Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΓΟΝΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜ. ΣΧ. ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Ενας 'φυ(ι)λλοτόπος' για τα παιδιά μας(2)

Kαι δεύτερος Παιδότοπος, όπως είχα υποσχεθεί άλλωστε, αφιερωμένος στο 2ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιά, σήμερα.
Χαλάλι και τρις χαλάλι, αφού και μόνο μια ματιά στα περιεχόμενα του τεύχους, αν ρίξουμε, που ειρήσθω εν παρόδω είναι αφιερωμένο στον τέως διευθυντή του εν λόγω Σχολείου, Μιχάλη Γεωργιάδη, καταλαβαίνουμε για τΙ λογής έκδοση μιλάμε! Αποκλειστικά εργασίες παιδιών, όσες χώρεσαν, φιλοξενήθηκαν στον προηγούμενο Παιδότοπο.
Κάποιες απ’ τις δραστηριότητες, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου φιλοξενούνται σήμερα. Είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει, όχι τόσο για να προβληθεί το πολυσχιδές και πολυσήμαντο έργο του Συλλόγου αλλά για να λειτουργήσουν παραδειγματικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι Σύλλογοι Γονέων που κάνουν αξιόλογο έργο...
Και πάλι συγχαρητήρια σε παιδιά, γονείς και δασκάλους...

Β.Θ.Κ.

Περιεχόμενα
Πρόλογος ............. ............. ............. ............. 5
Απορίες, Σκέψεις & Εμπειρίες Γονέων ........ 6
Δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων....... 8
Οι ειδικοί μας λένε ............. ............. ............. 14
«Φύλλο Οικολογίες»............. ............. ............. 16
«Φύλλο Επιστήμη»............. ............. ............. .... 20
«Φύλλο Αθλητισμός» ............. ............. ............ 22
«Φύλλο Διασκέδαση» ............. ............. ........... 23
«Φύλλο Πολιτιστικό» ............. ............. ............. 27
«Φύλλο Δημιουργίες»............. ............. .......... 28
«Φύλλο Στιγμές»............. ............. ..................... 32
«Φύλλο Ζωάκια»............. ............. ..................... 34
«Φύλλο Εκδρομές»............. ............. ............... 36
«Φύλλο Πολυπολιτισμικό»............. ............. .... 38
Υγεία............. ............. ............. ............. ......... 40
Διατροφή............. ............. ............. ................. 42
Ενημέρωση............. ............. ............. ............. 45

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή
Στις 21 Δεκεμβρίου 2010, οργανώσαμε στο Δημοτικό Σχολείο μια Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για μαθητές, νηπιαγωγούς, δασκάλους και γονείς. Ηταν μία διαφορετική γιορτή αφού ο σκοπός ήταν τα παιδιά και οι γονείς να δημιουργήσουν και να απολαύσουν μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ετσι, τα μέλη του Δ.Σ. οργανώθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες.
Η πρώτη ομάδα ήταν η Ομάδα 'Κατασκευή δώρων για τα φτωχά παιδιά', όπου υπήρχαν ρούχα, παιχνίδια και άλλα αντικείμενα που μαζέψαμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους τύλιξαν τα δώρα ανάλογα με την ηλικία και το φύλο των παιδιών.
Φτιάξαμε πάρα πολλά δώρα, τα οποία τα μέλη του Δ.Σ. μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου τα παρέδωσαν στον Ερυθρό Σταυρό.
Η δεύτερη ομάδα ήταν η Ομάδα 'Κατασκευής Χριστουγεννιάτικων Αντικειμένων'. Χαρτόνια, χρώματα, μαρκαδόροι, κόλλες, κορδέλες, πορτοκάλια, γαρίφαλα και άλλα υλικά χρησιμοποιήθηκαν από τα παιδιά και τους γονείς για να δημιουργήσουν όμορφες Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις.
Ηταν μια από τις πιο δημοφιλείς αίθουσες λόγω της ποικιλίας των δραστηριοτήτων.
Η τρίτη ομάδα ήταν η Ομάδα 'Χριστουγεννιάτικα Γλυκά'.
Τα παιδιά και οι μαμάδες τους έφτιαξαν σοκολατένια τρουφάκια και κορμό σοκολάτας, τα οποία τα πρόσφεραν στους καλεσμένους.

Αφιέρωση
Αυτό το τεύχος θα θέλαμε να το αφιερώσουμε στον κ. Μιχαήλ Γεωργιάδη, που ήταν Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιά, πάνω από 10 χρόνια.
Σ’ ευχαριστούμε θερμά, Μιχάλη, για τη διδασκαλία των παιδιών μας, για τις γνώσεις και εμπειρίες που μοιράστηκες μαζί τους, για την ψυχική και φιλική υποστήριξη σε όσους την είχαν ανάγκη.
Απ’ όλους τους ανθρώπους που ερχόμαστε σε επαφή, η επιρροή του Δάσκαλου είναι αυτή που ποτέ δε μας εγκαταλείπει, που μας ακολουθεί πάντα.
Σίγουρα, η επιρροή σου θα μείνει αξέχαστη σε πολλές παιδικές ψυχές του Πλατανιά!

Δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων
Η τέταρτη ομάδα ήταν η Ομάδα 'Το καφενείο του Αϊ-Βασίλη' όπου δημιουργήσαμε μια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με απαλή μουσική, ωραία διακόσμηση, πολλά γλυκά και μια γωνία του Αϊ-Βασίλη. Βεβαίως η επίσκεψη του ίδιου του Αϊ-Βασίλη ήταν αναμενόμενη από πολλά παιδιά, τα οποία του είχαν γράψει γράμματα με τα δώρα που περίμεναν. Είμαστε σίγουροι ότι οι αναμνήσεις μιας τέτοιας μαγικής βραδιάς θα παραμείνει για πολύ καιρό μέσα στην ψυχή μας.

Στη γιορτή των Χριστουγέννων που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων ήταν πολύ ωραία. Είχε αίθουσα κατασκευών,
αίθουσα ζαχαροπλαστικής, αίθουσα δώρων και αίθουσα με το 'Καφενείο του Αϊ-Βασίλη' που είχε πολλά γλυκά. Εκεί ήταν και ο Αϊ-Βασίλης που του δίναμε γράμματα! Με τη μαμά μου και τη φίλη μου, πήγαμε στην αίθουσα ζαχαροπλαστικής και φτιάξαμε κορμό σοκολάτας. Πέρασα πολύ ωραία!

Κωνσταντίνα, Γ2

Κοπή της βασιλόπιτας
Την 12 Ιανουαρίου 2011, κόψαμε στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο τη βασιλόπιτα του Συλλόγου μας! Δύο τυχερά παιδιά πήραν δυο πανέμορφα δώρα της UNICEF.

Το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011 οργανώσαμε στο Δημοτικό Σχολείο, τον Αποκριάτικο Χορό του Συλλόγου μας. Ηρθαν γονείς, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι,
φίλοι του Συλλόγου και βεβαίως πολλά παιδιά. Ηταν μια αξέχαστη βραδιά με πολύ ωραία μουσική, χορό και κέφι. Εντυπωσιακές ήταν οι αποκριάτικες φορεσιές των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Επίσης πλούσιος ήταν και ο μπουφές με πολλά γλυκά και άλλα κεράσματα που τα πρόσφεραν οι καλεσμένοι. Υπήρχε και μια μικρή κλήρωση με όμορφα δώρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου