτικές – αντιλήψεις ανθρώπων όπως ο πλανητάρχης· ενας ιδιότυπος μεσαίωνας υφίσταται στις μέρες μας!
Από την άλλη, οι επιστήμες και οι επιστήμονες με το έργο τους σε πολλές περιπτώσεις τελούν “υπό διωγμόν” με αντίλογο απλουστευμένα επιχειρήματα ή και φράσεις όπως λόγου χάρη αυτή που πολλές φορές ακούγεται από τον Τραμπ: «δεν το πιστεύω».
Αναφορικά με την υπερθέρμανση του Πλανήτη, το μέλλον μας δεν προμηνύεται ευοίωνο, όσο εξακολουθούν οι πολιτικές μεγάλων χωρών όπως των ΗΠΑ! Οσο δεν παραδέχονται τις ευθύνες τους επιμένουν να αυξάνουν τις εκπομπές αερίων που επί εποχής Τραμπ έχουν φτάσει στις υψηλότερες τιμές τους!
Δεν γνωρίζω πώς θα μπορούσε να αντιστραφεί το όλο κλίμα, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που απλά περιμένουν την αποχώρηση του Τραμπ από την διακυβέρνηση των ΗΠΑ, διά εκλογών ή μη(!).

Χανιώτικα νέα (28.11.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου