Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους για τα σχόλιά σας σχετικά με την παρουσίαση της ποιητικής μου συλλογής και τις ευχές σας για τη γιορτή μου. Λόγω βλάβης που συνεχίζεται και δεν έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να απαντήσω χωριστά στον καθένα. Η σημερινή ανάρτηση γίνεται από άλλο υπολογιστή...





ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
Τιμή στον Βαγγέλη Κακατσάκη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΝΟΣ

Εκατοντάδες άνθρωποι, συγγενείς, φίλοι, χωριανοί, αναγνώστες, συνάδελφοί του και Αρχές του τόπου, τίμησαν το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Χανίων τον δάσκαλο, τον πνευματικό δημιουργό και δημοσιογράφο Βαγγέλη Κακατσάκη στην παρουσίαση της ποιητικής του συλλογής με τίτλο "Οταν γίνεις ποίημα".
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Ενωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και οι Εκδόσεις "Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης - Πυξίδα της Πόλης". Για το βιβλίο μίλησαν η γιατρός, ποιήτρια και συγγραφέας Πηνελόπη Ι. Ντουντουλάκη και η φιλόλογος, διευθύντρια του ΓΕΛ Σούδας Μαρία Μαράκη - Περάκη ενώ ποιήματα διάβασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Μιχάλης Αεράκης. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Δημήτρης Νικολακάκης, συγγραφέας, πρόεδρος της Ενωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Κακατσάκη και από την πλευρά του Δήμου Χανίων, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης.
«Η εκδήλωση, δεν είναι μόνο μια απλή παρουσίαση μιας αξιόλογης ποιητικής συλλογής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συντονιστής της εκδήλωσης Δημήτρης Νικολακάκης, πρόεδρος της Ενωσης Πνευματικών Δημιουργών. «Είναι ταυτόχρονα και μια εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο μιας ξεχωριστής προσωπικότητας, ενός εμβληματικού λογοτέχνη που ζει και εργάζεται στα Χανιά. Του Βαγγέλη Κακατσάκη. Του επιστήμονα, του παιδαγωγού, του δημοσιογράφου, του συγγραφέα, του ποιητή. Που πλούτισε και εξακολουθεί να πλουτίζει με τη στάση ζωής και τα έργα του τα πολιτιστικά δρώμενα, όχι μόνο των Χανίων και της Κρήτης, μα και του ελληνισμού ολάκερου…».
Η ιατρός και συγγραφέας Πηνελόπη Ντουντουλάκη επεσήμανε στα "Χ.Ν.": «Ο Βαγγέλης Κακατσάκης με τον απέριττο, άμεσο και πολύ ανθρώπινο λόγο του, ο οποίος είναι φορτωμένος με βιωματικές εικόνες και με το μύρο και τη δροσιά της ορεινής υπαίθρου στην οποία μεγάλωσε και έζησε, μας έδωσε μια ποιητική συλλογή με πραγματικά Αναστάσιμο χαρακτήρα. Αναστάσιμο χαρακτήρα γιατί ξεδιπλώνεται ο άνθρωπος με τον πλούτο του συναισθήματος σε όλο του το μεγαλείο. Αναστάσιμο χαρακτήρα γιατί ξεδιπλώνεται ο άνθρωπος ο οποίος νοιάζεται, πονά συμπάσχει με τον συνάνθρωπό του. Με τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, με τις ανατροπές, που ανά πάσα στιγμή ταλανίζουν όλον τον κόσμο και βέβαια απλώνει ένα χέρι στήριξης και ελπίδας σε κάθε δοκιμαζόμενο άνθρωπο και λαό και δίνει παράλληλα το στίγμα της διαδρομής των ποιητών».
Στη βαθυστόχαστη ομιλία της, η διευθύντρια του ΓΕΛ Σούδας Μαρία  Μαράκη - Περάκη, υπογράμμισε: «Τα ποιήματα αυτά αποφέρουν ιδεαλισμό, αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα, αποτυπώνεται η κοινή εμπειρία της γενιάς του ποιητή και σκιαγραφίζεται ο άνεμος μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας…».
Συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα ο ποιητής Βαγγέλης Κακατσάκης για να αποδώσει τις ευχαριστίες του στους ανθρώπους που τον τίμησαν καθώς επίσης και στους συντελεστές της έκδοσης και της εκδήλωσης: «Ο δικός μου χαρταετός έσπασε τον λεπτό σπάγγο που τον είχα δέσει κι έμεινε ελεύθερος. Γι’ αυτό τον αγαπώ περισσότερο» είπε αναφερόμενος στην ποιητική του συλλογή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα η παρουσία όλων σας σήμερα, όλων αλλά και του καθένα χωριστά και σας ευχαριστώ. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω πολύ τους συντελεστές της έκδοσης αλλά και τους διοργανωτές της αποψινής βραδιάς».

                                                   (ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, 26-3-2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου