Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΣΧΟΛΙΑ

Γράφει
ο Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
e-mail:kakatsakis@sch.gr


Για την εφημερίδα μας

Πάντα στις κορφές! Η συνέχεια της συνέπειας και η συνέπεια της συνέχειας! Η εξαίρεση του κανόνα! Προς γνώση και συμμόρφωση! Τέσσερις απ' τις πολλές φράσεις που μού 'ρθαν στο νου χθες το πρωί, ενώ διάβαζα το σαλόνι της εφημερίδας μας, όπου με λιτό τρόπο παρουσιάστηκαν κάτω απ' τον γενικότερο τίτλο "Χανιώτικα νέα: Μακράν σε αναγνωσιμότητα - κυκλοφορία", και για "ενημέρωση των διαφημιζόμενων" τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας (2008-2009) που πραγματοποίησε η εταιρία Focus Bari.
Καθ' υπαγόρευση των στοιχείων και οι τέσσερις! Χωρίς καμία διάθεση για απονομή στο παρόν τουλάχιστον σχόλιο, "εύφημης μνείας" στον ιδρυτή της εφημερίδας Γιάννη Γαρεδάκη και στους συνεργάτες του, παρά μόνο στους αναγνώστες της που την θεωρούν δική τους και όταν λένε η εφημερίδα μας, εννοούν τα "Χανιώτικα νέα".
Δύσκολο, πολύ δύσκολο να σκαρφαλώσει μια εφημερίδα όπως τα "Χανιώτικα νέα" στην κορφή, ακόμα δυσκολότερο, ωστόσο να μείνει σ' αυτήν. Αυτόν τον άθλο, να είναι για πολλά χρόνια συνεχώς στις ψηλότερες κορφές της αναγνωσιμότητας και της κυκλοφορίας του περιφερειακού Τύπου, σε πανελλήνιο επίπεδο, έχει πετύχει η εφημερίδα μας. Εντάξει, μπορεί η "Ελευθερία" της Λάρισας, να τυπώνει περισσότερα φύλλα, το "χρυσό μετάλλιο" της αναγνωσιμότητας όμως τα "Χανιώτικα νέα", όπως λένε τα στοιχεία, το παίρνουν. Σαν συνέχεια της συνέπειας και σαν συνέπεια της συνέχειας, που εδώ και 42 χρόνια πορεύονται.
Εχοντας αυτή τη φόρα κι ακολουθώντας αυτήν την φορά πορεύονται τα "Χανιώτικα νέα", μην λογαριάζοντας την υπάρχουσα κρίση στον παραδοσιακό Τύπο, για την οποία μεγάλος λόγος γίνεται. Τω όντι μπορεί να χαρακτηριστεί ως η εξαίρεση του κανόνα η εφημερίδα μας, λοιπόν, αφού όπως πάλι τα στοιχεία λένε, ολοένα, χρόνο με τον χρόνο, όχι μείωση αλλά αύξηση (γύρω στο 9% τα τελευταία 8 χρόνια) παρατηρείται, καθώς νέοι αναγνώστες, ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας, προστίθενται (για 39.600 αναγνώστες ημερησίως μιλάμε!). Ας τα έχουν όλα αυτά υπόψη τους, μεταξύ των άλλων, και οι κάθε λογής διαφημιζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης του Νομού...

Χανιώτικα Νέα(05.03.09)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου