Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΑΣΕΙΣ (ΒΙΒΛΙΟ)

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ... ΟΙ  "ΣΤΑΣΕΙΣ"ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΚΑΤΣΑΚΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης:  «Μια στάση εδώ, μια στάση εκεί - Επιλογή από το 2017»,
Χανιώτικα νέα , Χανιά 2018 (152 σελ. ISBN: 978 – 960 – 99242 – 6 - 9 )

Στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη είναι αφιερωμένο το βιβλίο «Μια στάση εδώ, μια στάση εκεί - Επιλογή από το 2017» του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, που περιλαμβάνει 67 δημοσιεύματά του στην εφημερίδα «Χανιώτικα νέα», της οποίας και είναι έκδοση. Σχέση ζωής (άρχισε τα μέσα της δεκαετίας του 1970) η σχέση του Συγγραφέα, κατά δήλωσή του, με τα «Χανιώτικα νέα» ,με τη χορηγία των οποίων εκδόθηκε το 2013 και το βιβλίο του «Στα πεταχτά  -Επιλογή από το 2012». Συνέχεια των «Πεταχτών», που χαρακτηρίστηκαν «κοινωνικά ευαίσθητα, επιγραμματικά, αλλά και ουσιώδη λογοτεχνικά χρονογραφήματα», και που έκλεισαν τον κύκλο τους, ύστερα από 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στην 3η σελίδα της εφημερίδας, οι «Στάσεις», που άρχισαν τη «διαδρομή» τους την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015 και τη συνεχίζουν κάθε Τρίτη και κάθε Παρασκευή στην 4η σελίδα της.
«Στάσεις δημοσιογραφικές, μέσα στις στήλες των ¨Χανιώτικων νέων¨. Συνεχής αναζήτηση. Των ανθρώπων , των Συλλόγων, των όποιων φορέων, που δίδουν το ¨παρών¨ και δημιουργούν σ’αυτόν εδώ τον τόπο. Παρουσίαση προβλημάτων, κατάθεση προτάσεων για βελτίωση καταστάσεων και εγκώμιο, έπαινος για ό, τι θετικό συμβαίνει γύρω μας.» Τα που γράφει, μεταξύ των άλλων, προλογίζοντας το βιβλίο, ο ιδρυτής των «Χανιώτικων νέων» Γιάννης Γαρεδάκης. «Αν μη τι άλλο βιωματικό το γράψιμό μου», επισημαίνει στην εισαγωγή του ο Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης, για να συνεχίσει:  «Σπίτια μου οι λέξεις, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση. Είτε κάνω στάση σ’ ένα ¨παπαδιαμάντειο¨ πανηγύρι, είτε σε μια εκδήλωση, είτε σ’ ένα από τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα των μνημονίων ή στις γειτονιές του Πλανήτη»…
Το εξώφυλλο του βιβλίου, οι σελίδες του οποίου είναι διανθισμένες με το ανάλογο φωτογραφικό υλικό, είναι σύνθεση, μια σύνθεση ιδιαίτερα ομιλητική, της και ζωγράφου – εικονογράφου Αγγέλας Μάλμου.

Σημείωση: Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τις ανάγκες της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης. Το βιβλίο διατίθεται και από τα Φιλόπτωχα Συσσίτια Σπλάντζιας για κάλυψη αναγκών του.

http://www.parakritika.gr/tag/dimosieyseis/

https://www.pancreta.gr/book.php?p=15746&fbclid=IwAR3HG53xoz3L1A1_cdL1fbaXE_XV_Sms3uSF250HDVTc81uVX-TU0CSzoU8

http://www.haniotika-nea.gr/mia-stasi-edo-mia-stasi-eki-4/








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου