Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 11ου ΔΗΜ. ΣΧ, ΧΑΝΙΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΚΛΗΜΑΤΣΑΚΗ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ «ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ»ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ ΧΑΝΙΩΝ*


Xαίρε, κεχαριτωμένη Μαρία!
Χαίρε Απόστολοι Πέτρο και Παύλε, που μας  φιλοξενείτε  σήμερα στο ναό σας!!
Χαιρετίζω τον αιδεσιμότατο  πατέρα Ιωάννη Μαστοράκη, ο οποίος τιμά την ενορία του και που δεν χρειάστηκε παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να απαντήσει θετικά στην πρότασή μας ,να φιλοξενήσει με ευγένεια και ψυχικό απόθεμα , τη σημερινή μας σημαντική εκδήλωση .

Μερικοί από τους συντελεστές της Παρουσίασης. Η Μαρία Κληματσάκη πρώτη αριστερά

Χαιρετίζω τους  συναδέρφους  εκπαιδευτικούς, Αγγέλα Μάλμου, Αθηνά Ντούλια, Γεώργιο Κανδαράκη, Σοφία Κοκολογιάννη, Ελένη Βορεινάκη, Δήμητρα  Νικητοπούλου, Χριστίνα Τζομπανάκη  και τη κοινωνική λειτουργό Αριστέα Σποντιδάκη, που με χαρά διοργάνωσαν και πλαισιώνουν την αποψινή  δράση, προβάλλοντας και το κοινωνικό ρόλο του σχολείου.
Χαιρετίζω και την ομάδα Λόγου και Τέχνης ΕΥ πλους για την ξεχωριστή συμβολή και παρουσία  τους, καθώς και την χορωδία Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου –πρωτοψάλτη Ιωάννη Καστρινάκη ,που θα δώσουν  τη δική τους μουσική νότα ,με ύμνους από τη Μεγάλη Εβδομάδα, εναρμονισμένους στο ύφος της βραδιάς ,πλαισιώνοντας τα Γράμματα της Παναγίας, του Βαγγέλη Κακατσάκη
Χαιρετίζω λοιπόν και τον Δάσκαλο, τον Διευθυντή ,τον Δημοσιογράφο, τον Ποιητή, τον Λογοτέχνη ..τον Άνθρωπο ..με Α κεφαλαίο …Βαγγέλη Κακατσάκη..Πριν αρκετά χρόνια ..όταν πρωτοδιορίστηκα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ,τοποθετήθηκα στο 9ο Δ.Σ.Χ. Εκεί υπηρετούσε και ο Βαγγέλης ο Κακατσάκης , ως δάσκαλος στο Τ.Ε. του σχολείου, Από την πρώτη στιγμή τον λάτρεψα. Ήταν τόσο οικείος, τόσο φιλικός, τόσο αγαπητός σε όλους. Στον ώμο του κρεμόταν πάντα μια δερμάτινη τσάντα και περιφερόταν στις τάξεις ,για να μαζέψει τις εργασίες των μαθητών για τον ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ του  ή για το περιοδικό Χανιωτάκια του Συλλόγου μας .
Άλλοτε πάλι με ένα δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι στα χέρια, συγκέντρωνε τα παιδιά γύρω του, για να καταγράψει τις παιδικές φωνούλες και να εμπλουτίσει  τις ραδιοφωνικές εκπομπές του, στο ΡΑΔΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΑ.
Τα παιδιά .σαν μελίσσια στριφογύριζαν δίπλα του ,είχε πάντα μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά και ένα καλό λόγο για όλους. Τον ζήλευα, με την καλή βέβαια έννοια και ήθελα να του μοιάσω… Ήταν και είναι ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ πρότυπο, ο σεμνός και ταπεινός άνθρωπος που με το τεράστιο έργο του, με το χάρισμα της μαγικής πένας του ,με την πνευματικότητα του ,έχει καταξιωθεί στην μικρή ,αλλά όμορφη πόλη μας ,καθώς και πέρα από τα σύνορά της.. Με χαρά είμαστε σήμερα εδώ ,για να  δείξουμε  την ευγνωμοσύνη μας  και την υπερηφάνεια μας , τόσο προς το πρόσωπό του , όσο και προς το πολυδιάστατο έργο του,
Τέλος χαιρετίζω όλους εσάς ,που Σάββατο του Λαζάρου και λίγο πριν από τη Μεγάλη εβδομάδα ,βρεθήκατε εδώ ,σε μια κατανυχτική ατμόσφαιρα, να ακούσετε τα γράμματα της Παναγίας μας.
΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ΄΄ μια λέξη που την φωνάζουμε  καθημερινά ,στα δύσκολα και στα εύκολα. Ελπίζω απόψε να καταφέρουμε όλοι μαζί, να πλουτίσουμε το συναισθηματικό μας κόσμο, να συμπαρασταθούμε νοερά στην  πονεμένη μάνα ,που βλέπει το παιδί της να κατηγορείται άδικα, να βασανίζεται, να χλευάζεται, να υποφέρει….Να προσπαθήσουμε να αγγίξουμε τον πόνο της, την απελπισία της ,το φόβο της , την μοναξιά της, την απόγνωση, αλλά και να μοιραστούμε την ελπίδα της, για Ανάσταση της ψυχής ,για κάθαρση,  για μάχη, για πίστη ,για ΖΩΗ!!

Στο βήμα ο συντονιστής της Παρουσίασης Γιώργος Κανδαράκης. Η μαρία Κληματσάκη που διάβασε το Έκτο Γράμμα της Παναγίας στην άκρη δεξιά 


Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς να γευτείτε με ταπεινοφροσύνη τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ και να φτάσει με το καλό το ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΦΩΣ ,που θα καθοδηγήσει  την κάθε σκέψη μας, για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα και γύρω μας με αγάπη!

* Στον  κατάμεστο από κόσμο  Ιερό  Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων η παρουσίαση εφέτος (ένατη κατά σειρά!) του έργου μου "Τα γράμματα της Παναγίας, χθες, Σάββατο του Λαζάρου, με διοργανωτές την Ενορία, το 11ο Δημ. Σχ. Χανίων και την Ομάδα Λόγου και Τέχνης ΕΥ-πλους. Υπόχρεος στην αγάπη των διοργανωτών και των άλλων συντελεστών. Ονομαστική η αναφορά κατά την αντιφώνησή μου, στην οποία έκανα λόγο, εκτός των αλλων, για μια λειτουργία του εμείς και για μια επαναλαμβανόμενη ευλογία! (Βλ.https://petaxta.blogspot.com/2019/04/blog-post_21.html ) 
Σήμερα ο χαιρετισμός της διευθύντριας του 11ου Δημ. Σχ. Χανίων Μαρίας Κληματσάκη












1 σχόλιο:

  1. Και πάλι και πολλάκις ευχαριστώ και για τον λίαν αγαπητικό χαιρετισμό σου, Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή