Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ


Η... "ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΗΣ" ΠΟΛΗΣ



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

«Για άλλη μια φορά, η 6η την τελευταία 5ετία, υπήρξε καθίζηση σε ένα τμήμα το δρόμου καθώς η διάβρωση από τη θάλασσα συνεχίζεται». Αυτό αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ που αφορά την περιοχή του κάτω Κουμ Καπί!
«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λέγανε οι αρχαίοι ημών προγόνοι αλλά στην προκειμένη περίπτωση εμείς αφήνουμε τα “φαινόμενα” να μας κατατρώγουν δις και τρις και… πολλάκις!
Αναφορικά με την περιοχή του Κουμ Καπί, αλλά και το παραλιακό μέτωπο όπως π.χ. στην περιοχή Κολυμπαρίου κ.λπ., δεν φαίνεται να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τα σημεία των καιρών αλλά και τις επιστημονικές υποδείξεις όπως αυτές του κ. Συνολάκη που επανειλημμένως έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.
Πριν από περίπου δυόμισι χρόνια -Απρίλιος 2016- λίγα μέτρα παραπέρα από το σημείο που συνέβη η χθεσινή καθίζηση, υπήρξε ανάλογο γεγονός!
Εξάλλου, στην περιοχή όπου βρίσκεται το μνημείο για τους πεσόντες αεροπόρους κοντά στη βίλα Κούνδουρου, το 2015 η θάλασσα κυριολεκτικά είχε καταπιεί ένα μεγάλο κομμάτι γης όπως χαρακτηριστικά γράφαμε στα “Χ.Ν.”.
Οι αρμόδιοι δηλώνουν σε αρκετές περιπτώσεις αναρμόδιοι και δεν φαίνεται να προχωρούν σε καμία ενέργεια παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις τους ότι θα επιληφθούν του θέματος!
Και στο μεταξύ τα Χανιά ξεπουλιούνται, διαβρώνονται, καθίστανται μη λειτουργικά για τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες τους, την ίδια ώρα που εμείς κυνηγούμε την “καρέκλα” για την… καρέκλα(!!!).
Καταντάει γραφικότητα πλέον να συζητάμε και αναμασούμε τα ίδια και τα ίδια θέματα…
Οι εικόνες με τη χθεσινή καθίζηση είναι μία ακόμη υπενθύμιση – γροθιά στο στομάχι, για τη δική μας ανικανότητα να προστατεύσουμε τούτον τον τόπο!
Αντιθέτως, κατά καιρούς προσπαθούμε με πασαλείματα και προχειροδουλειές να καλύψουμε τις… “τρύπες” όπως π.χ. είχαμε κάνει και στην περιοχή του Μνημείου των Αεροπόρων όπου είχαμε ρίξει τσιμέντο που κι αυτό το πήρε το κύμα!
Τότε ο κ. Συνολάκης είχε μιλήσει για “ερασιτεχνισμούς”, οι οποίοι όπως φαίνεται συνεχίζονται σε πολλά επίπεδα!

Χανιώτικα νέα (12.12.2018) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου