Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Κ.Π.Ν.ΚΡΗΤΗΣ
ΤΑ Κ.Α.Π.Ν.Ι. Κ.ΑΚΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ...



Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Μερικές απ’ τις πάμπολλες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες των μαθητών του Ειδικού Δημ. Σχολείου που λειτουργεί στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών Νέων Κρήτης του Δήμου Χανίων, και αντλήθηκαν από τα δύο πρώτα τεύχη της σχολικής του εφημερίδας, που κυκλοφορήθηκαν εφέτος, φιλοξενούνται στον σημερινό Παιδότοπο. Να ‘ναι καλά ο φίλος διευθυντής του ξεχωριστού αυτού σχολείου Δημήτρης Χαμηλάκης, που μου έδωσε την ευκαιρία της ξενάγησης στα πολλά και διάφορα ωραία που “συνέβησαν” τους έξι πρώτους μήνες της φετινής σχολικής χρονιάς εντός και εκτός του σχολικού χώρου. Χάριν των μαθητών υπάρχουν οι δάσκαλοι που υπηρετούν στο Ειδικό Σχολείο του Κ.Α.Π.Ν.Κ. του Δήμου Χανίων. Ενα το κρατούμενο. Ωστόσο, για να θυμηθώ και μια παλιά κρητική παροιμία, «χάρη που δε λογαριάζεται, μηδέ μισθό δεν είναι»…
Μια παροιμία που αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση τη δασκάλα της Ανώτερης Βαθμίδας αυτού του Σχολείου, Κωνσταντίνα Χουχουνίκου και τους δημοσιογράφους μαθητές της, Ατανάση Ι., Γεωργία Α., Ευτύχη Μ., Ιωακείμ Κ., Σκέρντι Τ. και Χρήστο Μ. που έχουν και την ευθύνη της πληκτρολόγησης των κειμένων στο πλαίσιο του μαθήματος της Δημιουργικής Γραφής… Πάντα “εν δράσει” έχοντας ως εμψυχωτές τους δασκάλους σας καλά μου Κ.Α.Π.Νικάκια! Και στο τρίτο τεύχος της φετινής σχολικής χρονιάς με το καλό, Κωνσταντίνα! Πάντα στις επάλξεις της Δασκαλοσύνης, με τους συνεργάτες σου!
Σας χαιρετώ με αγάπη
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
δάσκαλος

Επίσκεψη στο μουσείο σχολικής ζωής




Στις 7 Δεκεμβρίου οι φίλοι του μουσείου Σχολικής ζωής, μας επισκέφθηκαν στο χώρο του σχολείου μας και μέσα από θεατρικό παιχνίδι μας προετοίμασαν για την επίσκεψή μας στο χώρο του Μουσείου Σχολικής ζωής.
Στις 12 Δεκεμβρίου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και παρακολουθήσαμε χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε ειδικά για το σχολείο μας η παιδαγωγική ομάδα του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Σχολικής ζωής, με τίτλο:
“Στον πλανήτη των Χριστουγέννων”.
Ευχαριστούμε την κα Μυγιάκη Β. για την ωραία δράση προετοιμασίας που μας ετοίμασε και την κα Δρακάκη Μ. για την παρουσίαση και τη φιλοξενία.

Επίσκεψη στο Ταμιευτήριο



Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 επισκεφθήκαμε το Ταμιευτήριο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης. Εκεί η διευθύντρια του ταμιευτηρίου μας έμαθε πώς να παίρνουμε χαρτάκι για τη σειρά πώς να κάνουμε ανάληψη και κατάθεση χρημάτων αυτόματα από το μηχάνημα με κάρτα.
Στη συνέχεια ο ταμίας μας έδειξε πώς γίνεται η διαδικασία στο ταμείο με το βιβλιάριο και την ταυτότητα.
Επίσης μας έδειξε το μηχανήματα που χρησιμοποιεί για να μετρήσει τα χρήματα, τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα.
Κάναμε μια μικρή ξενάγηση στα γραφεία και ενημερωθήκαμε για τις υπηρεσίες που προσφέρει η τράπεζα. Μας έδωσαν δώρο από μια σακουλίτσα που μέσα είχε ένα κουμπαρά και ένα παραμυθάκι, ενώ μας κέρασαν και εδέσματα.
Εμείς δώσαμε στη διευθύντρια του Ταμιευτηρίου «το βιβλίο της αποταμίευσης» που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι. Το βιβλίο περιλαμβάνει μύθους σχετικούς με την αποταμίευση, την ιστορία των χρημάτων στη χώρα μας, παροιμίες και παιχνίδια σχετικά με την αποταμίευση.
Ευχαριστούμε πολύ τη διευθύντρια και το προσωπικό του Ταμιευτηρίου για τη θερμή φιλοξενία και για το βασικό αυτό μάθημα ζωής.
Γεωργία Α.
Τo 1ο Δημ. Σχ. Κουνουπιδιανών στο σχολείο μας




Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 μας επισκέφθηκε ένα τμήμα της Γ΄ τάξης του 1ου Δημ. Σχ. Κουνουπιδιανών, μαζί με τις δασκάλες τους, την κα Γλυκερία και την κα Αγάπη. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, προετοιμάσαμε και παρουσιάσαμε ένα αφιέρωμα για το θέμα αυτό. Αφού γνωριστήκαμε με τα παιδιά του άλλου σχολείου, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση, διαβάσαμε παραμύθι και φτιάξαμε κατασκευές.
Περάσαμε πολύ ωραία! Ευχαριστούμε τους νέους μας φίλους και ελπίζουμε σύντομα να ξανασυναντηθούμε.
Χρήστος Μ.
Για λίγο πυροσβέστες



Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου επισκεφτήκαμε το πυροσβεστικό Σώμα Χανίων. Εκεί ξεναγηθήκαμε στο χώρο, είδαμε τα οχήματα, μάθαμε χρήσιμα πράγματα για τη ζωή μας και το πώς να λειτουργούμε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και πότε και πώς να καλούμε την πυροσβεστική. Μάθαμε για το επάγγελμα του πυροσβέστη, τον απαραίτητο εξοπλισμό του, τα πυροσβεστικά οχήματα και τις δυνατότητές του. Μάθαμε να χρησιμοποιούμε την μάνικα του πυροσβεστικού οχήματος. Ευχαριστούμε τον κ. Μπόμπολη Κ. υποδιοικητή και τον κ. Τοψαχαλίδη Γ. πυροσβέστη για την ένθερμη φιλοξενία.
Επίσκεψη στο σπίτι του Βενιζέλου





Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου στη Χαλέπα. Εκεί ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σπιτιού και είδαμε προσωπικά αντικείμενα του Ελ. Βενιζέλου.
Ηταν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο.
Ευχαριστούμε το προσωπικό του μουσείου για τη φιλοξενία.
Χρήστος Μ.
Επίσκεψη του 1ου Δημ. Σχολείου στο Σχολείο μας




Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου μας επισκέφθηκε στο σχολείο μας η Δ΄ τάξη του 1ου Δημ. Σχ. Χανίων μαζί με τη δασκάλα τους και στο πλαίσιο προγράμματος συνεκπαίδευσης στο μάθημα των εικαστικών. Εμείς παρουσιάσαμε το έργο του μεγάλου ζωγράφου Πικάσο “Γκουέρνικα”, το οποίο ετοιμάσαμε στο μάθημα εικαστικών με την κα Ελευθερία. Μετά την παρουσίαση ζωγραφίσαμε στο βιβλιαράκι, πήραμε το πρωινό μας όλοι μαζί, γνωριστήκαμε και γίναμε φίλοι. Ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση μαζί τους και την παρουσίαση του επόμενου θέματος στο σχολείο τους.
Χρήστος Μ.
Επίσκεψη στο Δημ. Σχ. Αγροκηπίου




Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 το σχολείο μας επισκέφθηκε το Δημ. Σχ. Αγροκηπίου. Εκεί μας περίμενε μια πολύ ένθερμη φιλοξενία από τους μαθητές και τους δασκάλους τους. Παίξαμε μαζί με τα παιδιά, παρακολουθήσαμε μάθημα στις τάξεις τους και τέλος ακούσαμε τα κάλαντα από τη χορωδία του σχολείου και τραγουδήσαμε μαζί τους. Ευχαριστούμε για όλα τους νέους μας φίλους και τους δασκάλους τους.
Χρήστος Μ.

Χανιώτικα νέα (Σάββατο, 18.05.2019)










χολε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου