Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Γράφει ο Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
e-mail:kakatsakis@sch.gr


Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ευθεία για τις περιφερειακές εκλογές από χθες. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να πούμε εκείνο το περίφημο... Τόσες και μία έμειναν. Την αποπάνω Κυριακή θα έχουμε σίγουρα, βλέπετε, επανάληψη στους περισσότερους αν όχι σ? όλους τους Δήμους του Νομού. Πλην της Κοινότητας Γαύδου, βεβαίως, που ένας είναι ο Καλλικράτης, συγγνώμη ο... Καλλι-Στράτης! Αρα, λοιπόν και επομένως: Τόσες και μία έμειναν συν μία εβδομάδα!

ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ το ίδιο για τις περιφερειακές εκλογές; Βροχή πέφτουν τα στοιχήματα εδώ σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Κρήτης. Ισχύει; Δεν ισχύει; Δεν ξέρω, δεν απαντώ!

ΔΩΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ του Ελληνα και πάρ? του την ψυχή του! Δώσε εκλογές του Ελληνα για να ξεχνά τις πίκρες! Δώσε εκλογές του Ελληνα για να ?χει να πορεύεται! Με την έννοια αυτή δεν χάλασε δα και ο κόσμος, αν αμέσως μετά τις 'Καλλικράτειες' εκλογές κληθεί ο λαός και για βουλευτικές. Σε δουλειά να βρισκόμαστε!

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ανταλλάξει με κάποιον ψηφοφόρο μια και μόνο 'καλημέρα' δεν δικαιούσθε να ζητήσετε την ψήφο του. Μπορεί, όμως, να του τηλεφωνήσει εκ μέρους σας ένα από τα πρόσωπα που σας βοηθούν και να του ζητήσει κάθε βοήθεια. Από το Εγχειρίδιο του Καλού Υποψηφίου.

ΟΣΟ ΗΤΑΝ παρά τω πρωθυπουργώ, 'στο κόμμα και στο κράτος' ο Θεόδωρος Τσουκάτος, κανένα πρόβλημα δεν ήταν άλυτο για τον Κώστα Σημίτη. Το θυμάστε! Κανένα πρόβλημα δεν ήταν άλυτο και για τον Κώστα Καραμανλή, όσο είχε δίπλα του εντός, εκτός και επί παντός επιστητού έναν άλλο Θόδωρο, τον Θοδωρή Ρουσόπουλο. Το θυμάστε κι αυτό! Θυμάστε επίσης το τι έγινε όταν και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχασαν τους.. Θε δώρους των! Γι? αυτό, τον Θόδωρό σου και τα μάτια σου, Γιώργο! Πολύ θέλει να τριαδώσει το πράμα;

ΧΑΣΙΣΙΑ ΕΔΩ, χασίσια εκεί, άρχισαν να φυτεύουν/ να δεις που επιδότηση στο τέλος θα γυρεύουν! Παλαιόθεν η ενασχόληση με το 'φυτόν', Ηλία Σταματάκη. Παλιά τους τέχνη κόσκινο και οι επιδοτήσεις.

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ στον δρόμο της Σπιναλόγκας, σταμάτησε και κράτησε την αναπνοή σου. Από κάποιο χαμόσπιτο τριγύρω σου θα ακούσεις τον απόηχο από κάποιο μοιρολόγι μιας μάνας, μιας αδελφής ή τον αναστεναγμό ενός άνδρα'. Επαμεινώνδας Ρεμουνδάκης (Το 1930 όντας τριτοετής φοιτητής της Νομικής προσβλήθηκε από τη νόσο και στάλθηκε στη Σπιναλόγκα. Εχασε το ένα του χέρι και τυφλώθηκε. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Αδελφότητας Ασθενών Σπιναλόγκας με στόχο τη βελτίωση των άθλιων συνθηκών της ζωής των...

ΤΖΟΡΒΑΣ, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουσμόνγ, Βύντρα, Πλεσί, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού, Σισέ, Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Ριέρα, Μιραλάς. Οι αρχικές ενδεκάδες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στον μεταξύ τους τελευταίο αγώνα. 'Αρχικό' αποτέλεσμα 5-3. Επεξηγώ. Ο Παναθηναϊκός κατέβασε 5 Ελληνες παίκτες και ο Ολυμπιακός 3. Τελικό συμπέρασμα: Εθνική Ελλάδος, γεια σου!

ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ που ο Αριστείδης δίκαζε δύο πολίτες, ο ένας απ? αυτούς, για να τον κάνει να του δώσει δίκιο, ανέφερε ότι ο αντίδικός του δεν αδίκησε μονάχα αυτόν τον ίδιο αλλά πολλές φορές και αυτόν τον Αριστείδη. Ο δικαστής Αριστείδης του είπε: 'Αντί ν? αναφέρεις τις αδικίες που έκανε σ? εμένα ο αντίδικός σου, είναι προτιμότερο να μου πεις τι αδικία έκανε σε σένα, γιατί αυτή τη στιγμή δεν δικάζεται με σένα αλλά με μένα'.

'Ο χρόνος στην προσπάθεια/ να δώσει νόημα/ στις αποδράσεις/ του έρωτα/ έχασε το δρόμο/ Τώρα/ περιπλανιέται/ στα όνειρα'.
Το ποίημα 'Περιπλάνηση' της Φαίδρας Ζαμπαθά - Παγουλάτου

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου