Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Τι ωραία που είναι τελικά η Γραμματική των Δασκάλων που μαθαίνει στα παιδιά να κλίνουν στον ενικό και στον πληθυντικό αριθμό, εν χορώ, τη λέξη Αλληλεγγύη!

ΣΤ2 10ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ
Κλίνοντας τη λέξη Αλληλεγγύη

Για το παντοπωλείο Αλληλεγγύης, που ίδρυσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Χαλέπας, και που λειτουργεί εδώ και δύο περίπου μήνες, μας μιλούν μέσα από τα κείμενα και τις ζωγραφιές τους, που φιλοξενούνται στον σημερινό Παιδότοπο, τα παιδιά της Στ2 τάξης του 10ου Δημ. Σχ. Χανίων και η δασκάλα τους, γνωστή στους αναγνώστες της στήλης και από άλλες εργασίες μαθητών της, καλή μου φίλη, Ελένη Βορεινάκη. 'Τα λόγια των δασκάλων είναι φτωχά μπροστά σ’ αυτά των μαθητών τους, που δείχνουν το μεγαλείο της ψυχής τους', γράφει μεταξύ άλλων στο συνοδευτικό της σημείωμα η επίσης καλή μου φίλη και εκ των στυλοβατών της όλης προσπάθειας, διευθύντρια του Σχολείου Μαρία Κληματσάκη, για να καταλήξει στο τέλος μόνο σε μια ευχή και συνάμα προτροπή: 'Ας προσπαθήσουμε όλοι να μην πεινάσει κανένα παιδί, γιατί όπου πεινάει παιδί, πονάει και δυστυχεί ολόκληρη η οικογένεια'. Να μην πεινάσει κανένα παιδί! Τι ωραία που είναι τελικά η Γραμματική των Δασκάλων που μαθαίνει στα παιδιά να κλίνουν στον ενικό και στον πληθυντικό αριθμό, εν χορώ, τη λέξη Αλληλεγγύη!
Β.Θ.Κ.

Είναι δύσκολο για τον κάθε άνθρωπο να μείνει αδιάφορος μπροστά στη δυστυχία και στον πόνο των διπλανών του. Αυτές τις μέρες το μόνο που μας έχει μείνει είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Για μια ακόμη φορά μπορούμε να πούμε θα αντέξουμε γιατί είμαστε μαζί. Εχουμε το μαζί, έχουμε το εμείς...'.
Μ’ αυτά τα λόγια σύστησα το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης στους μαθητές μου και αυτοί αγκάλιασαν την προσπάθειά του με ζήλο και αγάπη... Οπως τον αγκάλιασαν όλοι οι Χαλεπιανοί, και βέβαια η Ενορία της Ευαγγελίστριας. Μέσα από τον 'Παιδότοπο' τα παιδιά θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα και στα άλλα παιδιά για το τι μπορούν να κάνουν μαζί μικροί και μεγάλοι. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο!!!
Ελένη Βορεινάκη
(δασκάλα)

Η κίνηση της δημιουργίας του παντοπωλείου αλληλεγγύης με γεμίζει ευτυχία και με κάνει αισιόδοξη για το μέλλον. Μακάρι να βοηθήσουν έτσι κι άλλες πόλεις τους κατοίκους τους!!!!!
Γεωργία Δερμιτζάκη

Είμαι πολύ χαρούμενη που στη γειτονιά μας υπάρχει αυτή η τράπεζα τροφίμων, το 'Παντοπωλείο Αλληλεγγύης' γιατί μπορώ να βοηθάω κι εγώ οικογένειες που έχουν ανάγκη, γιατί μια μέρα μπορεί να βρεθούμε και εμείς στη θέση τους....
Μαρίνα Κουνάλη

Αν είχα ένα μαγικό ραβδί και τρεις ευχές, θα έδινα πίσω τις δυο γιατί η μόνη μου ευχή είναι όλοι οι άνθρωποι του κόσμου να έχουν μια στέγη, φαγητό και δουλειά. Μόνο με τη σκέψη ότι κοντεύουμε να χρεοκοπήσουμε με πιάνουν τα κλάματα. Για να μην τα πολυλογούμε, πιστεύω ότι η κίνηση αυτή, να λειτουργήσει το κοινωνικό παντοπωλείο στην πόλη μας, είναι πολύ σωστή και αναγκαία για όλους!!!
Μιχαέλα Τσίγκου

Χάρη στο Παντοπωλείο Αλληλεγγύης έχουμε καταφέρει να στηρίξουμε πάνω από 300 οικογένειες που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη. Εως τώρα, και με την συμμετοχή των συμπολιτών μας έχουμε κατορθώσει να συγκεντρώσουμε 10.000 τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης. Επειδή όλο και πιο πολλοί άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια, στηρίξτε την προσπάθεια που κάνουμε. Αυτό που συμβαίνει στη γειτονιά μας ευχαριστεί όλα εμάς τα παιδιά γιατί μπορούμε να μάθουμε ότι η προσφορά είναι αρετή για τον άνθρωπο
(ομαδικό)

Ο σύλλογος 'Κύτταρο' έχει διοργανώσει πολλές δραστηριότητες, καμιά όμως δε συγκρίνεται με την πραγματοποίηση της ιδέας για την ίδρυση του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης. Η συγκέντρωση τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που σήμερα λόγω οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να αγοράζουν ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουν, είναι η καλύτερη ένδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπο. Μπορεί όλοι να δυσκολευόμαστε αυτές τις μέρες πάντα όμως πρέπει να σκεφτόμαστε αυτούς που δεν έχουν ούτε τα λίγα που έχουμε εμείς. Με αγάπη στην καρδιά ας ανοίξουμε το ντουλάπι μας και ας μοιραστούμε με αυτούς τους ανθρώπους ό,τι έχουμε. Το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης να έχει πάντα στα ράφια του τρόφιμα και κάθε ένας που πηγαίνει να φεύγει με τα χέρια γεμάτα.
Γιάννης Παπασηφάκης

Οι κάτοικοι της συνοικίας βοηθούν και αυτοί με το δικό τους τρόπο. Αφού συλλέξουν τα τρόφιμα από τα κουτιά που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ με τα αυτοκίνητα τους, τα τοποθετούν στα ράφια του Παντοπωλείου. Μέχρι σήμερα από αυτά τα τρόφιμα έχουν ωφεληθεί περίπου 1500 άτομα. Εγώ πιστεύω πως αν στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσουμε πολλούς ακόμη συνανθρώπους μας.
Κώστας Πλατσιδάκης

Κάλεσμα αλληλεγγύης
Αξιότιμες Κύριες και Κύριοι
Όπως ξέρουμε έχουν έρθει δύσκολοι καιροί, γίνονται συνεχώς απολέσεις και πολλαπλασιάζονται οι άνεργοι .Το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης στηρίζει τους ανθρώπους που δυσκολεύονται ακόμα και για το καθημερινό τους φαγητό. Για να συνεχίσει όμως να βοηθάει θα πρέπει και εμείς να συνεχίσουμε να το στηρίζουμε. Βοηθήστε και εσείς όπως μπορείτε ...ΑΞΙΖΕΙ
Ραφαήλ Γιανναράκης

Νιώθω πολύ χαρούμενη γιατί στο Παντοπωλείο δίνουμε διάφορα τρόφιμα από το σπίτι μας και αυτό στηρίζει ανθρώπους που δυσκολεύονται. Για μένα είναι σημαντικό, γιατί βλέπω χαμόγελα στα πρόσωπα των οικογενειών που στηρίζουμε. Είναι χαρά για μένα μα και όλων των συμμαθητών μου να βοηθάμε τον κόσμο .
Ιωάννα Λουκάκη

Κάθε μήνα, κάθε τάξη μαζεύει από ένα διαφορετικό είδος τροφίμου και οι δάσκαλοί μας τα πηγαίνουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Εκεί πάνε πολλές οικογένειες και τα παίρνουν. Αυτό για μένα είναι υπέροχο γιατί βοηθάμε πολλές οικογένειες μια και θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε εμείς στη θέση τους. Το παντοπωλείο θα το στηρίζουμε όσο μπορούμε...
Κατερίνα Ράσση

Το 'Κύτταρο Χαλέπας', δηλαδή οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 9ου, 10ου, 11ου δημοτικών σχολείων -νηπιαγωγείων και 7ου Γυμνασίου, δημιούργησαν το παντοπωλείο Αλληλεγγύης. Το παντοπωλείο βρίσκεται στα ΤΕΙ, δίπλα στο σχολείο μας. Εκεί μαζεύονται τρόφιμα και τα παίρνουν άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχουμε αυτό το παντοπωλείο διότι έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.
Εμμανουέλα Μπασούνα

Χανιώτικα νέα (12.02.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου