Βαγγέλης Θ. Κακατσάκης

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΕΥΘΥΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗ

'ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ", "ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ" ΚΑΙ Ο... ΠΟΙΗΤΗΣ ΦΑΝΦΑΡΑΣ



ΣΚΙΤΣΟ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Γράφει ο Νεκτάριος Ευ. Κακατσάκης
Ολες οι παραπάνω επικεφαλίδες ταιριάζουν στο σημερινό κείμενο πριν… τη γραφή του! Είναι από τις λίγες φορές που ο γράφων ακολουθεί μία διαφορετική πορεία για να γράψει το κείμενο της Τετάρτης! Ξεκινώντας από τον τίτλο του κειμένου οδηγείται στο περιεχόμενό του, ένα περιεχόμενο που έχει σχέση με όσα ο πρωθυπουργός της χώρας κάμνει στο Αμέρικα! Εκεί στην έδρα των “δολοφόνων των λαών” που ο ίδιος είχε ως παντιέρα στα πολύ μικράτα του και που έως και τη στιγμή που εχρίσθη να αναλάβει τα ηνία της χώρας επρέσβευε… στα λόγια! Διότι ως γνωστόν «ο Μανώλης με τα λόγια κτίζει ανώγεια και κατώγεια» ή επί το ελληνικοπολιτικόν «ο Αλέξης με τα λόγια σκίζει μνημόνια και μνημονιακούς τροϊκανούς»… Στα λόγια μόνον, διότι στις πράξεις δεν έσκισε ούτε ένα αλλά ο ίδιος ξεπουλήθηκε και ξεπούλησε δίνοντας «γη και ύδωρ».
Κι ως φαίνεται, ακόμη δεν έχει τελειώσει το “αλισβερίσι” αφού ο Αλεξ -κι ουχί Alexi- συνεχίζει να προσφέρει την ίδια την ψυχή της χώρας, ελαφρά τη καρδία…
Κι εγώ βλέποντας τις χαιρετούρες του prime minister, μέσα στο Δ.Ν.Τ. με την «άλλοτε μέγαιρα και τώρα φίλη του» κα Κριστίν Λαγκάρντ, θυμήθηκα την ταινία “Ξύπνα Βασίλη” και τον ποιητή Φανφάρα που η αλλοπρόσαλη ποίησή του έγινε τελικά αποδεκτή από τους άλλοτε πολέμιούς της όταν οι τελευταίοι έχοντας κερδίσει το λαχείο και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό άλλαξαν κοινωνική τάξη στην οποία άρεσε η ποίηση του ποιητού!!!
…Και κάπως έτσι, λοιπόν, το ψιλό γαζί πάει σύννεφο, ο Τσίπρας τα ’χει βρει σε όλα με τους δανειστές ακόμη και με τον Τραμπ· φανταστείτε το σενάριο στη θέση του Τσίπρα να ήταν τούτες τις ημέρες ο Σαμαράς ή ο Παπανδρέου ή κάποιος άλλος, τι θα έλεγε ο νυν πρωθυπυργός κι οι συνακόλουθοί του! Την ίδια ώρα η κα Λαγκάρντ όπως διαβάζουμε «με μεγάλη χαρά καλωσόρισε τον Τσίπρα και την ομάδα του στα κεντρικά του Δ.Ν.Τ.».
Τούτες τις κορυφαίες στιγμές, μού ’ρχεται να κακαρίσω όπως ο Γιώργος Κωνσταντίνου στην ταινία αλλά δεν θα το κάνω! Αντ’ αυτού σας αφήνω με original ποίηση του μεγάλου ποιητή Φανφάρα: «…Φαρμάκι έχω στην ψυχή φέρνει μαυρίλα θολερή στα στήθια μου. Νύχτα αξημέρωτη ξανά, με το πιοτό της με κερνά, εβίβα μου! Σκοτάδι πίνω για πιοτό… Πω πω πω πω… Πω πω πω πω»…

Χανιώτικα νέα (18.10.2017)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου