Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΟΧΙ».

                          ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 7 Μ. Μ.






Ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χανίων, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Χανίων, ο έχων την επιμέλεια της έκδοσης Κώστας Σπ. Ντουντουλάκης και οι εκδόσεις «ΕΡΕΙΣΜΑ» θα παρουσιάσουν τη  Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου  και ώρα 7 μ. μ. στην Αἰθoυσα Εκδηλώσεων της Τράπεζας Χανίων (έναντι Ωδείου),.  ως βιβλίο με τον τίτλο «Ημερολόγιο ενός Πολεμιστή  του ΟΧΙ», το συγκλονιστικής αφήγησης προσωπικό ημερολόγιο που τηρούσε από τον πρώτο βομβαρδισμό των Χανίων στις 30/10/1940, ως την εποποιία και τα δράματα που έζησε στ’ αλβανικά βουνά και την περιπετειώδη επιστροφή του στην Κρήτη μετά την γερμανική εισβολή, ο Χανιώτης πολεμιστής του ΟΧΙ Σπύρος Ντουντουλάκης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η ιατρός-λογοτέχνις Πηνελόπη Ντουντουλάκη και θα ακολουθήσει παρέμβαση από τον δάσκαλο-λογοτέχνη Βαγγέλη Κακατσάκη. Θα υπάρξουν σχετικές χαιρετιστήριες αναφορές από τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων, Αντώνη Τσαλαπάκη, πρόεδρο του Συλλόγου  Δασκάλων-Νηπιαγωγών και Στέφανο Χαλκιαδάκη, γραμματέα του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων. Ο γιος  του συγγραφέα του ημερολογίου και έχων την επιμέλεια της έκδοσης δάσκαλος Κώστας Ντουντουλάκης θα κάνει εισαγωγικά σύντομη κατατοπιστική αναφορά στα περιεχόμενα και τις σχετικές φωτογραφίες και χάρτες του αφιερωμένου στην μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν τότε και οποτεδήποτε για Λευτεριά, Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, βιβλίου. Τον συντονισμό του βιβλίου θα έχει ο υπεύθυνος των εκδόσεων «ΕΡΕΙΣΜΑ» Χρίστος Μαχαιρίδης.

Θα χαρούμε να δούμε όλους που μπορούν να παρευρεθούν στην παρουσίαση αυτής της βιωματικής κι αυθεντικής αφήγησης και ιστορικής μαρτυρίας, στις 28 Οκτωβρίου, ιστορική επέτειο του πρώτου σε όλη την Ευρώπη μεγάλου και νικηφόρου ΟΧΙ των πατεράδων και των παππούδων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου