Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο:
ΒΑΓΓΕΛΗΣ Θ. ΚΑΚΑΤΣΑΚΗΣ
e-mail: Kakatsakis@sch.gr

Φίλες και φίλοι, Καλημέρα!

ΑΥΓΟΥΣΤΕ με τα σύκα σου και τα γλυκά σταφύλια/ αυτά μου φέρνουνε στο νου τσ’ αγάπης μου τα χείλια!
Καλό μήνα και από τον μαντιναδολόγο της στήλης,
τον Ηλία τον Σταματάκη.

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 3 του μήνα σήμερα! Κανένα πρόβλημα. Ολα βαίνουν καλώς. Ολα υπό έλεγχο. Η τρόικα, αφού έδωσε όσες εντολές είχε να μας δώσει, έφυγε (που να πάει στον αγύριστο), οι μισοί Ελληνες έχουν πάει για συκοστάφυλα κι από βενζίνη να φάνε κι οι κότες. Αν βέβαια έχουν τα... ριάλια να την αγοράσουν.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΜΙΑ κουβέντα παραπάνω, εντός παρενθέσεως, στο προηγούμενο “πεταχτό” είπαμε! Ε, όχι και να πάει στον... αγύριστο η τρόικα! Πώς θα ζήσουμε χωρίς τρόικα; Πώς θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους; Δεν είναι μια κάποια λύση η “τρόικα”. Είναι η λύση!
ΚΑΝΤΕ αυτό! Μην κάνετε το άλλο! Διορθώστε το παράλλο! Δέκα εντολές έδωσε η τρόικα πριν απέλθει. Κακομοίρη... Μωϋσή, που τις παράλαβες για να τις μεταφέρεις στο λαό σου! Κακομοίρη λαέ, που σε έχουν ήδη γονατίσει οι πλάκες των προηγούμενων!

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ, θα συνηθίσει στο τέλος το γαϊδούρι! Κι όλο του έδινε λιγότερο σανό. Μόνο που πάνω που συνήθισε, ψόφησε. Κι έμεινε ο Νασρεντίν Χότζας χωρίς... γάϊδαρο.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 25-65 ετών και δεν σου έχουν κάνει ακόμα πρόταση να είσαι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές; Μην ανησυχείς! Κανένας, μα κανένας, δεν θα μείνει τελικά που να μην δεχθεί άμεσα ή έμμεσα σχετική πρόταση.

ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ δεν κόβεται μόνο κάθετα, κόβεται και οριζόντια.
Ας το έχουν υπόψη τους όλοι εκείνοι που νομίζουν ότι ξεκινούν με βάση τις ψήφους που πήραν τα κόμματα που τους έδωσαν το χρίσμα.

ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ σε τρεις αγώνες πέτυχε η ΑΕΚΑΡΑ μας στην Αυστραλία και πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά του Σίδνεϋ. Είναι να μην κάνεις όνειρα για πρωτάθλημα και για κύπελλο, Μήτσο;

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ τελικά να πάω στα Ρούστικα, στις εκδηλώσεις για τον Μανώλη Αναγνωστάκη. Το ξέρω, ότι εγώ ήμουν ο χαμένος, Εύα!

Ο ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ, που ήταν ένας από τους πιο φημισμένους στωικούς φιλοσόφους, ρωτήθηκε κάποτε πώς μπορεί κανείς να προφυλαχτεί από τους κακολόγους: “Αν διορθώνουμε τα σφάλματά μας, που προκαλούν την κατηγορία των άλλων, τότε μόνο θα πάψουν να μας κατηγορούν”, αποκρίθηκε.

“Δρόμοι παλιοί που αγάπησα και μίσησα ατέλειωτα/ κάτω απ’ τους ίσκιους των σπιτιών που περπατώ/ νύχτες των γυρισμών αναπότρεπτες κι η πόλη νεκρή./ Την ασήμαντη παρουσία μου βρίσκω σε κάθε γωνιά./ Κάμε να σ’ ανταμώσω κάποτε φάσμα χαμένο του τόπου μου κι εγώ./ Ξεχασμένος κι ατίθασος να περπατώ/ κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη στις υγρές μου παλάμες/[...]
Από το ποίημα “Δρόμοι παλιοί” του Μανόλη Αναγνωστάκη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου