Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Κάνε και συ το κομμά-τι σου

Σα να μου φαίνεται ότι στη σημερινή Ελλάδα πιο εύκολα ιδρύεις ένα κόμμα παρά ανοίγεις μαγαζί! Βέβαια θα μου πεις 'μαγαζί το ένα, μαγαζί και τ’ άλλο'! Στο ένα πουλάς ό,τι πουλάς και στο άλλο πουλάς όνειρα και προσδοκίες και ό,τι πιάσεις! Αλλά για να το σοβαρέψουμε το πράμα -μεταξύ μας μιλάμε- κανένας δεν έχει χάσει ποτέ από το άνοιγμα ενός... κόμματος! Το πολύ - πολύ να έχει λίγες αναδουλειές στην αρχή, αλλά μετά πάει... φυσέκι!
Η πελατεία μπόλικη και αυξανόμενη, μεταβαλλόμενη και όλα τα σε... -όμενη! Το μόνο που χρειάζεται ο επίδοξος αρχηγός είναι πια ένας καλός image maker και μια καλή εταιρεία να τον λανσάρει στην πιάτσα!
Τώρα, αν κάτι πάει στραβά, δεν έχασε κι η βενετιά βελόνι! Ο 'ξύπνιος τέως αρχηγός' το κλείνει το μαγαζί και βάζει πλώρη να βρει στέγη σε γνωστούς και φίλους ή σε εχθρούς! Κάποια γκαρσονιερίτσα, κάνα δυαράκι ή απλά ένα δωματιάκι θα βρεθεί αρχικά να στεγαστεί και μετά, έχει ο... λαός! Ειδικά αυτός ο ελληνικός που γρήγορα ξεχνά, δεν θέλει και πολλά για να ξαναδώσει την ψήφο του!
Ασε που ο κλείσας τα βιβλία του κόμματος έχει και την αβάντα ότι δεν μπλέκει στον κυκεώνα των γραναζιών της ελληνικής γραφειοκρατίας που έχουν να αντιμετωπίσουν εκείνοι που άνοιξαν επιχείρηση και θέλουν να κλείσουν τα βιβλία της!
Με αυτά και μ’ αυτά δηλαδή, αν το καλοσκεφτούμε και μιας κι ο καιρός το σηκώνει, λέω να τολμήσουμε όλοι μας να ανοίξουμε από ένα... κόμμα για να κάνουμε και το κομμάτι μας βρε αδερφέ...
'Τι είσαι εσύ ρε;', σε ρωτάει ο άλλος! 'Αρχηγός κόμματος', λες εσύ! 'Ποιου κόμματος ρε φίλε;', σε ξαναρωτά.
Εμ! εκεί είναι το δύσκολο! Πώς να το πεις το κόμμα σου που όλα τα πιασάρικα ονοματάκια τα έχουν προλάβει ήδη!
Εγώ προσωπικά εκεί κολλάω τα μέγιστα, γιατί όπως και να το κάνεις το... 'φαίνεσθαι' και η μόστρα είναι από τα βασικότερα που θα σου αλιεύσουν το ζητούμενο, τουτέστιν τα ψηφαλάκια!
Ασε που σε κάποιον που του είπα ότι θα είμαι απλά 'Ανεξάρτητος' από κάθε είδους εξαρτήσεις, έβαλε τα γέλια μες στον δρόμο και μου φώναζε 'άσε ρε, φίλε, αυτά μας τα ’παν κι άλλοι'!

Χανιώτικα νέα (21.03.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου