Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ


ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ή πάει να κλείσει, όπως τελοσπάντων κλείσει και δύο ανοίγουν. Η Λερναία Υδρα είναι πάντα εδώ.





ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ
Φίλες και φίλοι, καλημέρα!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞ ΥΨΟΥΣ βοήθεια... Περιμένοντας τον Γκοντώ... Περιμένοντας τον κοντό με τη γραβάτα... Περιμένοντας τη δόση μας... Αφήστε με μένα. Τίτλους με βρήκατε να ψάχνω, αρχίζοντας σήμερα να γράφω τη στήλη.

ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στην Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τη συμφωνία Cosco-HP για τη διανομή των προϊόντων της δεύτερης από τον εμπορευματικό σταθμό της πρώτης που είναι στον Πειραιά. Το θέμα είναι να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση από τους πολίτες της Ελλάδας.

ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ή πάει να κλείσει, όπως τελοσπάντων κλείσει και δύο ανοίγουν. Η Λερναία Υδρα είναι πάντα εδώ.

ΑΝΟΙΓΩ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ. Είδε κι έπαθε ο Ηρακλής να σκοτώσει το παράξενο ον με τα εννιά κεφάλια που ζούσε στη λίμνη Λέρνη, που βρίσκεται νότια του Αργους. Ενα κεφάλι έκοβε, δύο φύτρωναν στη θέση του. Μόνο καίγοντάς τα με φωτιά κατάφερε να σταματήσει τον πολλαπλασιασμό κι αυτό έγινε με τη βοήθεια του ανιψιού του του Ιόλαου. Συμπέρασμα. Ούτε ο Ηρακλής δεν θα σκότωνε το τέρας αν δεν είχε βοήθεια. Κλείνω την παρένθεση.

ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ η επιμήκυνση; Πόσα να είναι; Να είναι τέσσερα. Και γιατί να είναι τέσσερα; Πόσα να είναι; Να είναι οχτώ. Και γιατί να είναι οχτώ; Πόσα να είναι; Να είναι δεκάξι. Και γιατί να είναι δεκάξι; Πόσα να είναι; Να είναι τριάντα δύο; Kαι... Το παιχνίδι της κολοκυθιάς με γεωμετρική πρόοδο... Πλάκα έχει.

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΟΙ ΚΟΠΕΛΙΕΣ στο στράτευμα να μπούνε/ να πάρουν και τσι πεθερές λοχίες να γενούνε. Στην πλάκα πήρε την πρόταση της βουλευτή της 'Χρυσής Αυγής' Ελένης Ζαρούλια για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών η μαντιναδολόγος μας Νεκταρία Θεοδωρουλάκη.

ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ δικαιώματα; Πριν απαντήσουμε σ? αυτήν την ερώτηση ας απαντήσουμε σε μια άλλη. Εχουν δικαιώματα οι Ελληνες μετανάστες που ζουν σ? όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης;

TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ξένη γλώσσα στην Αυστραλία. Η... 'καλυτερότερη' είδηση που διάβασα χθες σερφάροντας στο Διαδίκτυο. Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική ομογένεια της 5ης ηπείρου και των εκπαιδευτικών της φορέων. Οταν οι Ελληνες θέλουν...

'ΦΕΥ! ποίαν φρικτήν ποινήν επέβαλεν ο θεός εις τον άνθρωπον. Εδωκεν ως μέτρον της ηδονής του την στιγμήν, και ως μέτρον της οδύνης του τον αιώνα. Απαίσιον μετρικόν σύστημα, καθ? ο το απείρως μέγα κέκτηται ως πολλοστόν το απείρως σμικρόν'. Από τη 'Χρυσή Διαθήκη' του Πολύβιου Δημητρακόπουλου.

'Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Παντελεήμων βρισκόταν σ? ένα προάστιο της Αθήνας και χαλάρωνε στην πισίνα της βίλας του, πίνοντας σαμπάνια. Ξαφνικά μια ομάδα Τουρκαλβανών παραβίασαν τη μεγάλη πόρτα, εισόρμησαν και πλησίασαν τον ιεράρχη με τα όπλα τους, να τον σημαδεύουν: «Σήκω και φύγε. Η πισίνα είναι παράνομη. Μας έστειλε η Πολεοδομία». «Μα περιμένετε να ντυθώ, σας παρακαλώ. Είμαι με το μαγιό». «Οχι θα φύγεις τώρα έτσι, όπως είσαι». Ο Παντελεήμων με μια σαμπάνια στο χέρι, έφυγε τρέχοντας και χάθηκε πέρα στους ελαιώνες της Αττικής. Καθώς έτρεχε ψιθύριζε: «Aνάθεμά σας, ανάθεμά σας»'. Από τις '50+4 κραυγές' του Λευτέρη Φύτρα, εκδ. 'Στοχαστής'.

'Είμαστε όλοι μετανάστες./ Το γράφει έτσι ο τοίχος!/ Η μόνη διαφορά:/ εμάς δεν μας ρωτά κανείς/ πού γεννηθήκαμε./ Αν έχουμε χαρτιά,/ Ταυτότητα αν κρατάμε!/ Τους μελαψούς αλλοδαπούς/ δεν τους ρωτούν πουθ? έρχονται,/ μα τι γυρεύουν στην Ελλάδα!/ Τι άλλο να γυρεύουν, βρε μπαμπέσηδες,/ παρά «δουλειά, ψωμί, ελευθερία»./ Πώς γρήγορα ξεχνιούνται τα συνθήματα;'.

Το ποίημα 'Xenophobia' του Στ. Γ. Κλώρη.

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΚΙ ΑΓΑΠΩ ΣΑΣ!
(petaxta.blogspot.com)

Χανιώτικα νέα (16.11.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου