Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ

Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

'ΕΦΤΑ ΝΟΕΜΒΡΗ εκλογές, οχτώ κάποιοι θα κλαίνε/ κι οι τυχεροί μες στη χαρά μερόνυχτα θα πλένε! 'Χόρτ’ αγά', Ηλία Σταματάκη! Στις 14 του μήνα θα παιχτούν τα ρέστα, αν όχι σ’ όλες, πάντως στις περισσότερες εκλογικές μάχες. Μη βιάζεσαι λοιπόν! Εχει να παιχτεί πολύ κουμάρι ακόμα!

ΝΑ ’ΤΑΝ να βγάλουν άξιους η χώρα να προκόψει/ κι η κάθε φτωχογειτονιά κι αυτή ν’ αλλάξει όψη! Αλλη μια... προεκλογική μαντινάδα, παρόμοια με τη χθεσινή, από τον μαντιναδολόγο μας, τον Ηλία τον Σταματάκη. Ας ρίξουμε μια ματιά στον καθρέφτη πριν πάμε στις κάλπες, Ηλία! Τους εαυτούς μας ψηφίζουμε, τελικά!

ΩΣΤΟΣΟ, ΟΠΩΣ γράφει, μεταξύ των άλλων, ο φίλος μου πρόεδρος των Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Ηρακλής Αναγνωστόπουλος, στο τελευταίο φύλλο της μηνιαίας 'Φωνής' των (Οκτώβριος 2010): 'Μπαινοβγαίνει ο μήνας/ μα η σύνταξη της πείνας/ δεν μας φτάνει για ψωμί/ νοίκι - φάρμακα - ΔΕΗ'... Φωνή απόγνωσης! Και η ζωή συνεχίζεται, όπως συνεχίζεται...

ΑΛΙΜΟΝΟΣ ΤΟΥ που δεν έχει νύχια να ξυστεί! Ισχυε, ισχύει και θα εξακολουθήσει να ισχύει η παροιμιώδης αυτή φράση που συνήθιζε να λέει η μάνα μου. Σε πολλές και διάφορες περιπτώσεις. Για μια κοινωνική αλληλεγγύη μιλάμε;

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ, ΛΕΕΙ, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων το τελευταίο διάστημα. Βοηθάτε μας, φτωχοί, να μη σας μοιάσουμε!

ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ασύρματο ίντερνετ θα σας βάλουμε! Μα δεν έχουμε υπολογιστές. Και υπολογιστές θα σας δώσουμε! Ολα για όλα για μια ψήφο!
ΣΤΗΡΙΖΩ, στηρίζεις, στηρίζει, στηρίζουμε, στηρίζετε, στηρίζουν. Στον ενεστώτα -και στα τρία πρόσωπα και στον ενικό και στον πληθυντικό αριθμό- το ρήμα που 'παίζει', όσο κανένα άλλο, αυτές τις μέρες!

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή; Γνωρίζετε ότι τα κουνούπια ελκύονται περισσότερο από τη μυρωδιά των ανθρώπων που έχουν φάει πρόσφατα μπανάνα; Γνωρίζετε ότι ο συνταγματάρχης Pierrepoint, με έξοδα του οποίου κατασκευάστηκε η πρώτη νησίδα ασφαλείας σε δρόμο, σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να την περάσει;

ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΑΚΗ, επιτ. σχ. σύμβουλο Π.Ε., Ηράκλειο: Πήρα το νέο, το 20ό (!) σου βιβλίο, που έχει τίτλο 'Νομός Λασιθίου - Χωρογραφία και ανθρωπογεωγραφία' και που το αφιερώνεις 'στην ιερή μνήμη των Λασιθιωτών εκείνων, στους οποίους έλαχε η μοίρα, ν’ αφήσουν τα ίχνη τους στο πέρασμα του χρόνου, χαράζοντας αδρά τον δρόμο προς την προκοπή του τόπου. Να πω 'στα πεταχτά' μόνο τούτο. Τυχερός, κατά πολλά τυχερός, ο ωραίος Νομός Λασιθίου που βρήκε στο πρόσωπό σου, τον ιδανικό... χωρογράφο και ανθρωπογεωγράφο του!

α)Η ΔΟΝΟΒΛΕΨΙΑ είναι ασθένεια όπου δονεί το αίσθημα της οράσεως. β) Ετεροφαλή είναι τα αδέλφια που προέρχονται από τον ίδιο πατέρα. Από την ίδια μάνα λέγονται ετεροθηλή. γ) Τρισκατάρατον είναι το πλοίον έχον κατάρτια και στα τρία ιστία. Και σήμερα αντί για ιστορικό ανέκδοτο τρία ακόμα 'μαργαριτάρια' από κείμενα μαθητών σε διάφορες εξετάσεις. Να ’σαι και πάλι καλά, Κώστα Μπετινάκη!

'Οι κύκνοι το φθινόπωρο ζητάνε τη χαρά τους,/ γιατί η χαρά τους πέταξε μαζί με τ’ αγριοκαίρι·/ Θα ζήσουν τάχα να τη βρουν την άνοιξη; - Ποιος ξέρει;/ γιατί μπορεί και να χαθούν πριν βρούνε τη χαρά τους./ Απόψε την περίμεναν σχεδόν όλο το βράδυ,/ ώσπου στο τέλος νύσταξαν κοιτώντας το σκοτάδι/ κι έγειραν και κοιμήθηκαν απάνω στα φτερά τους'.
Το ποίημα 'Οι κύκνοι το φθινόπωρο' του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(http//:petaxta.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου