Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Γ1 ΤΑΞΗ 14ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ
Ο ΆΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΔΩΡΑ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ





Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο και καλή χρονιά!
Πιστός στο ραντεβού του κι εφέτος με το που τελειώνει ο χρόνος ο αγαπημένος των παιδιών Αϊ-Βασίλης. Φορτωμένος με δώρα, όπως κάθε χρόνο, δεν έχουν καμιά αμφιβολία οι μικροί του φίλοι γι’ αυτό. Ανάμεσα σ’ αυτούς και τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά της Γ1 τάξης του 14ου Δημ. Σχ. Χανίων, που ανέλαβαν, ύστερα από πρόταση και με την επίβλεψη της δασκάλας τους, της παλιάς μου συνεργάτιδος στο 5ο Δημ. Σχ. Χανίων, Μαρίας Τσιντουρτζή, να του αφιερώσουν τον σημερινό Παιδότοπο. Υπέροχες οι εργασίες τους! Τα γράμματά τους στον Αγαπημένο Αγιο, τα ποιηματάκια τους, τα “σκέφτομαι και γράφω” τους, οι ζωγραφιές τους… Πολύ τα ευχαριστώ και αυτά και την καλή τους δασκάλα. Και του χρόνου με υγεία!
Σας χαιρετώ με αγάπη όλους
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης,
δάσκαλος



Χριστουγεννιάτικο όνειρο
Χθες το βράδυ στ’ όνειρό μου είδα κάτι μαγικό,
πώς είμαι στο σπίτι του Αϊ- Βασίλη και πολύ τον βοηθώ
Το σπίτι του ήτανε μεγάλο γεμάτο δώρα φανταχτερά
κι η γυναίκα του Αι Βασίλη ετοίμαζε νόστιμα γλυκά.



Τα μικρά τα ξωτικάκια εδουλεύανε σκληρά
για να φτιάξουν παιχνιδάκια για όλου του κόσμου τα παιδιά!
Εγώ μαζί με τον παππούλη διαβάζουμε γράμματα σωρό
Και απαντάμε στα παιδάκια με χαμόγελο γλυκό.
Εύχομαι μεσ’ απ’ την καρδιά μου
το όνειρο αυτό να βγει αληθινό!!!
Κωνσταντίνος Καφατάκης

Αγαπημένε μου, Αϊ-Βασίλη
Το όνομά μου είναι Νάσια και πάω Γ΄ τάξη Δημοτικού. Φέτος τα Χριστούγεννα θα ήθελα να μου φέρεις την Μπάρμπι με τα νεογέννητα κουταβάκια. Σε παρακαλώ μη με ξεχάσεις, γιατί ήμουνα καλό παιδί όλη τη χρονιά. Θα σε περιμένω. Μην ξεχάσεις να φας τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που θα έχω αφήσει κάτω από το δέντρο. Φιλιά πολλά σε σένα και τα ξωτικά που φτιάχνουν με τόσο κόπο τα παιχνίδια των παιδιών.
Νάσια Τσατσαρωνάκη

Ο Αϊ-Βασίλης έρχεται




Ηταν παραμονή Χριστουγέννων και ο Τζακ άφηνε πάνω στο τζάκι μπισκότα και γάλα για τον Αϊ-Βασίλη και καρότα για τους ταράνδους. Όταν κοιμήθηκαν όλοι ο Τζακ κοίταζε με χαρά έξω από το παράθυρο περιμένοντας τον Αϊ Βασίλη. Ήταν 12 ακριβώς και άκουσε καμπανάκια να χτυπούν. Ήταν ο Αϊ -Βασίλης με το ολόχρυσο έλκηθρό του. Ο Τζακ ανέβηκε στο δωμάτιό του, για να μην τον καταλάβει ότι είναι ξύπνιος. Όταν άκουσε θορύβους από την καμινάδα έτρεξε γρήγορα κάτω αλλά ο Αϊ -Βασίλης είχε ήδη φύγει. Τι κρίμα! Όμως να, δίπλα στο δωράκι του ήταν πεσμένο ένα κατακόκκινο σκουφάκι, ήταν του Αϊ-Βασίλη. Ο Τζακ το πήρε και από τότε το φορούσε κάθε Πρωτοχρονιά και όταν μεγάλωσε ντυνόταν Αϊ- Βασίλης και μοίραζε δώρα στα παιδάκια.
Λάουρα Μετούς

Αγαπημένε Άγιε Βασίλη,
Το όνομά μου είναι Μιράντα και είμαι 8 χρονών, μένω στα Χανιά και πάω στην Τρίτη τάξη. Αυτή τη χρονιά όπως μου λένε οι γονείς μου ήμουν πολύ καλό παιδί και του χρόνου σου υπόσχομαι θα είμαι ακόμα καλύτερο. Το δωράκι που θα ήθελα να σου ζητήσω είναι ένα ζωντανό σκυλάκι που θα μπορώ να το έχω και μέσα στο σπίτι. Να είσαι σίγουρος ότι επειδή είναι μεγάλη ευθύνη να έχεις ένα ζωάκι θα το φροντίζω και θα το αγαπώ πολύ. Τέλος θα σε παρακαλέσω να φέρεις δωράκια σε όλα τα παιδιά του κόσμου.
Με αγάπη Μιράντα Τωμαδάκη


Ο Αϊ-Βασίλης
Ο Αί-Βασίλης όταν έρθει
Τα δώρα θα μοιράσει
στη σκεπή μας θα τα ρίξει.
Ο Ρούντολφ οδηγεί
Το έλκηθρο στη γη.
Το πνεύμα των Χριστουγέννων
όλους μας αγαπά
κι φροντίζει όλα τα παιδιά
να είναι χαμογελαστά.
Μαρία Τζανάκη

Ο Αϊ-Βασίλης








Χριστούγεννα γιορτάζουμε
και τα γλυκά ετοιμάζουμε.
Ο Αϊ- Βασίλης έρχεται
για να μας φέρει δώρα.
Μπαίνει από την καμινάδα
περασμένη ώρα.
Ψάχνει τους μπουφέδες
για να φάει κουραμπιέδες.
Πίνει γάλα και νερό
και πετάει στον ουρανό.
Έχει έλκηθρο χρυσό
και δωράκια ένα σωρό.
Γωγώ Μηλιώνη
Πού ζει ο Αϊ-Βασίλης
Ο Αϊ-Βασίλης φαντάζομαι ότι ζει στο Βόρειο Πόλο σε ένα απέραντο χιονισμένο δάσος με πολλά έλατα και πεύκα που μέσα τους κρύβουν διάφορα ζώα. Το σπίτι του είναι σαν ένα τεράστιο εργαστήριο με πολλά δώρα και γλειφιτζούρια διαφόρων γεύσεων. Τα ξωτικά τρέχουν και πηδούν μέσα στο σπίτι και βοηθούν τον Αϊ-Βασίλη να προετοιμάσει και να μοιράσει τα δώρα σε όλα του κόσμου τα παιδιά. Οι μυρωδιές από τα κουλουράκια και τα γλυκά σού δημιουργούν την αίσθηση ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν στο σπίτι του μαζί με την οικογένειά μου και να περνούσαμε τις γιορτές όλοι μαζί.
Αναστασία Φαντριδάκη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου