Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

 ΟΙ ΧΛΩΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΓΗΡΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ



Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

Εν μέσω καραντίνας, μια καραντίνα με πολλά ίδια χαρακτηριστικά με την προηγούμενη· ήρθαν στον νου μου οι… χλωρίνες του Τραμπ!

Θυμήθηκα πολλά από εκείνα τα λόγια, τις πράξεις και τις λογικές ενός ανθρώπου που έφτασε να διοικεί ολόκληρο τον πλανήτη!

Ενός ανθρωπου που έζησε το όνειρό του επενδύοντας στη fake πραγματικότητα την οποία είχε τα μέσα να πλασάρει ως αληθινή! Διαστρεβλώσεις που κατάφερε με αυτές να πείσει μάζες ανθρώπων τόσο εντός όσο κι εκτός των Η.Π.Α.

Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να επεξηγήσουμε τα τεκταινόμενα στη μεγάλη χώρα αυτή, βασιζόμενοι στη διαφορετική ευρωπαϊκή λογική!

Πάντως θεωρώ ότι οι τελευταίες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, απέδειξαν περίτρανα ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Τα όσα πληροφορούμασταν για την όλη προεκλογική διαδικασία αλλά και τη μετά το κλείσιμο της κάλπης κατάσταση που επικρατούσε, κυρίως από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατάφερε και πήρε με το μέρος του ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αμερικανικής κοινωνίας, ήταν ένα διαρκές φτηνιάρικο κακής υποκουλτούρας αμερικανιάς βαριετέ!

Βγαλμένο από εκείνες τις εφηβικές σειρές με τα χοντροκομμένα – σαχλοειδή αστεία όπου το γέλιο είναι και αυτό προκάτ και πέφτει… λουπαρισμένο! Αυτές οι εκλογές αποκάλυψαν -έχω την αίσθηση- την Αμερική του σήμερα, τους ανθρώπους και τις λογικές που διέπουν την επικρατούσα εκεί κουλτούρα!

Ακόμη, το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρός τους βαδίζει στα τέλη της 8ης δεκαετίας της ζωής του, αποτελεί και αυτό μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η χώρα των Η.Π.Α., μοιάζει να αδυνατεί να σταθεί γερά σε αυτόν τον νέο αιώνα!

Κι όσον αφορά τη Γηραιά Ηπειρο, παρόλες τις δικές της αγκυλώσεις και προβλήματα, μοιάζει να είναι πολύ πιο νέα και με πιο “δυνατούς” πολίτες εν συγκρίσει με εκείνους που βρίσκονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!

Κι έχω την αίσθηση ότι οφείλουμε να υιοθετήσουμε επιτέλους μία δική μας οδό απαλλαγμένη από τις κακές απομιμήσεις που μας ταΐζουν χρόνια πολλά οι απέναντι…

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 11.11.2011)



2 σχόλια:

  1. Σκέφτομαι πόσο εύστοχες είναι οι παρατηρήσεις, πόσο σωστές οι απόψεις και πόσο θετικές οι θέσεις του Νεκτάριου Ευα. Κακατσάκη και πόσο δύσκολο είναι να μιλήσεις τόσο απλά και κατανοητά, ώστε να καταλάβει ο κόσμος τι του λες και γιατί το λες,Φιλικά Ελένη Χωρεάνθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ για το αγαπητικό σχόλιο. καλή μου Ελένη! Και εκ μέρους του Νεκτάριου!

      Διαγραφή