Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ; 


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 

Χιλιάδες κρούσματα, δεκάδες θάνατοι, το ΕΣΥ και οι ΜΕΘ στα όριά τους…Τι περισσότερο δηλαδή πρέπει να συμβεί για να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα του θέματος;Ακόμη μία φορά οι γνωστοί-άγνωστοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος κυρίως εκείνων των εύπιστων που έχουν φτάσει να αμφισβητούν ακόμη και την… πραγματικότητα, ακόμη και τη επιστήμη!Ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις, που δυστυχώς όλο και περισσότερο τείνουμε να συνηθίσουμε!

Επί σχεδόν δύο χρόνια, υπάρχει η προσπάθεια της Ιατρικής Επιστημονικής Κοινότητας σε όλο τον κόσμο να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί ο φονικός ιός! Συντεταγμένα οι επιστήμονες μπόρεσαν να φτάσουν σε κάποια λύση η οποία αποδεδειγμένα είναι προς όφελος της υγείας μας, ένα όπλο κατά του φονικού ιού!

Είναι σίγουρο ότι εάν δεν είχαμε το παραπάνω δεδομένο, οι ίδιοι αυτοί “αρνητές των πάντων” θα πιπίλιζαν την καραμέλα: «μα πώς γίνεται και δεν βρήκαν ακόμη ένα φάρμακο»;

Δεν είναι πια αστείο! Ποτέ δεν ήταν!

Άνθρωποι καθημερινά πεθαίνουν, δεκάδες καθημερινά και στη χώρα μας!

Πολλές οι γνωστές περιπτώσεις σε πολλούς από εμάς πια, μη αμφισβητήσιμες! Ανθρωποι που νοσηλεύτηκαν, και ευτυχώς ξεπέρασαν-απέφυγαν τον θάνατο, μας μιλούν για τις δύσκολες στιγμές τους!

Επιπλέον, αυτά που πληροφορούμασταν στην αρχή της πανδημίας, για τα θύματα στην Ιταλία και κάποιοι τα αμφισβητούσαν, πλέον τα ζούμε σε μικρότερο βαθμό εδώ!

Ο εμβολιασμός έχει βοηθήσει κι ενώ προσπαθούμε να κρατήσουμε την οικονομία ανοικτή!

Αντί επιλόγου θέτω μόνο δύο ερωτήματα: πώς μπορούμε να μένουμε αναίσθητοι απέναντι στους θανάτους -κάθε μέρα- εκείνων που νόσησαν, νοσούν; Σηκώνουμε παντιέρα και άστους να πεθαίνουν;

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 24.11.2021) 

 https://www.haniotika-nea.gr/anaisthitoi-ston-thanato/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου