Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

 ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ... ΑΚΙΝΔΥΝΗ Η "ΤΡΕΛΑ" ΤΟΥ;

 

 

 Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Ποιος τελικά κρύβεται πίσω από την περσόνα του Sakis;Όχι, δεν πρόκειται για ένα ακόμη μυστήριο! Είναι ο ίδιος τελικά και αυτό σημειολογικά προσέξτε το!Ο Σάκης Ρουβάς είναι αυτά τα τραγούδια που έχει πει, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!Από κορμί βέβαια, φωνάρα υπό την έννοια ότι την όποια καριέρα του εν πολλοίς την οφείλει σε αυτό που λέμε “κόσμο του θεάματος”, σίγουρα στη δουλειά του, στο ταλέντο του αλλά και κυρίως στην εποχή που άνθιζε η show bizz με όλα τα marketing και τα μανατζαραλίκια καθώς και της άνθισης της ιδιωτικής τηλεόρασης και όχι μόνο και στην Ελλάδα!

Ο Σάκης δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένας ακόμη εκπρόσωπος εκείνης της εποχής· αν γίνομαι κατανοητός! Και ως τέτοιον πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε… ίσως!

Είναι, τελικά, ο ίδιος άνθρωπος που μας γοήτευσε, αλλά και αυτός ο ίδιος άνθρωπος που μας απογοήτευσε για να θυμηθώ και το λαϊκόν άσμα! Πλείστες οι φορές που συνέβησε το πρώτο! Πλείστες όμως και εκείνες που συνέβη το δεύτερο! Στη ζυγαριά ποιο βαραίνει πιο πολύ; Ιδού το ερώτημα!

Οι φορές που μας γοήτευσε ο Σάκης ήταν κυρίως όταν δεν μιλούσε, αρκούσε ένα κούνημα των γοφών του, ένα σκίσιμο της μπλούζας του, το χαμόγελό του, οι χορευτικές του ικανότητες και ακολουθούσε ντελίριο!

Τον είχα υποστηρίξει -θυμάμαι από αυτήν εδώ τη στήλη- τότε που έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε επειδή… δεν έφερε την 1η θέση στην Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision! Ο ίδιος περίλυπος τότε ζητούσε -θυμάμαι- συγγνώμη από όλη την Ελλάδα! Δεν υπήρχε κανένας λόγος! Εννοώ so what?

Μετά τα χρόνια πέρασαν! Στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, καθώς διένυε και διανύει τα χρόνια της ωριμότητας, ως άντρας, σύζυγος, πατέρας ο ίδιος ξεκινά να μιλάει και δημοσίως ως δημόσιο πρόσωπο!

Ωστόσο πολλάκις πολλά τα ατοπήματά του και ενώ στην αρχή τον συγχωρούσαμε -Sakis είναι αυτός- κατόπιν το πράγμα άρχιζε και σοβάρευε!

Διότι όταν μιλάς δημόσια και δη στη μικρή Ελλαδίτσα και δεν είσαι πια ο μικρούλης του “1992, μαζί κι αυτόν τον χρόνο μαζί εμείς οι δύο” οφείλεις να δέχεσαι και την κριτική, ειδικά όταν οι απόψεις και θέσεις σου επιδέχονται κριτικής όταν αναφέρεσαι σε σοβαρα θέματα που απασχολούν ευρέως την επικαιρότητα!

Έχει βουίξει ο κόσμος με τα #metoo, με τις παιδεραστίες, με την σεξουαλική βία, με τόσα και τόσα καταδικαστέα εγκλήματα!

Αν δεν έχεις να πεις κάτι για να βοηθήσεις να σταματήσει όλη αυτή η αρρωστημένη κατάσταση, τουλάχιστον σκέψου το ενδεχόμενο να μην πεις τίποτα!

Διότι δίνεις πάτημα σε όλα τα αρρωστημένα και μη ένστικτα εκείνων καθώς επίσης και σε όποιους μικρότερους (παιδιά ή έφηβους) σε έχουν ακόμη, φευ, ως πρότυπο!

Ίσως μία συγγνώμη του τώρα για ένα όντως σοβαρό θέμα, να ήταν μια γενναία στάση!

 

https://www.haniotika-nea.gr/einai-pleon-akindyni-i-trela-toy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου