Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

ΞΕΣΤΕΡΙΑ

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ "ΞΕΣΤΕΡΙΑΣ" 

ΦΩΤΟ: Λίγο μετά τον εσπερινό και λίγο πριν αρχίσει η παρουσίαση...


Γράφει ο Γιάννης Κάκανος 

https://eparxiakofos.gr/esperinos-agias-sofias-kai-paroysias/?fbclid=IwAR1-H3VZXVTQwOPn3zT4i3WHwqHA0C3uWTRF0cb9VxACqqsDGgOeOQarzA0

Με την ευκαιρία της εορτής της προστάτιδος του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αγία Σοφία” στον Αποκόρωνα, τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο εκκλησάκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος παρουσία αρκετών προσκυνητών ο εσπερινός για να ακολουθήσει τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχη Ειρηναίου Γαλανάκη, των γονέων, των ευεργετών και των δωρητών του Ιδρύματος.

Μεταξύ άλλων το “παρών” έδωσαν ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σοφία Μαλανδράκη, Γιώργος Κονταξάκης, ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” Νίκος Παπαδάκης, οι πρώην βουλευτές Σήφης Μιχελογιάννης του ΠΑΣΟΚ και Βάλλια Βαγιωνάκη του ΣΥΡΙΖΑ  κ. ά.   

Αμέσως μετά ακολούθησε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης με την παρουσίαση του 11ου πνευματικού πονήματος με συγγραφέα τον καταξιωμένο δάσκαλο, λογοτέχνη και συνεργάτη των “Χανιώτικων νέων” Βαγγέλη Κακατσάκη. Το βιβλίο έχει τίτλο “Πότες θα κάμει ξεστεριά” για το οποίο μας μίλησε με συγκίνηση  ο συγγραφέας του  Βαγγέλης Κακατσάκης υπογραμμίζοντας τα εξής:  “Πρόκειται για μία ιδιαίτερα επιμελημένη έκδοση του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη έχοντας και την υποστήριξη της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα”. Εικονογραφήθηκε από τον Νίκο Μπλαζάκη και περιλαμβάνει διηγήματα τα οποία στο σύνολό τους έχουν τις ρίζες τους σε ιστορίες τις οποίες μου έλεγε τα κρύα βράδια του χειμώνα κοντά στην παρασιά η γιαγιά μου Στυλιανίτσα. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του οπλαρχηγού των Κρητικών Επαναστάσεων Θεοκλή Νικ. Κακάτση. 

Η σημερινή παρουσίαση γίνεται από το Κοινωφελές ίδρυμα “Αγία Σοφία” και είναι η δεύτερη φορά, ενώ η πρώτη έγινε με το τέλος της προηγούμενης χρονιάς στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυδωνίας και Αποκορώνου”.

Το βιβλίο παρουσίασαν η τ. σχολική σύμβουλος και συγγραφέας Αγγέλα Μάλμου και η λογοτέχνης και αρθρογράφος Φωτεινή Σεγρεδάκη, ενώ κείμενα διάβασε η φιλόλογος Μαρία Μαράκη. Συντονιστής της Εκδήλωσης ήταν ο Μάρκος Σελλιανάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου