Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

 ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Μια βόλτα στο Ρέθυμνο, στο νέο Ρέθυμνο, το καλωπισμένο και προσεγμένο, με τις ιδιαίτερες γωνιές του, είναι άκρως αναζωογονητική!

Άμεσα διαπιστώνει ο οποιοσδήποτε επισκέπτης που το γνωρίζει από παλιά, πόσο πολύ έχει αλλάξει!

Μία διαφορετική, “φρέσκια” πόλη που πλέον μπορεί να χαίρεται ότι κοιτά κατάματα τον βορρά, το κρητικό πέλαγος, και σε καλεί να την περπατήσεις, έχοντας αφήσει το αυτοκίνητό σου σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης ή πάρκινγκ.

Ο κόσμος του, οι επισκέπτες του διαχέονται παντού δίχως ίχνος συνωστισμού, μιας και οι επιλογές τους πλέον δεν είναι αποκλειστικά η επίσκεψη εντός της παλιάς πόλης! Μια παλιά πόλη που και αυτή έχει… ανανεωθεί!

Πόσο πολύ έχει ομορφύνει η γείτονάς μας; Εκπλήσει ευχάριστα, προσκαλώντας σε να την περπατήσεις, να “περιηγηθείς” στο παραλιακό μέτωπο βλέποντας τη μαρίνα όπου υψώνονται τα κατάρτια των αραγμένων σκαφών, να απολαύσεις την τεράστια αμμουδιά που ηρεμεί το μάτι…

Και φυσικά μπαίνοντας στην “απλωμένη”(!) παλιά πόλη, συνειδητοποιείς την αναβάθμιση που έχει συντελεστεί και τη διαφορά εν συγκρίσει με τις αρχές της χιλιετίας που διανύουμε!

Και υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, π.χ. πράσινο, φοίνικες που στέκουν… ολοζώντανοι(!)! Κυρίως την… αλληλοσύνδεση του παραλιακού μετώπου που μπορείς να το περπατήσεις απ’ άκρη σ’ άκρη, με την παλιά αλλά και με τη νέα πόλη!

https://www.haniotika-nea.gr/perpatontas-se-mia-ananeomeni-poli/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου