Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ευθύβολα και μη

Γράφει ο
Νεκτάριος Ευ.Κακατσάκης


Στον ίδιο φαύλο κύκλο

Σίγουρα υπάρχουν και πολύ χειρότερα από τα πιο χειρότερα όνειρα που μπορεί να δει κάποιος στον ύπνο του ή... στον ξύπνιο του! Να καταστρέφεται μια ολόκληρη περιοχή από μια πυρκαγιά, από ελλείψεις ή παραλείψεις κάποιων αρμοδίων που όφειλαν να κάνουν τα αυτονόητα αλλά που ποτέ δεν έκαναν...
Που ποτέ δε θα κάνουν, ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Αντιθέτως εκείνοι πάντοτε θα κρύβονται όπως κρύβονταν οι προκατόχοι τους σε ανάλογες περιστάσεις. Είμαστε πια εμείς εδώ, σε τούτον τον δύσμοιρο τόπο -που η κακή του μοίρα του ?λαχε η δική μας ράτσα να τον κατοικεί- μαθημένοι σε τέτοιου είδους καταστάσεις! Και παρότι πάντοτε προσπαθούμε να... κατανοήσουμε το παράλογο του πράγματος, πάντα μένει ένας κόμπος ψηλά στο λαιμό που δεν μπορούμε να καταπιούμε... Ολοι μας φταίχτες και θύματα ανάκατα, να αλληλοσκοτωνόμαστε για τα ίδια και τα ίδια... Και πάντα να μένουμε με τον ίδιο παρονομαστή πως δεν πρέπει να μας σοκάρει τίποτα, μα τίποτα... Ενας αέναος φαύλος κύκλος που μας έμαθαν πως πρέπει και πώς πρέπει να ζούμε μέσα του... Πως πρέπει να ψάχνουμε βαθιά μέσα μας να βρίσκουμε δικαιολογίες για να μπορούμε να ξυπνούμε κάθε πρωί σε αυτόν τον τόπο που καθημερινά τον βιάζουμε με τις πράξεις μας και ασελγούμε -δίχως καμία ντροπή- πάνω του!
Ως πότε; ?Πάντοτε? είναι η απάντηση που βγαίνει αβίαστα από μέσα μας. Είμαστε μαθημένοι... Δυστυχώς δίχως τέλος! Ή μήπως το τέλος υπάρχει αλλά εμείς που το ?χουμε ξεπεράσει δεν το έχουμε ακόμη καταλάβει; Το ερώτημα δεν είναι αν κάποια στιγμή σταματήσει όλη αυτή η κοροϊδία με την οποία εμείς οι έλληνες έχουμε μάθει να ζούμε. Το ερώτημα είναι το πώς θα εξηγήσουμε στα παιδιά μας αυτήν την κατάρα που φαίνεται να σέρνουμε πάνω από τα κεφάλια μας και που δεν δείχνει να μπορούμε να αποτινάξουμε ούτε πάνω από τους απογόνους των απογόνων τους... Οποιος δει το τι παίζεται και το τι ακούγεται τώρα από τα στόματα των υποψηφίων των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών -αλλίμονο- φτάνει σε αυτό το παραπάνω συμπέρασμα... Και δυστυχώς οι λίγοι καλοί που σίγουρα υπάρχουν δεν είναι αρκετοί αλλά... χάνονται μέσα στο γενικό κακό που κυριαρχεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου