Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης


Τι λένε οι ξένοι

Προσπαθώ να επεξηγήσω τις τρέχουσες εξελίξεις, τα όσα βιώνουμε και να βάλω στη σειρά σκέψεις και κάποια συμπεράσματα, να κατανοήσω τη δική μας κατάσταση και τον ντόρο που γίνεται για τη χώρα μας παγκοσμίως!
Ετσι επικεντρώθηκα σε δημοσιεύματα από ποικίλα ξένα ειδησεογραφικά σάιτ τα οποία καθημερινά παρουσιάζουν ρεπορτάζ και αναλύσεις για την ελληνική κρίση! Είναι η άποψη που εκφέρουν οι ειδικοί και όχι οι πολίτες που κατά καιρούς ερωτούνται από δημοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες και αυτές παίζουν τα δικά τους παιχνίδια!
Διαπίστωσα, λοιπόν, πως κατ? αρχήν ούτε οι ίδιοι έχουν μία ξεκάθαρη άποψη για το τι συμφέρει την Ελλάδα να κάνει· να μείνει ή να φύγει από το ευρώ! Ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τι θα συνέφερε τις δικές τους χώρες, την Ευρώπη, ολόκληρο τον κόσμο· να χρεοκοπήσει ή όχι η Ελλάδα!
Τούτο έχει μεγάλη κατά τη γνώμη μου σημασία και όσο εξωπραγματικό κι αν ακούγεται είναι αλήθεια: σύμφωνα με αρκετούς η Ελλάδα αποτελεί εδώ και πάρα πολύ καιρό ένα μεγάλο αγκάθι με το οποίο προσπαθούν να δουν τι πρέπει να κάνουν!
Μάλιστα, για πολλούς και διάφορους λόγους, όλη αυτή 'η κρίση της Ελλάδος', κυριολεκτικά και μεταφορικά, 'σέρνεται' επί μακρόν γιατί εξυπηρετεί κυριολεκτικά όλους τους δυνατούς να παίζουν τα γνωστά δικά τους παιχνίδια!
Αποτελεί η συγκεκριμένη τακτική πέρα από την όντως άσχημη πραγματικότητά της και ένα επιπλέον μέσο κατατρομοκράτησης και εξαθλίωσης των αδυνάτων!
Τέλος, παραθέτω τρία μόνο από τα αρκετά συμπεράσματα που βγαίνουν από όσα γράφουν οι ξένοι για εμάς: α) η Ελλάδα (εν. η ελληνική κυβέρνηση) έχει προ πολλού χάσει τη διαπραγματευτική της δύναμη και λόγο, β) ο λαός της παρουσιάζεται -πλέον- επίσης άβουλος, εξουθενωμένος και απλός παρατηρητής των εξελίξεων και γ) το σίριαλ που παίζεται έχει ακόμη πολλά - πολλά επεισόδια, αφού έτσι συμφέρει αυτούς που έχουν την πίτα και το μαχαίρι!

Χανιώτικα νέα (08.ο2.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου