Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ.ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail:kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΔΕΝ ΛΕΩ ότι δεν είναι σπουδαίο να ρίξεις τη ζαριά και να διαβείς τον Ρουβίκωνα, την όποια ζαριά, και τον όποιο Ρουβίκωνα. Καμμία αντίρρηση επί της σπουδαιότητός του. Το θέμα όμως είναι να μη ρίχνεις μόνος σου τη ζαριά και να μη διαβαίνεις μόνος σου τον Ρουβίκωνα. Αν θέλεις να μην πάεις σαν το σκύλο στ’ αμπέλι.

ΕΝ ΠΑΣΗ περιπτώσει ή εν περιπτώσει πάση, και προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως και

παρεξεγήσεως πάσης, προς το παρόν τουλάχιστον, συντεταγμένα φάνηκε ότι έριξε τη ζαριά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συντεταγμένα διέβη τον Ρουβίκωνα. Ετσι ή όλοι θ’ ανεβούν στον οντά ή όλοι θα κατεβούν στο κατώι, αύριο μεθαύριο. Ο λαός, όμως; Η κοινωνία, των πολιτών; Ομαδόν έρχεται το πυρ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ανήκει στους Ελληνες. Στις 3 Σεπτέμπρη 1974 αυτό. Στις 3 Μάρτη 2010, τριάντα πέντε και μισό χρόνια αργότερα το σύνθημα βγήκε στη σύνταξη. Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες 3 του Σεπτέμπρη να περνάς...

ΕΝΩ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ οίκοι αναβαθμίζουν την Ελλάδα, τα οικονομικά μέτρα υποβαθμίζουν τους Ελληνες. Ας όψονται οι πρώτοι που τα επέβαλαν.
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της Κυβέρνησης ο Θεόδωρος Πάγκαλος και Β’ αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Καρατζαφέρης ή μήπως Α’ αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Καρατζαφέρης και Β’ αντιπρόεδρος ο Θεόδωρος Πάγκαλος; Από φίλο αναγνώστη της στήλης η ερώτηση. Απορία ψάλτου βηξ...

Ε ΟΧΙ ΔΑ να κατηγορεί και για φυγομαχία τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς! Μήπως θέλει να δείρει τον... γάιδαρο που τα παράτησε στην ανηφόρα φορτώνοντας το σωμάρι στον άλλο;

Η ΣΩΤΗΡΙΑ... του ευρώ είναι πολύ μεγάλο πράγμα... Η σωτηρία του... ευρώ είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Η σωτηρία του ευρώ είναι πολύ μεγάλο πράγμα... Εκατό φορές θα το πει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ανκελα Μέρκελ λένε οι πληροφορίες μου, και 50 στον Σαρκοζί αύριο.

ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ κήπος. Καλό αυτό. Μόνο που υπάρχουν και κήποι με ξεραμένα λουλούδια. Αλλο πάλι και τούτο...
ΣΗΦΗ ΧΙΩΤΑΚΗ, συγγραφέα, Χανιά. Πολλές πικρές αλήθειες λες μέσα από το καινούριο σου βιβλίο, τη δεύτερη “ταξική κοινωνική παρέμβασή” σου, στοχεύοντας στον εξανθρωπισμό των ανθρώπων, φίλε Σήφη. Οσο υπάρχουν άνθρωποι σαν και σένα, που συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται στα “μετερίζια τσ’ ανθρωπιάς” και “στης τιμής το χρέος”, τίποτα δεν μπορούμε να πούμε πως είναι του χαμού. Η ιδιόμορφη χρησιμοποίηση εκ μέρους σου της ποίησης, στην υπηρεσία του σκοπού σου, μ’ αρέσει πολύ. Τω όντι έτσι το βιβλίο σου διαβάζεται πιο ευχάριστα.

ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ του ονομαστού για την καλοσύνη του βασιλιά της Γερμανίας Σιγισμούνδου (1362-1437) του συνέστησαν μια μέρα να πάψει να γεμίζει με δώρα τους εχθρούς του και να τους τιμωρεί. Ο Σιγισμούνδος τους αποστόμωσε: “Η συμβουλή σας δεν είναι καθόλου αποτελεσματική. Μόνο όταν μεταβάλλω τους εχθρούς μου σε φίλους, μόνο τότε τους εξοντώνω πραγματικά”.

“... Και κρατά το σταυρό του κάθε διαβάτης/ και περνά κατηφοριές, ισιώματα/ κι ανηφόρες,/ μέσα από ομίχλες, μα κι από/ ξέφωτα από λιακάδες,/ μα κι από μπόρες./ Το καλό με το κακό/ αντιπαλεύουν μέσα στο πνεύμα/ του κάθε ανθρώπου/ κι είναι ο στόχος η τελειότητα./ Γι’ αυτό τον έφτιαξε, κι ας μην του το ‘πε,/ ο δημιουργός του!”.
Από το κοινωνικό ποιητικό δοκίμιο του Σήφη Εμμ. Χιωτάκη “Ταξική κοινωνική παρέμβαση Νο2” (Κεφ. “Ο άνθρωπος και η αποστολή του”).

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(05.03.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου