Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΣΤ1 ΤΑΞΗ 8ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο!
Στον απόηχο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και της 25ης Μαρτίου η συνάντησή μου την περασμένη Τετάρτη, 27 Μαρτίου με τα παιδιά της Στ1 τάξης του 8ου Δημ. Σχ. Χανίων. Πώς και πώς την περίμεναν, όπως μου είπαν. Πώς και πώς, όμως την περίμενα κι εγώ!
Δυνατοί οι δεσμοί της φιλίας μας που άρχισε πέρυσι στις 5 Μαΐου, που τα έφερε ο δάσκαλός τους, ο εξ’ Εβρου ορμώμενος Βαγγέλης Παγωνίδης, στην παρουσίαση της ποιητικής μου συλλογής “Οπως το ψωμί” , στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων κι “έδεσε” λίγες μέρες αργότερα, όταν τα επισκέφτηκα στην τάξη τους, ήταν Πεμπτάκια τότε. Για “ευλογία” έκανα λόγο λίγες μέρες αργότερα στη στήλη μου “Μια στάση εδώ μια στάση εκεί” (Χ.ν., 1.6.18). Για μια “ευλογία” που επαναλήφθηκε κάνω λόγο σήμερα απ’ αυτή τη θέση προλογίζοντας τις εντυπώσεις τους απ’ τη φετινή μας συνάντηση, μια επίσης αξέχαστη συνάντηση. Από καρδιάς οι ευχαριστίες μου, στον δάσκαλό σας, στη δασκάλα της Μουσικής, τον δάσκαλο της Πληροφορικής, στον διευθυντή του Σχολείου και κυρίως σ’ εσάς, καλά μου φιλαράκια της Στ1 τάξης του 8ου Δημ. Σχ. Χανίων. Ηταν τοσα πολλά αυτά που με διδάξατε…
Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης
δάσκαλος

[…] Είπαμε διάφορα ποιήματα, μαντινάδες με τη συνοδεία της λύρας του συμμαθητή μας του Γιάννη Καλογεράκη και κάναμε ένα θεατρικό που το ετοιμάσαμε εμείς τα παιδιά μόνοι μας. Μου άρεσαν όλα αλλά περισσότερο μου έκανε εντύπωση το θεατρικό γιατί είχε παγωμένη εικόνα όπου τραγουδούσαν οι ηθοποιοί, και στο οποίο βάλαμε να συμμετέχει και ο ίδιος ο κ. Κακατσάκης όπου υποδυόταν τον εαυτό του. Ηταν όλα θαυμάσια! Αν και δεν το περίμενα ότι θα τα καταφέρναμε τόσο καλά. Αν θα άλλαζα κάτι, αυτό θα ήταν η διάρκεια της εκδήλωσης. Θα ήθελα να ήταν λίγο μικρότερη. Εύχομαι στον κ. Βαγγέλη να συνεχίσει να γράφει ωραία ποιήματα!
Μανώλης Νικολιδάκης



[…]Περάσαμε φανταστικά! Περισσότερο μου άρεσε το θεατρικό που ετοιμάσαμε εμείς τα παιδιά και συμμετείχε κι αυτός, αν και δεν το ήξερε, του είχαμε βάλει ρόλο να υποδυθεί τον εαυτό του. Μου άρεσε επίσης που συνεργαζόμασταν όλοι μαζί χωρίς να μαλώνουμε και χωρίς να φωνάζουμε. Αν έπρεπε να αλλάξω κάτι δεν θα άλλαζα τίποτα γιατί τα είχαμε προετοιμάσει όλα καταπληκτικά. Θα ήθελα να ξανάρθει ο κ. Βαγγέλης στην όμορφη τάξη μας και να του κάνουμε και πάλι μια καταπληκτική γιορτή.
Γρηγόρης Τζεμανάκης
[…] Κάναμε πολλά κι ωραία πράγματα. Το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου ήταν το θεατρικό στο οποίο μάλιστα βάλαμε και τον ίδιο, αν και επισκέπτης στην τάξη μας, να συμμετέχει. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση που του άρεσαν αυτά που ετοιμάσαμε εμείς οι μαθητές. Δεν θα ήθελα να αλλάξω τίποτα γιατί όλα του φάνηκαν υπέροχα! Εύχομαι στον κ. Κακατσάκη να είναι γερός, να γράφει κι άλλα ποιήματα και βιβλία.
Αγια Ιμπραήμ


Περάσαμε τέλεια. Δεν ήταν μια συνηθισμένη εκδήλωση για την ποίηση. Ηταν λίγο διαφορετική αν και την ετοιμάσαμε εμείς τα παιδιά είχε και θεατρικό. Μου άρεσε που ντυθήκαμε με τα ρούχα του θεατρικού. Επίσης μου άρεσε που ήμασταν χαλαροί, ήρεμοι, και ήσυχοι και μιλούσαμε για ποίηση, λογοτεχνία, θέατρο με συνοδεία μουσικής μέσα από λύρα, κιθάρα, ακορντεόν, αρμόνιο. Αυτό που δε μου άρεσε ήταν ότι έλειπε η κολλητή μου η Δέσποινα αν και το ήθελε πάρα πολύ να είναι στην τάξη όταν θα ερχόταν ο κ. Βαγγέλης. Αν θα άλλαζα κάτι, αυτό θα ήταν να δουλεύαμε λίγο περισσότερο αν και δε φάνηκε να υστερούμε κάπου. Ελπίζω την επόμενη φορά όταν θα μας έρθει και πάλι ο κ. Βαγγέλης, να είναι μαζί μας και η Δέσποινα και να έχουμε ετοιμάσει άλλα πράγματα, διαφορετικά και ακόμη καλύτερα. Κύριε Βαγγέλη πολύ σας ευχαριστούμε!
Κωνσταντίνα Μαραγκουδάκη



Ημασταν όλοι πολύ χαρούμενοι αλλά και πολύ ενθουσιασμένοι. Εξάλλου τον θεωρούμε άνθρωπο της τάξης μας και συνηθίζουμε κι εμείς να παρακολουθούμε τις παρουσιάσεις των βιβλίων του και των συλλογών του. Ετσι τώρα ήταν η δική μας σειρά να του κάνουμε εμείς μια παρουσίαση. Είχαμε ετοιμάσει πολλά πράγματα γι’ αυτόν κι αυτός για εμάς. Περάσαμε πολύ ωραία και θα ήθελα να το ξανακάνουμε.
Εφη Παπαδοκοκολάκη
Είπαμε πολλά ποιήματα και μας εξήγησε αρκετά πάνω στην ποίηση. Ετσι μας έκανε να καταλάβουμε πώς αισθάνεται κάποιος όταν γράφει ένα ποιήμα. Αυτό μου άρεσε περισσότερο από την επίσκεψη του κ. Βαγγέλη Κακατσάκη στην τάξη μας. Μπορώ να πω ότι άρχισε να μου αρέσει να διαβάζω κι εγώ ποιήματα. Ηταν όλα τέλεια! Μου έκανε τόση εντύπωση που ήξερε τόσα πράγματα για ποιητές και το νόημα των ποιημάτων τους. Δεν θα ήθελα να αλλάξω τίποτα κι εύχομαι να περνάει πάντα τόσο χαρούμενα την ημέρα αυτή!
Μαριλένα Κλαριδοπούλου
[…] Μού άρεσε πολύ η εκδήλωση και φάνηκε και του κ. Βαγγέλη να του άρεσε επίσης. Εμένα μου άρεσε περισσότερο το θεατρικό και οι μαντινάδες. Δεν θα άλλαζα τίποτα γιατί ήταν όλα τέλεια.
Φίλιππος Παρασκάκης



[…] του είχαμε ετοιμάσει και ένα θεατρικό στο οποίο πρωταγωνιστούσα. Δυστυχώς όμως αρρώστησα και δεν ήμουν στην εκδήλωση. Μετά το τέλος όμως με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βαγγέλης (ο δάσκαλος της τάξης μας) και μετά μου μίλησε και ο κ. Βαγγέλης Κακατσάκης. Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη. Μου είπε ότι «αν και δεν ήσουν εδώ εγώ ξέρω ότι είσαι πολύ καλή στο ρόλο σου, και οι συμμαθητές σου έπαιξαν ακόμη καλύτερα και για εσένα που έλειπες. Μου είπε επίσης ότι θα μου χαρίσει ένα βιβλίο του και μου υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει και θα ξανακάνουμε παρόμοια εκδήλωση. Χάρηκα πάρα πολύ. Κύριε Βαγγέλη σας εύχομαι να είστε πάντοτε καλά και να μας ξανάρθετε.
Δέσποινα Κουντουράκη
[…]Κάναμε πολλά πράγματα: είπαμε ποιήματα, μαντινάδες, τραγουδήσαμε, διαβάσαμε αποσπάσματα ενός βιβλίου δικού του, κάναμε ένα θεατρικό στο οποίο εγώ έκανα το δάσκαλο. Μου άρεσε που ο κ. Κακατσάκης άκουγε με προσοχή ό,τι ερώτηση του κάναμε κι ό,τι άλλο λέγαμε.
Ιάσονας Στουπάκης



[…] Του παρουσιάσαμε τη γιορτή που την είχαμε ετοιμάσει μόνοι μας εμείς τα παιδιά. Ο καθένας είχε κι από μια ιδέα και όλες μαζί τις βάλαμε σε μια λογική σειρά μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Όταν ήρθε του είπαμε τις μαντινάδες που του είχαμε γράψει ενώ ο Γιάννης έπαιζε λύρα. Απαγγείλαμε ποιήματα δικά του και γνωστών ποιητών με τη συνοδεία της μελωδίας της κιθάρας που έπαιζε ο Λευτέρης. Τραγουδήσαμε τραγούδια σχετικά με την ποίηση και την επανάσταση του 1821 με τη συνοδεία του αρμόνιου που έπαιζε ο Γιώργος και η κα Γιούλη. Του πήραμε συνέντευξη με τις ερωτήσεις που του είχαμε ετοιμάσει. Ανεβάσαμε κι ένα σύντομο αλλά χαριτωμένο θεατρικό που το τροποποιήσαμε για την περίσταση. Ημασταν για 2 ώρες πολύ ήσυχοι αλλά και ταυτόχρονα ενθουσιασμένοι που είχαμε τη χαρά να ξαναδούμε τον κ. Βαγγέλη. Εύχομαι κάθε χρόνο, την 21η Μαρτίου, την ημέρα της ποίησης να την περνάμε με τον κ. Βαγγέλη Κακατσάκη!
Ιωάννα Μακρινάκη

Χανιώτικα νέα (6.4.2019)

http://www.haniotika-nea.gr/mia-akomi-axechasti-sinantisi/







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου