Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ 

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

«[…]Το να φαντασιώνεσαι ότι μια γελοία, προκλητική και περιττή, εν μέσω lockdown, αστυνομική απαγόρευση συγκεντρώσεων εξομοιώνεται με τα τανκς της Χούντας είναι προσβλητικό.[…].

Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει στα Κόμματα. Ανήκει στους απλούς ανθρώπους. Δεν έχει ανάγκη από κομματικούς πάτρωνες και τοποτηρητές, έχει ανάγκη από μια ζωντανή κοινωνία[…]».
Τα παραπάνω αποτελούν αποσπάσματα από το άρθρο της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δημοσιεύθηκε στα “Χ.ν.”, χθες Τρίτη 17 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου!
Αξίζει να διαβαστούν οι θέσεις της κας Κωνσταντοπούλου, η οποία -όπως μας έχει συνηθίσει- δεν… κρύβεται πίσω από τις… λέξεις!

Ανάμεσα στα πολλά που μπορούμε να σταχυολογήσουμε από το συγκεκριμένο άρθρο είναι τούτη η φράση της ότι «το Πολυτεχνείο δεν ανήκει στα κόμματα, ανήκει στους απλούς ανθρώπους», μία φράση που την ουσία της οφείλουμε όλοι να… διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού!

…Η εξέγερση εκείνων των ημερών ενάντια σε ένα απολυταρχικό καθεστώς, μία πολυπόθητη αλλαγή, έφερε την “Ακριβή Ανοιξη” όπως έγραφε -για διαφορετική εποχή- ο Οδυσσέας Ελύτης!

Δεν ήμουν, δεν είμαι από αυτούς που αναθεματίζουν συλλήβδην τη μεταπολίτευση και τα κόμματα που δημιουργήθηκαν, κυβέρνησαν, αντιπολιτεύθηκαν κ.λπ.

Θεωρώ ότι η Δημοκρατία ως πολίτευμα μάς έχει προσφέρει τα δώρα της και εμείς ως πολίτες θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν τη συνθήκη, να οικοδομήσουμε, να λειτουργήσουμε και να λειτουργηθούμε εντός αυτού του καλύτερου από κάθε άλλο πολίτευμα!

Σήμερα, κοντά μισό αιώνα μετά την εξέγερση εκείνου του Νοέμβρη, θεωρώ ότι παρόλες τις δυσκολίες, αστοχίες ή λάθη των εκλεγμένων από τον λαό κυβερνήσεών μας, η χώρα έχει προοδεύσει τόσο όσο όλοι μαζί της… επιτρέψαμε! Κι αυτή η πρόοδος είναι πρόδηλη, φτάνει κάποιος να ερευνήσει τα όσα έχει περάσει αυτός ο τόπος κυρίως στην προ μεταπολίτευσης εποχή!

Και κάτι τελευταίο: Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα; Στο χέρι μας είναι να το διεκδικήσουμε, με τις πράξεις μας!

Χανιώτικα νέα (Τρίτη, 18.11.2020)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου