Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Για μια απίστευτη δουλειά με τα νηπιάκια σε πρώτους ρόλους, έκανα λόγο σ’ έναν προηγούμενο Παιδότοπο (15 Μαρτίου τ.ε.) παρουσιάζοντας το 1ο φύλλο της 8σέλιδης, έγχρωμης μεγάλου σχήματος εφημερίδας του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου “Τα Μαντάτα του 4ου Νηπιαγωγείου”Σιγά που σταματά, όμως, η συνωμοσία του σύμπαντος όταν θέλουμε πολύ να συνεχιστεί! Αυτό σκέφτηκαν η Αννα και η Ευανθία ξεπερνώντας κι αυτόν ακόμα τον Κοέλιο που είπε ότι όταν θέλουμε κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχουμε, και κάπως έτσι το… θαύμα των “Μαντάτων” επαναλήφθηκε και μάλιστα άλλες τρεις φορές την περυσινή σχολική χρονιά. Αψευδείς μάρτυρές του τα που φιλοξενούνται σήμερα από το 4ο φύλο που καλύπτει τους μήνες Μάιο και Ιούνιο…
Δείτε περισσότερα... ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Καλοί μου φίλοι, καλό Σαββατοκύριακο! 

Για μια απίστευτη δουλειά με τα νηπιάκια σε πρώτους ρόλους, έκανα λόγο σ’ έναν προηγούμενο Παιδότοπο (15 Μαρτίου τ.ε.) παρουσιάζοντας το 1ο φύλλο της 8σέλιδης, έγχρωμης μεγάλου σχήματος εφημερίδας του 4ου Νηπιαγωγείου Κισάμου “Τα Μαντάτα του 4ου Νηπιαγωγείου”. Μιας μοναδικής στο είδος της, σε πανελλήνια κλίμακα εφημερίδας, για τη συγγραφή και την έκδοση της οποίας “συνωμότησε” με… υποκινήτριες τις δασκάλες των παιδιών, την Αννα Στεφανουδάκη και την Ευανθία Ελευθεριάδου, όλο το… κισαμίτικο σύμπαν, που μπορούσε να βοηθήσει: Ο σύλλογος Γονέων του Σχολείου, ο εκδότης της τοπικής Εφημερίδας “Νέοι Ορίζοντες” Αντώνης Μουντάκης, η αρθρογράφος – λογοτέχνις Φωτεινή Σεγρεδάκη, η ειδική στην ψηφιακή επεξεργασία και τη σελιδοποίηση Ελένη Τουλουπάκη, η νηπιαγωγός Αλεξία Σπανουδάκη, ο εικαστικός Θοδωρής Παρασκάκης, ο υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου της τοπικής Μητρόπολης Μανόλης Μποτωνάκης, η φωτογράφος Αφροδίτη Σγουρομάλλη ο… η… Σιγά που σταματά, όμως, η συνωμοσία του σύμπαντος όταν θέλουμε πολύ να συνεχιστεί! Αυτό σκέφτηκαν η Αννα και η Ευανθία ξεπερνώντας κι αυτόν ακόμα τον Κοέλιο που είπε ότι όταν θέλουμε κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχουμε, και κάπως έτσι το… θαύμα των “Μαντάτων” επαναλήφθηκε και μάλιστα άλλες τρεις φορές την περυσινή σχολική χρονιά. Αψευδείς μάρτυρές του τα που φιλοξενούνται σήμερα από το 4ο φύλο που καλύπτει τους μήνες Μάιο και Ιούνιο…
Πάντα άξιες, Αννα και Ευανθία! Σας χαιρετώ με αγάπη όλους!
 Β.Θ.Κ. 
“Ο Βασιλιάς των Ονείρων” της Ευδοκίας Σκορδαλά – Κακατσάκη 
Η θεατρική παράσταση Ενα ακόμη πρόγραμμα φιλαναγνωσίας του 4ου νηπιαγωγείου Κισάμου αφιερωμένο στη συγγραφέα Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη ολοκληρώθηκε. Με την ευκαιρία αυτή τα παιδιά του νηπιαγωγείου παρουσίασαν την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 τη θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο της συγγραφέος. Στο τέλος της παράστασης βραβεύτηκαν για τη σπουδαία προσφορά τους στην έκδοση της εφημερίδας “Τα Μαντάτα του 4ου Νηπιαγωγείου” ο εκδότης κ. Αντώνης Μουντάκης και η κα Ελένη Τουλουπάκη. Δυο άνθρωποι που ξεχώρισαν με την προσφορά τους και την εθελοντική εργασία τους. Εγιναν στήριγμα για το σχολείο χωρίς ανταλλάγματα με μόνο κριτήριο ότι όποιος προσφέρει στην Παιδεία γίνεται αρωγός στη διαμόρφωση παιδιών και επενδύει σε ένα καλύτερο κόσμο! Στο πρόσωπο του προέδρου του Συλλόγου Γονέων κ. Βαγγέλη Σημαντηράκη βραβεύτηκαν όλοι οι γονείς για τη συνεργασία τους και την προσφορά τους στο σχολείο. Με το κλείσιμο της παράστασης, τα παιδιά έτρεξαν στους γονείς τους κρατώντας ένα ευχαριστήριο για τον καθένα ξεχωριστά.Οπως σημειώθηκε από τους εκπαιδευτικούς οι γονείς απόδειξαν περίτρανα ότι το 4ο Νηπιαγωγείο είναι το “στέκι” τους. Παιδιά, γονείς, φίλοι, συνεργάτες, εκπαιδευτικοί σ’ ένα ανοικτό στην κοινωνία σχολείο, να παλεύουν όλοι για ένα και μόνο σκοπό: Για γερά, ευτυχισμένα, ισορροπημένα παιδιά, με κριτική σκέψη, με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες και το περιβάλλον. Επίσης, τιμήθηκαν οι συνεργάτες της εφημερίδας “Τα Μαντάτα του 4ου Νηπιαγωγείου” με ειδικό έπαινο. Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία της η ίδια η συγγραφέας του έργου η κα Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη και ο δάσκαλος ποιητής, λογοτέχνης, αρθρογράφος κ. Βαγγέλης Κακατσάκης.
 Νέος κόσμος στο σχολείο μας! 
Καινούργιοι γονείς και παιδιά άρχισαν να φτάνουν στο σχολείο μας. Είδαμε τις κυρίες να μιλάνε μαζί τους και τους δείχνουν το σχολείο μας. Μας εξήγησαν ότι κάποια καινούργια μικρότερα θα έρθουν να γραφτούν για να φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο. Αρχισαν οι εγγραφές! 

Γονείς… εν δράσει!
Το σχολείο μας πάλι ανοικτό και οι γονείς μαζί μας! Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους! 

Εκλογές για δήμαρχο! 
Νέος Δήμαρχος Κισάμου ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Κίσαμος – Νέα Εποχή” ο Θεόδωρος Σταθάκης. Ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε τους ανθρώπους της Κισάμου και υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί τα επόμενα 5 χρόνια για το καλό της Κισάμου. Τόνισε ότι το πρόγραμμα που έχει υποσχεθεί θα το τηρήσει. Καλή δύναμη κ. Δήμαρχε και να θυμάσαι ότι το μέλλον είμαστε εμείς τα παιδιά. Ξεκίνα από εμάς κ. Δήμαρχε! 
Βιβλιοθήκη και βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης Κισάμου 
Βρίσκεται στο Φαλδάμειο Οίκημα στον πρώτο όροφο. Είχε πολλά βιβλία και ήταν χωρισμένα σε κατηγορίες. Μας υποδέχτηκε ο μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος με πολλή χαρά. Εκανε στο καθένα από ένα δώρο για να ζωγραφίζει όσα διαβάζει στις ιστορίες. Και εμείς με τη σειρά μας του χαρίσαμε ένα χειροποίητο βιβλίο με τα Χελιδονίσματα. Επειτα, η κα Αντωνία μάς εξήγησε πώς λειτουργεί η βιβλιοθήκη, απάντησε στις ερωτήσεις μας και μας διάβασε μια όμορφη ιστορία. Διαλέξαμε και δυο όμορφα βιβλία για να δανειστούμε. Στη συνέχεια πήγαμε στο ισόγειο που βρίσκεται το βιβλιοπωλείο. Ξεφυλλίσαμε τα βιβλία που ήταν για παιδιά και κυρίως τα πασχαλινά. Μας έκαναν εντύπωση εκτός από τα βιβλία και οι πασχαλινές λαμπάδες φτιαγμένες από μελισσοκέρι. Εκεί ο κ. Μανώλης μάς είπε πώς λειτουργεί ένα βιβλιοπωλείο και μαζί με την κα Αντωνία μας εξήγησαν τις διαφορές του βιβλιοπωλείου και της βιβλιοθήκης. Στο τέλος μας μοίρασαν σελιδοδείκτες και… καραμέλες!
Χανιώτικα νέα (04.10.2014)


Read more: http://www.haniotika-nea.gr/ta-mantata-mas-se-tesseris-sinechies/#ixzz3FGxIsMZ6
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου