Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΙΗΜΑ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)


Η ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη «Όταν γίνεις ποίημα» που κυκλοφορήθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Πολιτιστική Εταιρία Κρήτης-Πυξίδα της Πόλης» θα παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 στις 7 μ.μ.



Στην εκδήλωση που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και οι εκδόσεις «Πολιτιστική Εταιρία Κρήτης – Πυξίδα της Πόλης» , και η οποία θα συντονίζεται από τον πρόεδρο της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων Δημήτρη Νικολακάκη, θα μιλήσουν για το βιβλίο η γιατρός ποιήτρια, συγγραφέας Πηνελόπη Ντουντουλάκη και η φιλόλογος, διευθύντρια του ΓΕΛ Σούδας Μαρία Μαράκη- Περάκη., ενώ ποιήματα θα απαγγείλει ο ηθοποιός, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Μιχάλης Αεράκης.

Προιόν πάλης με τις λέξεις και τον ρυθμό, πάνω απ’ όλα ωστόσο μια απροκάλυπτη κατάθεση ψυχής που εναποτίθεται στην κρίση του αναγνώστη είναι η ποιητική αυτή συλλογή του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη , που είναι αφιερωμένη «στην ιερή μνήμη των γονέων» του και περιλαμβάνει ποιήματα της τελευταίας 25\ετίας.
«Ο δικός μου χαρταετός\ έσπασε το λεπτό σπάγκο\ που τον είχα δέσει\ κι έμεινε ελεύθερος.\ Έτσι έπαψε πια να μου ανήκει», γράφει σ’ ένα ποίημά του. Για να καταλήξει: «Έτσι τον αγαπώ περισσότερο».

Ο Βαγγέλης Κακατσάκης γεννήθηκε στο Νίππος Χανίων από γονείς αγρότες το 1948. Είναι απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, σπούδασε στην Πάντειο Σχολή (σημερινό Πάντειο Πανεπιστήμιο) και μετεκπαιδεύτηκε στις Επιστήμες της Αγωγής. Εργάστηκε για 36 χρόνια ως δάσκαλος. Έχει ασχοληθεί ενεργά, για μια 20ετία περίπου, με το συνδικαλισμό και συνεχίζει ν’ ασχολείται εδώ και 40 χρόνια με τον πολιτισμό και την παράδοση. Είναι συνεργάτης, απ’ τα μέσα της 10ετίας του 1970, της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα». Εκτός των άλλων δημοσιευμάτων του (ποιήματα, διηγήματα, επιφυλλίδες, χρονογραφήματα, άρθρα, μελέτες κ.λπ.) έχουν κυκλοφορηθεί σε βιβλία άλλες δύο ποιητικές του συλλογές: «Τα άλογα του χρόνου» (1973) και «ΚΑΖΟΒΑΡ» (εκδ. «Φιλιππότη», 1987)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου