Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

EΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ



EΣΥ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ; 
Γράφει ο Νεκτάριος Ευ, Κακατσάκης
Κοντός ψαλμός αλληλούια! Πάμε στο παρασύνθημα όπερ σημαίνει ότι μπαίνοντας ο Μάης, μπαίνουμε και στην τελική ευθεία για τις εκλογές! Tόσο τις Ευρωεκλογές όσο και τις αυτοδιοικητικές και όποιον πάρει ο χάρος!
Κι έχω την αίσθηση ότι τις Ευρωεκλογές πολλοί εμίσησαν, τις αυτοδιοικητικές ουδείς! Ή τουλάχιστον αυτή η αίσθηση διαχέεται στον ανοιξιάτικο αέρα τούτης της πόλης τουλάχιστον. Ο πολύς ο κόσμος δηλαδή δεν γνοιάζεται τόσο για τους ευρωβουλευτάδες όσο για τους τοπάρχες και τους συν αυτοίς που η αλήθεια είναι ότι δίνουν άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο ένα μεγάλο αγώνα τούτον τον καιρό· ο καθένας με τον τρόπο του!
Εδώ ακριβώς λοιπόν τίθεται το ερώτημα του τίτλου του οποίου η απάντηση δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζει κανείς!
Κι αυτό επειδή όσοι μη υποψήφιοι απέμειναν, ή καλύτερα οι περισσότεροι από αυτούς, καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών ή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων! Επιλογή δύσκολη! Διότι σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν γνωστοί, συγγενείς, φίλοι κ.λπ., υπάρχουν δε προτιμήσεις ή “αποκλεισμοί” έτερων δημοτικών υποψηφίων που βρίσκονται στους ίδιους συνδυασμούς, υπάρχουν και οι προσωπικές “κομματικές – ακομμάτιστες” τάσεις οπότε εύκολα γίνεται κατανοητό(;) ότι υπάρχει ένα μικρό μπέρδεμα!
Ποιον να επιλέξεις και γιατί; Τούτο το “γιατί” ωστόσο θα ’πρεπε να μας απασχολεί περισσότερο από οτιδήποτε!
Είναι τούτη η ώρα που θα πρέπει ή θα έπρεπε να αρχίσουμε να συγκρίνουμε τα προγράμματα που ο κάθε συνδυασμός καταθέτει στην κρίση μας!
Είναι η στιγμή που θα έπρεπε να αρχίσει να μας απασχολεί το πώς θα υλοποιηθούν αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος μας, να ξεδιαλύνουμε εντός μας τις προτεραιότητες! Κι όχι δεν είναι κάτι εύκολο, κυρίως για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω! Εξάλλου, ένα ακόμη ερώτημα τίθεται εδώ: είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε τους πιο ικανούς έστω κι αν αυτοί δεν ταυτίζονται με τους γνωστούς, φίλους κ.λπ.;

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 1 Μαίου 2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου