Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

ΝΑ 'ΤΟ, ΕΡΧΕΤΑI, ΨΕΚΑΖΕΙ FAKE AIR... 

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης

 «Να ’την έρχεται ψεκάζει με fresh air». Αυτή την παλιά διαφήμιση για αποσμητικό χώρου μου θύμισε η όλη κατάσταση που βιώνουμε.

Πλέον στην εποχή μας (των ψεκασμών, των ψεκασμένων, ψεκαστών, ψεκαστικών) ψεκαζόμαστε και fake news ή ότιδήποτε άλλο “ψευδο-” που μπορεί να επηρεάσει μεγάλο ποσοστό πληθυσμών!

Βρε, να μου το θυμηθείτε, ότι νέο “κόμμα” ετοιμάζεται! Νά το έρχεται, με βασικό πρωταρχικό σύνθημα “όχι στους εμβολιασμούς”!

Έχουμε ξαναζήσει ανάλογες περιπτώσεις;

Κι εμείς το ’χουμε δει εδώ αλλά ισχύει και σε άλλες χώρες: τυχάρπαστοι(;) λαϊκιστές που τίθενται μπροστάρηδες να σώσουν όλο τον κόσμο!

Μέ όπλο τους το διαδίκτυο και ιδίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθούν να συσπειρώσουν κόσμο ενάντια στον… κάθε νέο Αρμαγεδώνα που κατεβάζει η κούτρα τους!

Κι έχουμε δει, πολλούς από αυτούς τους αστείους τύπους να δημιουργούν τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες και με συνθήματα προερχόμενα από το “φαντασιακό τους υπερπέραν”, όχι μόνο να πολιτεύονται αλλά να μπαίνουν και στη Βουλή με την ψήφο μας.

Το κομμάτι τους κάνουν άλλος λίγο άλλος πολύ, και μετά όταν τους πάρουν χαμπάρι είτε εξαφανίζονται είτε οι πιο… τσαχπίνηδες μεταλλάσσονται και παραμένουν “εντός”.

Από την άλλη, οι οπαδοί τους είναι αταλάντευτοι· περιμένουν κάποιο άλλο “πούλουδο” να τους πουλήσει το παραμύθι που οι ίδιοι αρέσκονται να πιστεύουν. Διότι χωρίς παραμύθα κύριε ο κόσμος δεν το μπορεί, τ’ αποζητά ο οργανισμός του, πώς να το κάνουμε! Κι όσο πιο “τερατώδες” είναι το παραμύθι, τόσο πιο πολύ γοητεύει…

Το έργο επαναλαμβάνεται! Και θα επαναλαμβάνεται όσο υπάρχει άγνοια κι απαιδευσιά!

Και δεν θα τελειώσει όλο τούτο όσο υπάρχουν ευκολόπιστοι που θα ακολουθούν τους δυνατά φωνασκούντες δήθεν σωτήρες που ευαγγελίζονται ότι κατέχουν την Αλήθεια, τη μία και μόνη Αλήθεια που προέρχεται από τις… πηγές τους!

Σκηνικό τουλάχιστον θλιβερό· μια σκηνοθετημένη και στημένη καλά παράσταση!

Ναι, να μου το θυμηθείτε: θα ξεπηδήσει φορέας(;), κίνημα(;), στάση(;), αντίσταση(;), μια λέξη θα βρεθεί εύκαιρη προς χάριν των επιδόξων “λάικ – λαϊκιστών” που με όχημά τους τα fake news, ιστορίες συνωμοσιολογίας και όχι μόνο καλλιεργούν κλίμα!

Χανιώτικα νέα (Τετάρτη, 14.7. 2021) 

1 σχόλιο:

  1. Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, άρθρο σας, βλέπω πόσο σωστά τοποθετείστε απέναντι σε όσα τραγελαφικά κυκλοφορούν και δημιουργούν σκόπιμα τρομολαγνεία.
    ωστόσο, δεν είναι στο απυρόβλητο οι υπεύθυνοι, Εξουσία και επιστήμονες. Ίσα ίσα, είτε σκόπιμα είτε άσκοπα,η διγλωσσία και η παραπληροφόρηση τροφοδοτεί αυτό το κλίμα φοβίας, ανασφάλειας και αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του. Ελένη Χωρεάνθη




    ως και ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή