Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

 ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΜΑΣ

 


Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης 

Προσπαθώ να θυμηθώ ποια ήταν η τελευταία φορά που έγραψα για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εδώ!
Tίτλος του πρέπει να ήταν: R.I.P. ελληνικό ποδόσφαιρο (αιωνία σου η μνήμη ελληνικό ποδόσφαιρο) ή κάτι τέτοιο! Έκτοτε έχουν περάσει ίσως και πάνω από 10-12 χρόνια!
Το ’χα γράψει και τότε πως δεν πρόκειται να “φτιάξει” ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο· ποτέ κάτω από αυτές τις “ίδιες συνθήκες” που και έως τις μέρες μας ισχύουν!
Όλα αυτά τα χρόνια, κατά καιρούς στις ειδήσεις “έπαιζαν” βασικό θέμα τα επεισόδια, οι ξυλοδαρμοί, φονικά, μεταξύ οπαδών, “φιλάθλων”, παραγόντων, γνωστών τε και αγνώστων! Κι ακόμη δηλώσεις επί δηλώσεων όλων των υπευθύνων η μη!
Σήμερα… τα ίδια!
Δεν πρόκειται να “φτιάξει” το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ούτε κάποιο μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο· χρειάζεται πολλή δουλειά και ποιος θα την κάνει; Είναι αστείο να πιπιλίζουμε την ίδια καραμέλα!
H δολοφονία του Άλκη Καμπανού ωστόσο δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο! Τα αίτιά της είναι πολλά και εισδύουν στα άδυτα μιας προβληματικής κοινωνίας· που ίσως και να εξυπηρετεί να παραμένει προβληματική ως έχει!
Πάντα υπήρχε ένα πέπλο κάλυψης της βίαιης συμπεριφοράς όλων αυτών που δρουν κατά μόνας ή εντός μικρών ή μεγάλων ομάδων· αυτών των παιδιών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, δυστυχώς!
Δυστυχώς, καθημερινά συναντούμε ψήγματα αυτής της αλλόφρονης συμπεριφοράς που συγκαλύπτεται από ποικίλους μεγαλοπαράγοντες και όχι μόνο και που όταν οι -κυρίως έφηβοι και μετα-έφηβοι- βρουν πρόσφορο έδαφος καλυμμένοι υπό την ανωνυμία του μέγα πλήθους δεν έχουν κανένα κώλυμμα να βιαιοπραγήσουν, ακόμη και σκοτώσουν τον οποιονδήποτε στα μάτια και στις “συγχυσμένες απόψεις” τους μοιάζει ο εχθρός! Ένας εχθρός που μπορεί να είναι αυτό το διαφορετικό από αυτό που “πρεσβεύουν”(!) οι ίδιοι ή αυτό που τους έμαθαν ότι πρεσβεύουν!
Πριν κάποια χρόνια μιλούσαμε για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη! Τώρα ήταν σειρά του Άλκη!
Και τα δυο τους παιδιά! Διάττοντες αστέρες!
Θρήνος πολύς για τον Βαγγέλη, τότε! Θρήνος για τον Άλκη, τώρα! Δυο πεφταστέρια στο χώμα που πάνω του πατούμε τα πέλματά μας !
Επτά χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Βαγγέλη! Μια βδομάδα που σκοτώσανε τον Άλκη!
Το αύριο ποιος το ξέρει;

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 9.2.2022

https://www.haniotika-nea.gr/peftasteria-kato-ap-ta-pelmata-mas/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου