Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο: ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΕΚΟΜΠΟΔΕΣΑΝ οι κλωστές, μπερδέψανε στο χτένι,/ γή οι κλωστές να σπάσουνε γή θα χαθεί το χτένι! Σ' αυτό το δίλημμα βρέθηκε η ανυφαντού. Αφού αρρώστησε να λύνει και να δένει για τέσσερις μήνες μπας και ξεμπερδέψει τις κλωστές και την γλιτώσει το χτένι.

ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ότι δεν καταλάβατε ποια είναι στην προκειμένη περίπτωση η ανυφαντού. Να σας βοηθήσω, λιγάκι αν δεν καταλάβατε. Στην Γερμανία ήταν χθες κι έψαχνε μάστορα για το χτένι...

ΜΟΝΑΧΗ τον δρόμο επήρες/ εξανάρθες μοναχή/ δεν είν' εύκολες οι θύρες/ σαν η χρεία τες κουρταλεί. Από τον "Υμνο εις την Ελευθερία" του Διονυσίου Σολωμού η παραπάνω στροφή. Επί τη επισκέψει του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Βόνη και στο Παρίσι.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι σ' αυτή τη φάση έχουμε σαν χώρα, προπάντων σ' αυτή την φάση, την ανάγκη της Γερμανίας. Και η Γερμανία, όμως, έχει ανάγκη την Ελλάδα, καθώς αποτελεί μια απ' τις μεγαλύτερες εξαγωγικές αγορές της. Πάτσι πόστα!

ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ των απεργιών και των άλλων, κάθε λογής διαμαρτυριών, ωστόσο, συνεχίζεται. Η κοινωνία των πολιτών, κατά που φαίνεται, μπορεί να έχει σ' ένα βαθμό πειστεί ότι τα μέτρα είναι αναγκαία, δεν θεωρεί όμως σε καμία περίπτωση ότι είναι και δίκαια.

Ο ΟΛΙ ΡΕΝ ό,τι ήταν να πει το είπε με το "καλό κουράγιο" που μας ευχήθηκε. Τώρα θα απευθύνεται σ' εμάς μόνο δια του εκπροσώπου του. Εχει άλλα προβλήματα να σκεφτεί αυτός, για να ξοδέψει την φαιά ουσία του.

ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ λάδι, για ένα λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, είχα γράψει πριν από καμιά δεκαπενταριά μέρες. Οσονούπω γίνεται πραγματικότητα. Ετοιμάστε τα μπετόνια και τις κανίστρες σας. Θα σας χρειαστούν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ αστυνόμευση σε λίγο... Αποτελεσματικότερη αστυνόμευση σε λίγο... Αποτελεσματικότερη αστυνόμευση σε λίγο... Οταν γίνουν αποτελεσματικές οι αλλαγές επί αλλαγών που έγιναν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

ΔΙΑΦΩΝΩ Μ' ΑΥΤΟ που λες, θα υπερασπιστώ, όμως, έως θανάτου το δικαίωμα που έχεις να το λες. Καλή, αλλά λίγη, η ρήση του Βολταίρου (στο περίπου τα λόγια του) τη σήμερον ημέρα. Εχουν παραγίνει πολύπλοκα τα πράγματα.

ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Παιδείας, που σέβεται τον εαυτό του (της) και η μεταρρύθμισή του (της). Ω της απορρυθμίσεως το επόμενο κεφάλαιο!

ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΑΘΗΚΕΣ! Κι όχι τίποτ' άλλο, αλλά χωρίς εσένα δεν έχω καμία διάθεση για αθλητικά πεταχτά! Μήτσοοοο!

Ο ΔΟΥΚΑΣ Ιωάννης του Μπάκιγχαμ (17ος αι.) ήταν τόσο φιλάργυρος, ώστε στερούσε τον εαυτό του ακόμα κι απ' τα απολύτως αναγκαία. Δικαιολογούμενος, λοιπόν, σ' έναν φίλο του, είπε: "Δεν μπορώ να κάμω αλλώς. Με συνέχει ο φόβος ότι θα πεθάνω στην ψάθα. Ο φίλος του τού απάντησε: "Γι' αυτό, λοιπόν, ζεις, όπως ακριβώς φοβάσαι ότι θα πεθάνεις"

“Τον άγγελο που αμάρτησε/ και ξέπεσε απόψε στη γη μας/ τον είδα γυμνό και δίχως φτερά/ μαζεμένο στην άκρη του δρόμου να κλαίει./ Με τρόμαξε η φωνή στην άγρια νύχτα./ Ή όλους θα μας πάρει ο διάολος/ με τούτο το καράβι που ταξιδεύουμε ή όλοι θα φτάσουμε σώοι στο νησί./ Ομως εγώ ούτε τη θάλασσα έβλεπα/ κι ούτε ταξίδευα με κάποιο καράβι"
Το ποίημα του Κώστα Χελμού "Ονειρο"

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα Νέα(06.03.10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου