Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ο ΘΕΟΚΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙ

Πρώτοι από όλους οι εθελοντές. Τόση ενέργεια, τόση ζωντάνια, τόσο μεράκι.Λες και το κάνουν για πρώτη τους φορά. Ομως τα πρόσωπά τους πλέον, μου είναι γνώριμα και βλέπω το ίδιο πάθος όπως και τις προηγούμενες φορές.Τη μεγάλη τους προσπάθεια όλα να γίνουν τέλεια, για το κοινό καλό, για τον Ορίζοντα… Χωρίς αντάλλαγμα! Ενα μεγάλο μπράβο γι” αυτά τα παιδιά που κάθε χρόνο χαρίζουν απλόχερα αμέτρητες ώρες για τον ιερό αυτό σκοπό, για τον “Ορίζοντα”, τον Σύλλογο αυτό που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην τοπική κοινωνία.
Δείτε περισσότερα... Ο ΘΕΟΚΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙ

ΥΠΕΡΟΧΑ ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙΑ
Γράφει ο Θεοκλής Ευ. Κακατσάκης

Σαββάτο βράδυ…
ετοιμάζοντας την τσάντα μου για τον αγώνα της επομένης, διάφορες σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου. Μήπως να μην πάω; Το εχω κάνει 2 φορές, φτάνει. Πού να κολυμποποδηλατοτρέχω Κυριακάτικα! Γιατί να το ξανακάνω; Τι έχω να κερδίσω;
Κυριακή πρωί…
Αποφάσισα τελικά να πάω. Και ευτυχώς, γιατί θα ήταν τόσα πολλά αυτά που θα είχα χάσει.
Πήγα και είδα αυτό που βλέπω κάθε χρόνο. Μια διοργάνωση εμπνευσμένη, μπολιασμένη με πολλή αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Πρώτοι από όλους οι εθελοντές. Τόση ενέργεια, τόση ζωντάνια, τόσο μεράκι.
Λες και το κάνουν για πρώτη τους φορά. Ομως τα πρόσωπά τους πλέον, μου είναι γνώριμα και βλέπω το ίδιο πάθος όπως και τις προηγούμενες φορές.
Τη μεγάλη τους προσπάθεια όλα να γίνουν τέλεια, για το κοινό καλό, για τον Ορίζοντα… Χωρίς αντάλλαγμα! Ενα μεγάλο μπράβο γι” αυτά τα παιδιά που κάθε χρόνο χαρίζουν απλόχερα αμέτρητες ώρες για τον ιερό αυτό σκοπό, για τον “Ορίζοντα”, τον Σύλλογο αυτό που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην τοπική κοινωνία.
(Ο “Ορίζοντας” είναι Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της ανάγκης για ανθρωπιστική δράση, όταν τα προβλήματα είναι αξεπέραστα και η κοινωνική πρόνοια μηδαμινή. Ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την στήριξη ατόμων που πάσχουν από καρκίνο).
Και ευτυχώς που πήγα γιατί στο μυαλό μου αποτυπώθηκαν πάρα πολλές και όμορφες εικόνες!
Είδα φίλους και γνωστούς να έχουν την ίδια όρεξη με πέρυσι, να είναι εκεί για τον Ορίζοντα και για να αθληθούν και να περάσουν ωραία. Αλλωστε το ποιος θα βγει πρώτος μικρή σημασία έχει.
Είδα παλιούς συναθλητές μου από τον στίβο να τρέχουν μαζί με τα παιδιά τους.
Είδα πολύ κόσμο να έχει έρθει και να ενθαρρύνει τα υπερκοπέλια σε κάθε τους προσπάθεια. Είδα έναν ήλιο καταπληκτικό, μια φανταστική μέρα. Ακόμα και ο καιρός ήταν σύμμαχος/εθελοντής για να πάνε όλα κατ” ευχήν.
Είδα πολλά χαμόγελα, με ξένισε στην αρχή! Χαμογελαστά πρόσωπα, ευτυχισμένα· σπανιο για τις μέρες μας. Μήπως τελικά η άθληση είναι μια από τις λύσεις για τα προβλήματά μας;
Το μήνυμα που βγαίνει από αυτή τη “γιορτή” είναι σίγουρα πολλαπλό. Μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης, χαράς, ενθουσιασμού, πάθους, όρεξης για άθληση…
Πολλά συγχαρητήρια στα Υπέροχα Υπερκοπέλια είτε αυτά λεγονται εθελοντές είτε μέλη του Συλλόγου “Ορίζοντας” είτε αθλητές.
Εύχομαι η διοργάνωση αυτή να γιγαντώνεται κάθε χρόνο, οι συμμετοχές να είναι όλο και περισσότερες και να μας έχει ο θεός καλά να είμαστε εκεί
για να προσφέρουμε, για να αθληθούμε, για να διασκεδάσουμε!
ΥΠΕΡΟΧΑ ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙΑ… ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ
Χανιώτικα νέα (20.10.2014)

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/iperocha-iperkopelia/#ixzz3GgucQ17E
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου