Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Γράφει ο
NΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΥ. KΑΚΑΤΣΑΚΗΣ

Κοάσματα..

Θα μπορούσα κάλλιστα να συνεχίσω από το σημείο που σας άφησα την προηγούμενη εβδομάδα! Να κοάξω τα "βρεκεκέξ" και τα "κοάξ" μου και να συνεχίζω να αραδιάζω τη δική μου εμπειρία από τον όμορφο μικρό, "παραδεισένιο" βούρκο μου για να ικανοποιήσω και τα άλλα "βατραχάκια" που καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδος με συναντούσαν και κτυπώντας με ελαφρά στη πλάτη, μου έλεγαν πόσο πολύ ταυτίστηκαν με την "ιστορία του βατραχιού", και πόσο πολύ θα ήθελαν να διαβάσουν το σίκουενς αυτής!
Δεν θα το κάνω όμως, έστω κι αν κάποια στιγμή το σκέφτηκα σοβαρά, επειδή ακριβώς συνειδητοποίησα ότι γύρω μου υπάρχουν βατράχια ένα σωρό, όλων των ηλικιών και όλων των αποχρώσεων, τα οποία ανάλογα με την ηλικία τους, βρίσκονται στο αντίστοιχο στάδιο της ζωής του πρωταγωνιστή της ιστορίας!
Το μόνο που έχω όμως να πω είναι ότι: τελικά στο χέρι του καθενός από εμάς είναι να ξεφύγουμε από εκείνη τη προδιαγεγραμμένη μοίρα του πρωταγωνιστή της ιστορίας της προηγούμενης εβδομάδος, κάνοντας πράξη το λεχθέν "ποτέ δεν είναι αργά" για μια αλλαγή πλεύσης, αλλαγή σκέψης, γενικώς μια μικρής ή μεγάλης αλλαγής, η οποία θα μας κάνει να νιώσουμε κάπως
-ή κατά πολύ- καλύτερα!
Αυτό που με παραξένεψε βέβαια είναι το πόσο μεγάλη ταύτιση υπήρξε με τον κακόμοιρο το βάτραχο που σιγά-σιγά σιγοψήνεται και πριν το καταλάβει δεν έχει τη δύναμη να πεταχτεί έξω από το βραστό νερό!
Αυτό όντως χρήζει ειδικής ανάλυσης, κι από πολλές πλευρές ψάξιμο!
Πώς δηλαδή, ενώ ξέρουμε ότι οδηγούμαστε στην καταστροφή, δεν έχουμε τη δύναμη και δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για να την αποτρέψουμε! Μοιάζει λοιπόν σαν να είμαστε εθισμένοι σε αυτήν και να μην μας παραξενεύει όποτε αυτή συντελείται ολόγυρά μας! Αντιθέτως, εμείς μένοντας άλαλοι και άπραγοι, ιδιότυπα συναινούμε και αποτελούμε μέρος αυτής!
Αυτό πιστεύω ότι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί· αυτή η αποδοχή της μοίρας!
Βεβαίως το τελευταίο που θα 'θελα να υπονοήσω είναι ότι όλα τριγύρω είναι μαύρα κι άραχνα και ότι δεν υπάρχει διέξοδος ή ακτίνες φωτός, και ότι δεν υπάρχουν και οι περιπτώσεις εκείνες που συνειδητοποιημένα κοάζουν εκτός του τσικαλιού με το βραστό νερό...

Χανιώτικα Νέα(17.ο3.19)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου